Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows Phonen suuri 8.1-päivitys julki – näin saat sen heti Lumiaasi

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Windows Phone 8.1 tuo paljon uudistuksia - niihin lukeutuu muun muassa taustakuvat tapahtumaruutuihin

Windows Phone 8.1 tuo paljon uudistuksia – niihin lukeutuu muun muassa taustakuvat tapahtumaruutuihin

 

Microsoft on julkaissut Windows Phonen suuren 8.1-päivityksen Developer Preview -versiona. Koska Microsoftin Windows Phone -kehittäjäksi pääsee liittymään hyvin helposti, on käytännössä kaikilla käyttäjillä halutessaan mahdollisuus päästä nauttimaan uudesta versiosta saman tien – joskaan sitä ei välttämättä voi suositella.

Windows Phone 8.1:n saamiseksi täytyy tehdä omasta Microsoft-käyttäjätilistään ensin kehittäjätili. Tämä käy aloittamalla omalla tilillä sovelluskehitysprojekti App Studio -palvelussa – sovellusta ei tarvitse käytännössä alkaa kehittämään, vaan rekisteröityminen riittää. Tämän jälkeen omaan puhelimeen tulee ladata Windows Phonen sovelluskaupasta Preview for Developers -sovellus ja ottaa se käyttöön käymällä läpi liittymisprosessi kysymyksineen. Kehittäjäksi rekisteröitymisen ja kehittäjäsovelluksen asentamisen jälkeen kaiken pitäisi olla valmista: Windows Phone 8.1 -päivityksen saatavuuden voi käydä tarkistamassa normaaliin tapaan puhelimen asetusvalikosta.

Windows Phone 8.1 on erittäin suuri päivitys Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmään.

Suurimpia päivityksen uudistuksia ovat käyttäjän valittavissa olevat pika-asetukset sekä ilmoituskeskuksen sisältävä toimintokeskusnäkymä, enemmän tapahtumaruutuja aloitusnäkymään sekä taustakuvamahdollisuus, Word Flow -pyyhkäisynäppäimistö, uusi Internet Explorer 11 -selain lukutilalla, yksityistilalla sekä synkronoinnilla muiden laitteiden kanssa, uudistunut kalenterisovellus, WLAN-seuranta (englanniksi Wi-Fi Sense) automaattiseen kirjautumiseen ja yhteystietojen jakoon, paremmin integroitu Skype sekä haluttaessa puhelimen alueen Yhdysvalloiksi muuttamalla käyttöön otettavissa oleva englanninkielinen Cortana-ääniavustaja ja -vastauspalvelu.

Monet ottavat ilolla vastaan myös esimerkiksi sovellusten asennusmahdollisuuden sisäisen tallennusmuistin sijaan muistikortille.

Olemme käyneet Windows Phone 8.1:n uudistuksia kattavasti läpi jo aiemmin.

Huomionarvoista Windows Phone 8.1:een päivittämisessä nyt on kolme asiaa. Ensinnäkin päivityksen jälkeen ei voi enää palata vanhempaan Windows Phone 8 -versioon. Toiseksi kyse on Microsoftin Windows Phone 8.1:n raakaversiosta, joten se ei sisällä esimerkiksi Nokian omia muutoksia tai muita valmistajakohtaisia optimointeja. Lisäksi puhelimen takuu voi raueta.

Laitevalmistajat alkavat tuoda Windows Phone 8.1 -päivityksiään virallisesti vasta kesän aikana. Nokia tuo Windows Phone 8.1:n osana omilla laajennuksilla varustettua Lumia Cyania.

Windows Phone 8.1:n Word Flow -näppäimistö ylsi uuteen maailmanennätykseen

Windows Phone 8.1:n Word Flow -näppäimistö ylsi uuteen maailmanennätykseen

 

Tällainen uusi näppäimistö on - tässä vaakanäyttötilassa

Tällainen uusi näppäimistö on – tässä vaakanäyttötilassa

 

Pienemmilläkin näytöillä saa halutessaan Windows Phone 8.1:ssä vierekkäin kolme keskikokoista tai kuusi pientä tapahtumaruutua aiemman kahden/neljän sijaan

Pienemmilläkin näytöillä saa halutessaan Windows Phone 8.1:ssä vierekkäin kolme keskikokoista tai kuusi pientä tapahtumaruutua aiemman kahden/neljän sijaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jimi

  Hei!

  Miten käy Nokian takuulle,
  jos siirtyy kehittäjäksi?

 2. Markus

  Jos asennan tämän kehittäjille suunnatun version WP8.1:sestä Samsung ATIV S:sääni, niin voiko sitten myöhemmin puhelimeen asentaa samsungin virallinen julkaisu 8.1 päivityksestä?

 3. Marscu

  Siis kun nyt tämän version asentaa, niin sit kun ”oikea” julkaistaan niin kait vaan ne valmistajan omat herkut vielä asentuu, näin olen ymmärtänyt!

 4. juho

  Tänään tuli tuo asennettua heti kun tuli saataville, aluksi asensi pari päivitystä jonka jälkeen asentui itse 8.1 päivitys. On todella paljon uudistuksia, etenkin ilmoituskeskus ja tuo wordflow kirjoitus ovat käteviä, uudet mukauttamismahdollisuudetkin hyvät. Cortanan saa tällä hetkellä vain kun asettaa kieli- ja alueasetuksen USAksi, Cortana on muuten todella kätevä kun siihen pääsee ”sisään”.
  Mielettömän hyvä päivitys! :)
  Niin ja puhelin on Lumia 925.

 5. Arska

  Joo tuli itsekin asennettua. Toimii erittäin hyvin ja on todella hyvännäköinen :P Hienoa Microsoft!

 6. juha

  Hyvin toimii,todella hyvä.

 7. android

  Toimii mainiosti lumia 720 ssa

  • android

   Minulla on lataus ongelma puhelin ei suostu aukeamaan
   Näkyy vaan Nokia teksti

 8. JP

  Hienosti toimii 925:ssa. Akkua kuluu kyllä eri malliin. Fonecta Caller ei näytä enää toimivan, pitäisi kai yrittää poistaa ja asentaa uudelleen.. Swype on huikea!

 9. apua

  Yritin juuri tehdä päivityksen näillä ohjeilla mutta se ei onnistunut. Mikäköhän on vialla?

 10. kristiina

  Heippa. Koska tää päivitys tulee automaattisesti puhelimeen ? Siis ettei tarvi muuttua mikskään kehittäjäks ? :)

 11. kirstiina

  Moikka. Koskakohan tää päivitys tulee puhelimeen ilman mitään kehittäjäks rupeemista ? :)

Tuoreimmat jutut