Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple ja Googlen Motorola hautaavat sotakirveensä – kaikista oikeusjutuista luovutaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Motorola oli Google-yhtiö - ei ole enää kauaa

Motorola oli Google-yhtiö – ei ole enää kauaa

Apple ja Googlen tytäryhtiönä vielä toimiva Motorola Mobility lopettavat ja sopivat kaikki keskinäiset oikeusjuttunsa, yhtiöt tiedottivat perjantai-illalla. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Google on myymässä Motorola Mobilityn kiinalaiselle Lenovolle, mikä on voinut vaikuttaa nyt nähtyyn ratkaisuun. Apple käy huomattavasti laajempaa ja merkittävämpää patenttisotaa myös Samsungin kanssa, jota kautta yhä edelleen sen tähtäimessä on myös Googlen Android-käyttöjärjestelmä. Samsung-oikeudenkäynteihin nyt illmoitetulla sovulla ei ole vaikutusta.

Yhteisessä lausunnossaan perjantaina Apple ja Motorola Mobility totesivat ettei sopuratkaisu sisällä patenttien ristiinlisensointia.

Apple ja Google kertoivat myös sopineensa tekevänsä yhteistyötä jatkossa patenttilainsäädännön uudistamisen eteen.

Apple ja Motorola ovat käyneet oikeutta jo vuodesta 2010 asti. Motorola on syyttänyt Applea useiden patenttien rikkomisesta ilman lisenssiä, erityisesti niin sanottuihin essentiaalipatentteihin liittyen, jotka ovat välttämättömiä standardien mukaisten tuotteiden luomiseksi. Apple puolestaan on väittänyt Motorolan rikkovan sen patentteja.

Google osti Motorolan vuonna 2012 ja tiedotti sen myynnistä Lenovolle viime syksynä. Google pitää itselleen valtaosan Motorolan ostolla omistukseensa saamista patenteista.

Applen ja Motorolan riita ei edennyt vielä kunnon oikeuskäsittelyyn, koska alun perin oikeus totesi, ettei kummallakaan olisi ollut riittävää näyttöä toista vastaan. Viime kuussa Applen valituksen jälkeen oikeus kuitenkin avasi jutun uudelle käsittelylle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. juhuu

    Ei applella ole mitään muita patentteja kuin muotoilupatentit ja sitten ostettujen yritysten patentit.

    • D1tt0

      Väärin. Suurinosa alan patenteista on Applella

  2. Fandroid

Tuoreimmat jutut