Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google tekemässä jättimuutoksen: ei enää Nexus 6:ta – ”Android Silver tulee helmikuussa 2015”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nexus 5 punaisena

Googlen Nexus 5 – jääkö tämä viimeiseksi Nexus-älypuhelimeksi?

Google on kuin onkin näillä näkymin tekemässä merkittävän muutoksen, jonka myötä niin sanotulla puhtaalla, valmistajien lisäyksistä vapaalla Androidilla varustettujen Nexus-laitteiden taru on lopussa.

Tunnetun sarjavuotajan @evleaksin mukaan edes ajoittain huhuttua Nexus 6:ta ei ole enää tulossa. ”Hyvästit, Nexus”, kirjotti @evleaks Twitterissä. Sen sijaan @evleaks vihjasi tulossa olevan tilalle uutta: Android Silver on tulossa helmikuussa 2015.

Googlen Android Silver -suunnitelmista on huhuttu jo aiemmin.

Tarkkoja yksityiskohtia tulevasta Android Silveristä ei vielä tiedetä, mutta spekuloidusti kyse voisi olla ohjelmasta, jonka alle Google kokoaisi premium-luokan Android-puhelimia. Googlen on huhuttu haluavan Android Silver -laitteisiin laadukkaampia materiaaleja kuin esimerkiksi Samsungin yleisesti suosimaa muovia sekä yhä edelleen myös yksinkertaisen, puhtaan Android-käyttöjärjestelmän.

Tähän asti Google on toiminut yhdessä valittujen valmistajien kanssa Nexus-laitteiden osalta. Yleisesti ottaen vuosittain on nähty vain yksi uusi älypuhelinmalli. Lisäksi viime aikoina Google on tuonut valmistajien kanssa valituista, muutenkin myytävistä älypuhelinmalleista tarjolle Google Play Edition -versioita puhtaalla Androidilla. Kenties Android Silverin osalta tarkoitus löytyy näiden välimaastosta ja Googlen mielen mukaisia Android-laitteita voitaisiin nähdä Nexuksia enemmän.

Päivitys 18.5.2014: Myöhemmin @evleaks viittasi vielä LG:n kehittävän yhtä ensimmäisistä Android-laitteista Qualcommin MSM8994-järjestelmäpiirillä eli Snapdragon 810:llä varustettuna.

Aiemmin on myös huhuttu Android Silver -laitteiden esittelystä kaupoissa. Tuolloin esille tulleiden suunnitelmien mukaan Android Silver -ohjelmaan pääsisi kerrallaan vähintään viisi eri laitetta, ja valmistajien ja operaattorien pitäisi myydä niitä tuoreimmalla Android-versiolla ja täysin ilman tai vain pienellä määrällä omia ohjelmistolisäyksiään. Yhteistyöoperaattorit esittelisivät Android Silver -ohjelmaan kuuluvia laitteita myymälöissään.

Käytännössä Android Silver näkyisi myös tarjolla olevina lisäpalveluina, kuten tietojen siirtona vanhasta uuteen puhelimeen ja varmuuskopiointina. Lisäksi itse laitteen kautta käyttäjä voisi myös ottaa Hangout-videoyhteyden asiakaspalveluhenkilöön.

Android Silver on nähty Googlen suunnitelmana kilpailuun Applen iPhonen kanssa. Android on vallannut älypuhelinmarkkinat edullisemmilla puhelimillaan, mutta korkeimmassa hintaluokassa Apple on pitänyt valtikkansa iPhonella.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. ls

  Nuo englannin(?)kieliset tekstit kannattaa kääntää alkukielessä ensin sujuvaksi, ja sitten vasta kirjoittaa ne lauseet suomen kielellä.

  Muuten tulee vaikeaselkoisia lauseita, joita tämäkin artikkeli on pullollaan. Tsemppiä suomennoksiin.

  -LS

 2. Oipe

  Höh, Mun Nexus 5 on hyvin toiminut…

 3. juhuu

  Nexusten laatu onkin niin ja näin. Esim englannin kielisen Wikipedian mukaan nexus 4 ja 5 näytöt ovat hauraampi ja hajoavat paljon helpommin. Myös akun koossakin on säästelty ja tuloksena on todella huono akun kesto jopa iPhonessa on parempi. Toivottavasti tuo Silver korjaa aiempien nexusten virheet. Vai onkohan ne tehty tarkoituksella.

 4. juhuu

  Ihmettelen miksei täällä myydä google play edition malleja. Itse olisin ostanut Samsung Galaxy s4.

 5. treshombres

  Selvä homma, LG G3 se sitten on tänä vuonna.

 6. DaveNull

  Ei ehkä Nexus 6:ta, mutta miten oli Nexus 5 (2015). Tuskin se ruudun koko olisi suoraan kuuteen tuumaan kasvanut…

  Muuten Google Android Silver suunnitelmat kuulostavat ihan hyvältä, kun se nyt jo vertautuu nykyisiin Google Play Edition laitteisiin. Ainoastaan Nexus-laitteiden katoamisessa huolettaa, tarkoittaako se myös avoimen lähdekoodin kuolemista. Nexus-laitteethan ovat ainoita, joille on suoraan tarjolla Androidin lähdekoodi referenssiksi (tai no ainakin enimmäkseen).

 7. HH

  Tiedoksi joilla eivät ole ollut kokemusta Nexus puhelimista!

  Nexus 4 oli minun ensimmäinen & 5 käytössä! Olisin toivonut että tulee vielä Nexus 6’nen joka olisi perustunut LG G3’seen!

  Nexus 5 on todella hieno puhelin, joku mainitsi että näin ei olisi, johtuu kun ei ole koskaan todellisuudessa ollut kumpaakaan!

  Itse asiassa; Nexus 4 oli melkein yhtä hyvä!

  Eli sitten odottamaan tuota OnePlus puhelinta!

  Eli tuo sama tuotteen jonottaminen jatkuu, kuten oli nexuksen kanssa, mutta hyvää kannattaa odottaa!!

Tuoreimmat jutut