Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ei näyttömuistia – uudesta huippu-Lumiasta puuttuu vilkaisunäyttötoiminto

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Lumia 930:ssä on muuten loistava näyttö, mutta Glance Screen uupuu

Lumia 930:ssä on muuten loistava näyttö, mutta Glance Screen uupuu

 

Nokia on tuonut Glance Screenille myös kuvamahdollisuuden - tässä näkyvissä aiemmassa Lumia 1020 -puhelimessa

Nokia on tuonut Glance Screenille myös kuvamahdollisuuden – tässä näkyvissä aiemmassa Lumia 1020 -puhelimessa

Nokian uusi tällä viikolla julkistettu Lumia 930 -älypuhelin on monin eri tavoin toistaiseksi parasta mahdollista, mitä Lumioissa on nähty, mutta uutuudessa on yksi selkeä puute aiempaan nähden: se ei tue Nokian Lumioihinsa tuomaa Glance Screeniä eli suomeksi vilkaisunäyttötoimintoa.

Vilkaisunäyttö tarkoittaa puhelimen näytöllä sen valmiustilassa haluttaessa koko ajankin näkyviä kellonaika- ja muita tietoja. Lumia 930:stä tämä ominaisuus uupuu, koska puhelimessa käytetyssä näytössä ei ole näyttömuistia. Vilkaisunäyttö tarvitsisi näyttömuistia toimiakseen ja pitääkseen kuvan näkyvissä (ainakin ilman suurta virrankulutusta).

Yksityiskohtaista syytä sille, miksi Lumia 930:n näytössä ei sitten näyttömuistia ole, ei ole kerrottu. Mahdollisesti kyseessä ovat komponenttien saatavuuteen tai hintaan liittyvät seikat. Lumia 930:ssä on 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuuden AMOLED -näyttöpaneeli viiden tuuman koossa. Nokia on aiemmin toteuttanut vilkaisunäytön muun muassa Lumia 1520:ssä, josta löytyy Full HD -näyttö ja Yhdysvalloissa myydyssä Lumia 928:ssa, josta löytyy AMOLED-näyttö, joten yksinään niistä ei ole ongelmaa.

Kun kuitenkin Full HD ja AMOLED yhdistetään vaikeampaan viiden tuuman kokoon, voi olla, että Nokia ei olisi saanut kilpailukykyiseen hintaan riittävää määrää myös näyttömuistillisia näyttöpaneeleita näyttövalmistajilta.

Asiasta kertovan Windows Phone Centralin mukaan Nokialla kuitenkin on käyty laajasti keskusteluja puuttuvasta toiminnosta ja tutkinnan alla on, josko ongelma voitaisiin ratkaista tavalla tai toisella niin, että Glance Screen saataisiin mukaan myös Lumia 930:een.

Kävimme eilen perjantaina kokeilemassa Nokian Lumia 930 ja Lumia 630/635 -uutuuksia ja julkaisimme niistä sekä Windows Phone 8.1:stä tästä löytyvät ensitunnelmamme.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Juhannuspukki

  Lievästi sanottuna strategia hukassa. Joka toisesta puhelimesta jätetään ominaisuuksia pois, joita rummutettiin edellisessä mallissa.

 2. Karpan

  Joo tuon takia tuota puhelinta ei kannata missään tapauksessa ostaa. Toinen vielä järkyttävämpi puute on, että siinä ei ole muistikorttipaikkaa. Eikä siihen saa yhtään sovelluksia ja jos saakin, niin ne on huonompia kuin muilla. Se on myös aivan liian iso tai liian pieni riippuen keltä kysyy. Kannattaa ihan tosissaan ostaa aitoa korelainen tai jenkki mieluummin kuin suomipaskaa. Siis vielä kerran lyhyesti. Microsoft ja Nokia on perseestä, mutta Apple ja Google taas ei ole perseestä. Ja jos ette usko, niin kysykää Suomen IT-medialta ja anaalikoilta.

  • JouluP

   Karpan, loistava kommentti! Huvittaa nämä markuksen (ja vähnä laajemminkin) krjoittelut. Entiedä onko poika ollut pyrkimässän nokialle aikanaan töihin ja jäänyt rannalle vai mistä moinen ms & nokia dissaus… Tiedä häntä, huvittavaa, naurettavaa :D

   Itse aiheeseen, jokainen tekninenlaite on aina kompromissi. Tässä on päätetty jättää glance pois (ainakin toistaiseksi). Tuskin on kovin tärkeästä ominaisuudesta kyse kuluttajille, kun ei sitä juuri kiljailijoiltakaan löydy.

   • Wasd

    Miten voit imaista herneet sinne nenuun noin helposti? Mitä dissausta tuossakin muka oli?

 3. dieapppleandmicrosoft

  Mitäpä lumioista ei puuttuisi

 4. Jouman

  Eipä ole tuolla hirveästi käyttöä ollut …. Samaa toitamista joka jutusssa tosiaa. Nokia/ms on paskaa muut jyrää!

 5. arska

  Joo eipä juuri käytännössä haittaa ole tästä ”puutteesta”. Tuplaklikkaamalla näyttöä tai nappia painamalla saa lukitusnäytön kuitenkin näkyviin ja siinä enemmän infoa kuin vilkaisunäytössä.

 6. juhi

  Vilkaisunäyttö ollut tosi jees. Eiköhän tähänkin joku ratkaisu tule aikanaan.

 7. Mokia

  WP paras ominaisuus jätetty pois.
  Ja tietenkin muistikorttipaikka.
  Ostan Samsungin..

  • Jouman

   Paras ominaisuushan wp8 on käytettävyys ja ja toimivuus.

 8. dieapppleandmicrosoft

  Ei ne nokialla osaa

 9. oma näkemykseni

  Ostin iphone5 luurin heti kun se tuli markkinoille, ehdin käyttää sitä muutaman kuukauden kunnes tippui rantaveteen. Tämän jälkeen hain kaupasta galaxy s4 luurin jota käytin 6kk kunnes olin jo valmis työntämään sen paperisilppuriin, sen verran surkea tapaus oli samsung. Nyt ostin tuon uuden 930 puhelimen ja olen aivan ihmeissäni miten en ole löytänyt WP puhelimia ennen. Tämä luuri lyö ominaisuuksillaan ja käytettävyydellään molemmat aiemmat puhelimet kertaheitolla.
  Tulen suosittelemaan lumiaa jatkossa kaikille!

Tuoreimmat jutut