Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

HTC julkisti uuden Onen – alumiinikuorinen huippupuhelin erikoisella tuplakameralla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

HTC One (M8) eri värivaihtoehtoina

HTC One (M8) eri värivaihtoehtoina

 

HTC on julkistanut odotetusti uuden vuoden 2014 One-lippulaivaälypuhelimensa, joka jatkaa tyyliltään läheisesti viime vuoden alkuperäisen Onen linjoilla, mutta parantaa ominaisuuksissa käytännössä lähes kaikilla osa-alueilla. Kuoret ovat edelleen kauttaaltaan alumiinia ja uusi One tulee tarjolle useina eri yllä näkyvinä värivaihtoehtoina, joista HTC keskittyi esittelyssään ennen kaikkea harjattuun harmaaseen.

HTC käyttää uutuudesta myös HTC One (M8) -nimeä. M8 oli tämän vuoden Onen koodinimi viime vuoden M7:n jatkoksi. ”Se lähtee liikkeelle maailman parhaasta älypuhelimesta ja tekee siitä paremman kaikin tavoin”, kommentoi HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou uutuutta sen New Yorkissa julkistaessaan.

One (M8):n myynti lähtee puolestaan liikkeelle tänään. Esimerkiksi Yhdysvalloissa Verizon-operaattorin myymälöistä puhelimen voi ostaa jo tänään. Huhtikuun loppuun mennessä uusi One saapuu myös ensimmäisille markkinoille Australiassa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Ranskassa, Saksassa sekä HTC:n kotimarkkinoilla Taiwanissa. Yhteensä One (M8) saapuu yli 100 maahan yli 230 operaattorin kautta. Suomen saatavuudesta kuultaneen lisää myöhemmin.

Uutuuden ehdoton erikoisuus on sen takaa löytyvä tuplakakamera. Kuten yltä löytyvä kuvakin kertoo, löytyy takaa pääkameran suuremman linssin ohella myös toinen kameralinssi. Kameraa säestää nyt myös kaksisävyinen tupla-LED-kuvausvalo. Kahden kameransa myötä One (M8) pystyy tallentamaan kuviin syvyysinformaation, jota voidaan hyödyntää muun muassa kuvien laadukkaaseen jälkitarkennukseen eri kohtiin kuvan ottamisen jälkeen. Kamera on edelleen UltraPixel-mallia, mikä tarkoittaa tavallista suurikokoisempia pikseleitä ja näin parempia hämäräkuvia. Megapikseleitä on yhä neljä, kennon koko on 1/3 tuumaa, pikseleiden koko 2 mikronia ja aukon koko f/2,0. Toinen kamera huolehtii syvyysinformaation taltioimisesta.

Viime vuoden Onesta löytyi optinen kuvanvakain, josta on nyt luovuttu ja siirrytty ohjelmistolliseen kuvanvakautukseen. Automaattitarkennuksen pitäisi nyt toimia vain 0,3 sekunnissa eli samassa ajassa kuin Samsungin kilpailevassa uudessa Galaxy S5:ssä.

HTC on myös uudistanut kamerasovelluksensa, johon on tuotu useita erilaisia kuvaustiloja sekä haluttaessa myös laaja katras manuaaliasetuksia.

HTC One (M8):ssa on uudenlainen tuplakamera

HTC One (M8):ssa on uudenlainen tuplakamera

 

Myös etukameraa on parannettu aiempaan nähden – se on nyt viisimegapikselinen ja varustettu laajakuvalinssillä. Massasta uuden Onen erottavat yhä myös sen etupuolelta löytyvät BoomSound-stereokaiuttimet, jotka ovat nyt 25 prosenttia aiempaa voimakkaammat ääneltään.

HTC-pomo Peter Chou paljasti uuden Onen

HTC-pomo Peter Chou paljasti uuden Onen

Uuden Onen kosketusnäytön koko on viisi tuumaa ja tarkkuus 1920×1080 pikseliä. Pikselimäärä on entisellään, mutta näytön koko on kasvanut 0,3 tuumalla viime vuoden malliin nähden. Kokoeroa kompensoi toimintopainikkeiden siirtyminen näytön alapuolelta nyt näytölle. Suuremmassakin koossa näytön Full HD -tarkkuus riittää yhä mainioon 440 pikseliin tuumaa kohti. Näyttötekniikkana on yhä Super LCD3 ja näyttöä suojaa Corningin Gorilla Glass 3 -lasi.

Uutuuden suorituskyvystä vastaa Qualcommin Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri neljällä 2,3 gigahertsin suoritinytimellä. RAM-muistia on kaksi gigatavua. Uudesta Onesta löytyy myös microSD-muistikorttipaikka, joka viime vuoden Onesta vielä puuttui. Kortteja tuetaan aina 128 gigatavuun asti. Sisäistä tallennusmuistia on joko 16 tai 32 gigatavua.

Luonnollisesti One (M8):ssa mukana ovat myös 4G LTE / Wi-Fi 802.11ac / Bluetooth 4.0 aptX / NFC / GPS / -yhteydet sekä infrapunalähetin.

Painoa One (M8):lla on 160 grammaa ja sen mitat ovat 146,36 x 70,6 x 9,35 millimetriä.

