Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftilta odotettavissa mielenkiintoinen älyranneke

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Niken FuelBand-aktiivisuusranneke

Niken FuelBand-aktiivisuusranneke

Älykelloja on alkanut ilmestyä monilta valmistajilta, Googlen Android Wearia käyttöjärjestelmänään käyttäviä laitteita on nähty jo useampia ja tietysti Applelta odotellaan kovasti jotain uutta ja erikoista. Huhujen mukaan myös Microsoft on lähdössä mukaan älykellomarkkinoille ja Tom’s Hardwaren käsiinsä saamien tietojen mukaan se onkin ottanut selvästi kilpailijoista poikkeavan linjan aikarautansa suunnittelussa. Ensinnäkin laitteella on tarkoitus kerätä varsin kattavasti dataa, sillä myöhemmin tänä vuonna tulossa olevan älykellon kerrotaan sisältävän peräti 11 erilaista anturia esimerkiksi sykkeen, askelmäärien ja muiden asioiden mittaamiseen ja seuraamiseen.

Microsoftin älykellossa on myös muita mielenkiintoisia seikkoja. Kun esimerkiksi Samsungin Galaxy-sarjan älykellot ovat toimineet yhdessä vain muutaman Samsungin oman puhelinmallin kanssa, ei Microsoftilla ihmetellä ekosysteemien kanssa, vaan sen älykellon on määrä toimia useiden erilaisten älypuhelinten kanssa, olkoon kyseessä sitten Windows Phone-, iOS- tai Android-puhelin.

Mikäli huhuihin on uskominen, myös Microsoftin kellon muotoilu tulee poikkeamaan useimmista kilpailijoista, sillä perinteisen rannekellon sijaan se tulee enemmän muistuttamaan Nike Fuelbandin kaltaista ranneketta, mutta vieläkin sirompana ja huomaamattomampana. Lisäksi kellon, tai rannekkeen, näyttö tulee sijoittumaan käsivarren sisäsyrjälle, eli kämmenpuolelle. Syy tähän on, että näytön katseleminen on näin luontevampaa, eikä näytöllä näkyviä yksityisiä viestejä tai tietoja tarvitse jatkuvasti esitellä sivullisille.

Microsoft ei ole kommentoinut älykellohuhuja, mutta Tom’s Hardwaren mukaan kello olisi tulossa lokakuussa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Mika

  Tämä on ollut Microsoftin vahvuus 30 vuotta ja syy miksi se on niin suosittu. Avoin järjestelmä, joka on yhteensopiva kaikille, eikä ainoastaan tietylle järjestelmälle. Sen takia olen tyytyväisenä käyttänyt sen ohjelmia jo 25 vuotta ja tarvetta vaihtaa toiseen ei todellakaan ole.

  • Jonahan

   Anteeksi mitä, Microsoftin vahvuus on ollut *avoin* järjestelmä? Nyt on kyllä joko käsitteet kateissa tai erittäin revisionistinen historiakäsitys.

   Microsoftin nousu (ja myös sen viimevuosien hiipuminen) perustui nimenomaan siihen että olemassaolevaan käyttöjärjestelmämonopolia käytettiin erittäin röyhkeästi hyväksi sitomalla muut tuotteet siihen. Hyvää businesta toki, mutta osin mentiin lain väärällä puolella.

 2. juhuu

  Microsoft on uusi innovaattorikuninģas. Apple on pudonnut kyydistä jo aikoja sitten.

 3. apple

  sen lisäksi applen tuotteet ovat halvan ja muovisen oloisia

  • Axseelius

   What the hell dude? Nyt sekoitat johonkin toiseen valmistajaan. Kuten aina hoen, en ole minkään valmistajan fanipoitsukka ja aika puolueeton, mutta mikä Appleen tulee on juuri nimenomaan prerium-tunne ja kauneus. Apple onnistuu siinä valtavan hienosti, samoin kuten mm. Sony. Spekseistä en lähde tänään kiistelemään, mutta laadukkuus on ehdottomasti syy miksi tykkään paljon kyseisestä kahdesta valmistajasta. No okei onhan tää jälleen mielipidekysymys, mutta oli pakko vähän vastaan argumentoida koska en oo ikinä kuullukkaan että kukaan sanoisi Apple halvan oloiseksi :D

   • murtelli

    Vertaa iPhone vaikka Lumia 1020. Niin on se iPhone aika ruma, ulkonäkö ollut sitä samaa jo pitkän ajan. Monta kerta miettinyt itsekseen eikö iPhonen pää-suunnittelija voisi vaihtaa on se niin kauhean näköinen.

    Mutta nää on makuasioita.

    • Jonahan

     Sinulla on kaksi pääargumenttia. Ensinnä olet pettynyt siihen, että iPhone on ruma, toiseksi siihen että iPhone on ollut ulkoisesti ”sitä samaa” jo pitkään.

