Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tylyä tekstiä HTC:n tuplakamerapuhelimesta: ”Kamera yhä melko huono”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

HTC One (M8):ssa on uudenlainen tuplakamera

HTC One (M8):ssa on uudenlainen tuplakamera

 

HTC julkisti tänään New Yorkissa uuden One (M8) -lippulaivaälypuhelimensa. Ulkoisesti uutuus jatkaa päälinjoiltaan viime vuoden Onen tyylin mukaisena alumiinkuorillaan, mutta muuten muutoksia on tapahtunut runsaasti.

Kävimme One (M8):n ominaisuudet ja uudistukset läpi jo aiemmassa jutussamme. Suomessa puhelimen myynti starttaa ensi perjantaina 699 euron hintalapulla.

Uuden Onen suurin uudistus on kamerassa, joka on nyt tuplakamera. Neljän megapikselin UltraPixel-pääkameraa säestää sen yläpuolella pienempilinssinen toinen kamera, jonka tehtävänä on tallentaa syvyysinformaatio kuvauskohteesta. Tämän myötä kuvia voidaan tarkentaa eri kohtiin jälkikäteen tai niissä voidaan käyttää 3D-efektejä.

HTC on yhä siis omilla linjoillaan kameran osalta. Tarkkuutta on edelleen vain neljä megapikseliä, mutta pikselit ovat tavallista suurikokoisempia 2 mikronin ”ultrapikseleitä”. Viime vuodenkin Onen suurimpana heikkoutena pidettiin kameraa, eikä asia ole tänä vuonna toisin uudesta paljon hehkutetusta tuplakamerasta huolimatta. Ja optisesta kuvanvakaimestakin on nyt luovuttu.

”Onessa on todella vain yksi suuri heikkous jäljellä, ja se on iso: sen kamera on yhä melkoisen huono”, toteaa esimerkiksi The Vergen David Pierce omassa One (M8) -arvostelussaan. Suuret mediat ovat saaneet omat testikappaleensa uudesta Onesta jo ennen julkistusta ja niillä on ollut jo hyvin aikaa tutustua uutuuteen syvällisemminkin.

HTC:n uusittu kamerasovellus tai erilaiset kuvausjipot eivät auta: kameran tarkkuus on liian matala ja kuvat sen vuoksi heikkolaatuisia. ”Kuvat ovat puuromaisia ja pehmeitä, aivan kuten mitään ei olisi fokuksessa”, todetaan The Vergen arviossa. Onesta löytyy nyt etupuolelta viiden megapikselin kamera, jossa on siis enemmän pikseleitä kuin takakamerassa. ”Jopa viiden megapikselin eteenpäin osoittava kamera, äärimmäinen selfie-kone, on parempi monissa tilanteissa.”

Mutta vaikka uuden Onen kameraa nyt haukutaan, on se sentään parempi kuin viime vuoden mallin. ”One pärjää paljon paremmin kuin viime vuoden kamera, joka otti melkein naurettavan huonoja kuvia tilanteissa – värisyvyys on erityisesti parantunut – mutta ei tämä ole hyvä kamera”, summataan Onen kamera The Vergen arviossa.

Uuden One (M8):n kameran heikkoudesta on valitettu The Vergen ohella myös muissa medioissa.

Esimerkiksi BGR on nostanut sen uuden Onen huonoimmaksi asiaksi. ”Värit M8:n kameralla otetuissa kuvissa näyttävät haalistuneilta ja sameilta. Selkeys on myös puutteellinen: katsottaessa täysikokoista uudella Onella otettua kuvaa, paljastuvat reunojen sumeutuminen ja hyväksyttömän suuri määrä kohinaa”, toteaa BGR:n Zach Epstein.

Kuvien jälkitarkennusmahdollisuuteen ollaan oltu varsin tyytyväisiä, mutta se ei pelasta kuvien lähtökohtaisesti heikkoa laatua.

HTC One (M8) eri värivaihtoehtoina

HTC One (M8) eri värivaihtoehtoina

Parhaimpana asiana Epstein pitää uudessa Onessa puolestaan sen designia, jota on kehitetty eteenpäin aiemmasta. Kun viime vuoden Onen kuorista 70 prosenttia oli jo alumiinia, nyt osuus on noussut 90 prosenttiin. Muotoja on myös pyöristetty ja käteen sopivuutta näin parannettu. Huippuluokassakin HTC:n vankka alumiinirakenne ilahduttaa ja ainoastaan Applen iPhonen on nähty yltävän samalle viivalle HTC:n kanssa.

Lisäksi arvioissa ollaan oltu tyytyväisiä uuden One (M8):n loistavaan suorituskykyyn, hyvään akunkestoon, HTC:n Sense-ohjelmistouudistuksiin sekä näytön laatuun. Mutta kamera – HTC:n kehuista huolimatta – ei ole siis vakuuttanut tipan vertaa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Käyttäjä

  Kamerahan on älypuhelimen turhin lisäke. Kameran taekkuudella ei ole mitään väliä kun sitä harva edes käyttää.

 2. iurewbow

  Uusia Nokian twitter -kommentteja odotellessa…

 3. juhuu

  Arvasin Että tämä tulee floppaamaan kunnolla.

 4. Severi

  On jännää huomata, että väitätte uutta HTC Onea paremmaksi kuin S5. Tosiasia on kuitenkin se, että S5:ssä on tehokkaampi prosessori, parempi kamera jne.. Ehkä tämä on tylsempi tylsin julkaisu? Ken tietää..