Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ajaisitko autoasi paremmin ja fiksummin pienen Bluetooth-mokkulan avulla?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Automatic Smart Driving Assistant on pieni Bluetooth-mokkula, joka liitetään auton OBD (on-board diagnostics)-porttiin, josta se jakaa tietoa mokkulaan yhteydessä olevan älypuhelimen Automatic sovellukseen. Automatic on yhteensopiva sekä iPhonen että Android-laitteiden kanssa.

Laitteen avulla saa tietoa muun muassa ajetusta matkasta, polttoaineenkulutuksesta, äkkijarrutuksista ja kiihdytyksistä – ja tiedot tallentuvat sovelluksen avulla automaattisesti älypuhelimeen. Automaticin avulla voi näin seurata omaa ajotapaansa ja viikottaisten tulosten seurannalla voi vaikkapa oppia ajamaan taloudellisemmin. Nykyisillä polttoaineen hinnoilla ihan hyvä asia.

Kuva: www.automatic.com

Kuva: www.automatic.com

Automaticin kerrotaan ilmoittavan myös auton moottorissa ilmenevistä ongelmista ja sen avulla nähtävät vikakoodit helpottavat ja nopeuttavat mahdollisen vian korjausta. Sovelluksen avulla saa nopeasti yhteyden lähimpään huoltoon. Automaticin sisäänrakennettu törmäyshälytystoiminto voidaan aktivoida hälyttämään viranomaiset ja lähimmäiset vakavissa onnettomuustilanteissa.

Ainakaan vielä ei ajon aikana kerättyä tietoa voi dokumentoida muihin laitteisiin, ja tämä on merkittävä puute, joka toivottavasti on lyhytaikainen. Automatic-mokkulan hinta on 99 dollaria ja se on toistaiseksi myynnissä vain Yhdysvalloissa. Automatic Labs Inc. kertoo kuitenkin verkkosivuillaan tekevänsä kovasti töitä, jotta laite saataisiin myyntiin myös muissa maissa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Pasi

    ELM327 bt OBD reader kiinasta 12€ ja siihen Torque Pro 3-4€ tekee saman.

Tuoreimmat jutut