     Aloitetaan toisesta. Porsche 911 on ollut ”sitä samaa” jo 50 vuotta ja näyttää edelleen hyvältä[1]. Ulkonäössä muutos ei ole mikään itseisarvo, pitää muuttua parempaan suuntaan.

     Ihan sama on ollut näkyvissä myös Applen kannettavissa. Apple toi Powerbook G4:n[2] markkinoille vuonna 2001 ja sen designia on päivitetty sittemmin erittäin rauhallisesti. Edelleen Applen läppärit näyttävät erittäin hyvältä ja jostakin syystä lähes kaikki muutkin läppärit ovat 13 vuoden jälkeen tulleet samaan muotokieleen, sattuma?

     Totta, kauneus on katsojan silmässä, mutta pakko myöntää että Nokia 1020:sta ei kyllä ennen tätä ole tullut vastaan adjektiivi ”kaunis”. Verrataanpa, toinen[3] on muovinen ja hassun muotoinen. Toinen[4] pääosin metallia, viimeistelty ja elegantti. Varmasti joku pitää siitä muovisestakin ulkonäöstä, väittäisin että suuri osa ei, tästä syystä myös esimerkiksi korut ja premiumkamerat käyttävät enemmän metallia ja lasia kuin muoviset halpisversiot.

     [1] http://farm1.staticflickr.com/50/127336982_76229f71a0_z.jpg?zz=1
     [2] http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/ac/55/c8/ac55c8d6b028fe8910baab2e0b80f118.jpg
     [3] http://www.engadget.com/gallery/nokia-lumia-1020-overview/#!slide=481042
     [4] http://www.engadget.com/gallery/iphone-5s-review-images/1009212/#!slide=1009213

   • JackPointer

    Eikö se nyt ole aika yleinen milipide että applen varsinkin puhelimet (ja tabit) on laadullisesti huonoja. Hyvänä esimekkinä iphonen näytön lasi, missään muussa laitteessa ei lasi hajoa niin helpolla kuin iphonessa…

    • Vili

     Siinähän on ihan sama lasi (gorilla glass) kuin kaikissa muissa? :) , eli se hajoaa ihan yhtä helposti kuin muissakin laitteissa. Laitteen kun laitteen tiputtaa suoraan näyttöpuoli alaspäin se todennäköisesti hajoaa ja ihan yhtä helposfi melkein laitteella kuin laitteella.

     • JackPointer

      Paitsi että apple ei käytä gorilla lasia… Tarkista poika tietosi ensin.

     • Vili

      Kyllä se vaan käyttää, tutki vähän tarkemmin poika ;)

    • Jonahan

     Ei ole yleinen mielipide. Päinvastoin, iPadit kestävät jokseenkin mitä tahansa normaalikäyttöä ja oma iPhone on kestänyt jo kymmeniä pudotuksia. Toki iPhonesta, kuten kaikista muista, saa sen lasin rikki jos haluaa tai käy huono tuuri.

     ”Corning employees in Kentucky and New York who create the majority of the glass for iPhone”[1]

     Miltäs firmalta se Gorilla Glass nyt olikaan? Ja mikä oli puhelin, joka aloitti trendin lasipintaisiin puhelimiiin? Muistelisin, että iPhone vuonna 2007, joka käytti Corningin lasia, Gorilla Glass brändiä ei varmaan oltu vielä edes keksitty.

     [1] https://www.apple.com/about/job-creation/

 4. Simo

  Se on jännä miten ihminen hahmottaa ja katsoo näitä asioíta. Te näette kyllä varmaan suunnattoman vihan takia asiat tällä tavalla mutta… No, mielipiteensä kullakin.

 5. Axseelius

  Jos tää tosiaan on niin että toimii noilla kolmella suurimmilla käyttiksillä, voi olla että tää menestyy. Kunhan se ei oo sitten ruma. Jos nuo olis saanut päähänpiston että kello toimii vaan Windowsilla, on se jälleen kerran Microsoftin tuho.

 6. Vili

  En usko menestysmahdollisuuksiin, kuka tätä ostaa? Wimdows luurin käyttäjiä on niin vähän ja onhan se sanomatta selvää, että android vastaavat laitteet integroituu paljon paremmin muihin android alustan laitteisiin kun tämä. Ja sama iOS maailmassa, Applen tuleva älykello integroituu paljon paremmin iPhoneen kuin tämä joka väkisinkin tulisi toimimaan vain irrallisena laitteena.

  Microsoft on hävinnyt älykellomarkkinat/vastaavat ennenkuin se edes on julkaissut mitään, koska niiden ekosysteemi ja käyttäjämäärät on niin pienet. Sama vähän kun tablet puolella, sielläkin surface oli vain irrallinen laite ja jokainen tietää millaisia floppeja ne on olleet juuri edellämainitusta syystä.