Ohjelmistopuolella uudesta Onesta löytyy Android-käyttöjärjestelmän tuorein 4.4.2 KitKat -versio varustettuna uudella 6-versiolla HTC:n omasta Sense-ohjelmistopaketista ja -käyttöliittymästä. Mukana ovat niin Zoe-videopätkät, Sense TV -televisiokauko-ohjain kuin myös kaksi erityistä virransäästötilaa, joista ”äärimmäisessä” akunkesto pitenee jopa kahteen viikkoon valmiustilassa kaiken muun paitsi puhelujen ja viestien sammuessa taustalta. Perustilassakin uudessa One (M8):ssa akku kestää 40 prosenttia aiempaa pidempään, kertoi HTC. Akun kapasiteetti on 2 600 milliampeerituntia.

HTC One (M8) tulee uudella Sensellä

HTC One (M8) tulee uudella Sensellä

 

Mukana Sensen keskiössä on yhä yltä löytyvässä kuvassa esiintyvä BlinkFeed-kotinäkymä, joka tuo ruutuina sisältöjä eri palveluista ja lähteistä. Mukaan on nyt saatu uusia kumppaneita, joita on yhteensä jo yli tuhat. BlinkFeed-kumppaneita ovat nyt myös paikkapalvelu Foursquare sekä aktiivisuusseurannan Fitbit, joka pitää Onen anturien perusteella kirjaa jatkuvasti liikkumisesta ja muusta.

Uutena eletoimintoina puhelimen voi nyt herättää valmiustilasta kahdella näytönnapautuksella. Tämä on tuttua eri valmistajien puhelimista jo aiemmin. Uutuutena uudessa Onessa puhelimen voi kuitenkin herättämisen ohella myös pimentää valmiustilaan kahdella näytönnapautuksella. Lisäksi pimeänä olevaa näyttöä eri tavalla pyyhkäisemällä voi myös siirtyä joko suoraan viimeisimpään sovellukseen tai kotinäkymään. Uuden One (M8):n saa myös vastaamaan saapuvaan puheluun automaattisesti, kun se nostetaan korvalle.

HTC Dot View -kuori, jonka pisteiden avulla voidaan esittää erilaisia tietoja

HTC Dot View -kuori, jonka pisteiden avulla voidaan esittää erilaisia tietoja

Jatkossa Sense-ohjelmiston osat löytyvät myös Google Play -sovelluskaupasta, minkä myötä HTC voi päivittää niitä nopeammassa tahdissa ilman kokonaisia ohjelmistopäivityksiä. Uusi Sense 6 on tulossa myös päivityksenä viime vuoden Onelle tänä keväänä.

HTC avasi myös BlinkFeedin ja tuplakameransa sovellusrajapintoina (API) kehittäjille.

Google tuo One (M8):n tarjolle myös ilman omia ohjelmistojaan Google Play Edition -versiona sekä erillisenä kehittäjäversiona valituilla markkinoilla.

Lisävarusteena HTC tuo uudelle Onelle myös oheisen kuvan mukaisen Dot View -suojakuoren eri väreissä.

Lisätietoa uudesta One (M8):sta löytyy HTC:n sivuilta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. hyvältä näyttää

  Onhan tuo tyylikäs, ja laadukas. 25prosenttia tehokkaammat kaiuttimet, kyllä kelpaa, koska edellisessäkin ne oli jo hyvät. Kamera on hyvä koska voi tallentaa 16 megapixelin kuvia, uudella tekniikalla. Ja akku! 2viikkoa valmiustilassa!!! Älypuhelimelta! Tykkään! Mietityttää kuitenkin vähän tuo, vain 2gb ram… Koska tässäkin on kuitenkin htc n oma käyttöliittymä… Mutta kai se riittää. Olisin tähänkin toivonut parannusta. Mutta mahtava puhelin kuitenkin! Voittaa galaxy s 5den. Paha kilpailija on sonyn xperia z 2…

  • 4NEXUS4

   Hyvältä näyttää täälläkin. Pahimmat vastukset ovat juurikin xperia Z2 ja Nexus 5. Ensimmäinen arvostelukin on puhelimesta julkaistu:
   http://www.theverge.com/2014/3/25/5544642/htc-one-review-m8

   Millä ihmeellä nuo on saanut arvostelun tehtyä noin nopeasti?

  • HooTeeCee

   Vähän siinä ja tässä tuo että ”2vk älypuhelimelta” jos se tarkoittaa sitä että vain sms ja puhelut ovat toiminnassa siinä. Se siitä älystä :)

   Mutta ei voi tarpeeksi kyllä kehua sitä että todella hyvä juttu tuo akkuongelmiin puuttuminen. Omassa luurissa akku ei kestä enää päivääkään tehokäyttöä yhdellä latauksella. Voisin maksaa vaikka 200€ lisähintaa mikäli en joutuis tinkimään mistään muusta ja saisin 48h tehokäyttöä kestävän luurin normaalin sijasta.

 2. Ejurr

  Eiköhän lehdistö ole saanut laitteensa jo jonkin aikaa sitten. Ei mikään erityinen tapaus. Hieman kyllä kuumottaisi hommata tämä, mutta kun tuo Xperia Z2 vaikuttaa myös niin hyvältä… huhtikuun lopulla kuukauden matka tiedossa, niin ihan mielellään ottaisi sellaisen, missä on parempi kamera. Tai ainakin nyt sen, kumpi kerkeää tulla jo ennen kuin matkalle pitäisi lähteä.

 3. juhuu

  Tuo blinkfeed muistuttaa erehdyttävästi Windows Phonea

Tuoreimmat jutut