  • JackPointer

   Aika meedio vili, osaat jo ennustaa kuka voittaa älykello markkinat jne, vaikka koko markkina ei ole edes vielä päässyt käyntiin :D

   • Vili

    Ei tässä tarvi olla mikään meedio, jos seuraa alaa vuosia alkaa näkemään asioita ja näkee isoja kokonaisuuksia. Ihan samalla tavalla tiesin ennen surfacen julkaisua, että se tulee olemaan täysi floppi vaikka monet windows pojat sano, että tämän jälkeen ei kukaan enää osta iPadeja.

    Kuten sanottua en näe syytä microsoftin älykellon menestykseen, koska wp käyttäjiä markkinoilla on niin vähän, puhumattakaan siitä, että ylivoimaisesti suurin osa myydyistä wp luureista on satkun pari luureja, tuskin nämä ovat ensimmäisenä ostamassa kalliita älykelloja ym. Voisi olettaa että ne löytyy niistä kalliimpien luurien omistajista.

    Yhtälailla android valmistajien on todella vaikea myydä älykelloja iOS käytäjille kun Apple on julkistanut omansa joka tulee integroitumaan ja sulautumaan iOS alustaan ja kaikki laitteet on yhteyksissä iPhonesta/iPadiin/macciin.

    Ihan samalla tavalla kun android käyttäjät ei tule ostamaan Applen kelloa. Mutta molemmilla on omat valtavat käyttäjämäärät joten kummatkin tulee saamaan näitä myytyä paljon jos käyttäjät vaan näkee, että nämä tuotteet tuo jotain lisäarvoa. WP vain ei ole samassa asemassa, sen tietämiseen ei meedion kykyjä tarvita.

  • sk

   Vili on siinä oikeassa, että MS:n älykellolla ei tee iPhonen omistaja mitään. On kyseinen puhelin niin hyvin suojattu omalle firmalle.

 7. Niko

  Tälle laitteelle voi ennustaa ruusuista tulevaisuutta. Ei se Microsoft ole turhaan ollut yli 30 vuotta markkinajohtaja käyttöjärjestelmissä. Se perustuu avoimeen rajapintaan, joten kaikki ohjelmat tehdään ensin Windowsille ja sitten muille, jos siihen on kysyntää. Tämänkin laitteen omistaja voi käyttää iPhonea, Androidia tai WP:ä. Ja jos puhelin vaihtuu, niin ranneke toimii edelleen. Todella nerokasta Microsoftilta, jolla hyökätään suljettuja monopoleja vastaan. Ihme ettei Google ole toiminut samoin, vaikka vannoo avoimen puolesta.

  • Vili

   Olet kyllä todella pahasti hakoteilla jos kuvittelet, että android käyttäjää tai iOS käyttäjää microsoftin älykello kiinnostaa. Älykellon suurimpia mahdollisuuksia menestykseen on se, että se on täydellinen jatke puhelimelle ja mahdolliselle tabletille, eli kun tabletissa tai puhelimessa tapahtuu jotain, se KAIKKI tapahtuu myös älykellosssa. Microsoft ei voi saavuttaa tätä muilla kun windows phone alustalla. Ihan kuten android älykellot ei voi saavuttaa tätä windows phone alustalla, eikä Applen kello windows phone alustalla. Älykellon todelliseen hyödyntämiseen vaaditaan sama ekosysteemi.

   Tässä ei ole mitään fiksua microsoftin kannalta, tämä on epätoivoinen yritys saada edes jokunen myytyä, koska tietävät että omasta alustalta potentiaaliset ostajat loppuvat alta aikayksikön.

   • JackPointer

    Taitaa olla nyt Vili ainut joka täälä on aika pahasti hakoteilla. Kuten jo aiemmin kehotin, tarkista poika tietosi ensin.

    Epätoivoisesti yrität vili levittää tuota apple fanitusta mutta jos luet yhtään muiden kommentteja huomaat ettei tuota kukaan usko, ja hyvä niin.

    • Vili

     Jos olen hakoteillä niin kerrotko sitten minulle miten microsoft irtonaisella laitteella aikoo voittaa laitteet jotka on täysin integroitu omiin laitteisiinsa ja käyttöjärjestelmään. Miten tämä esim tulee toimimaan iOS8:n mukana tulevan healtbook kokonaisuuden kanssa? Niinpä ei mitenkään.

     Jään odottamaan vastaustasi mielenkiinnolla :)

   • sk

    Eihän tuo ”kaikki” edes tapahdu WP:n ja Win8:n välillä käytännössä mitenkään, molemmat kj:t siis tietysti samalta kehittäjältä.

    Kuinka älykello voisi olla millään tavalla yhtenäinen iLaitteen tai Androidin kanssa, kun valmistaja ei osaa laitteiden yhdistämistä kuin esteettisesti?

Tuoreimmat jutut