Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia X tuli myyntiin – loppui neljässä minuutissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Nokia X

Nokia X

 

Nokia X eli yhtiön ensimmäinen Android-pohjainen puhelin tuli tänään aamulla kello 10 paikallista varsinaisesti myyntiin kiinalaisella valtavalla JD.com-markkinapaikalla.

Puhelin myytiin tämän jälkeen loppuun vain neljässä minuutissa, raportoi Windows Phone Central -sivusto. Tarkkaa myyntimäärää ei tiedetä. Ensimmäiselle 10 000 ostajalle oli luvattu myös lisävaruste- ja palvelupaketti, joka on voinut nostaa kiinnostusta nopeisiin tilauksiin.

Aiemmin Nokia X:n lanseerauksesta Kiinassa nousi otsikoita, kun Nokia jakoi tiedon miljoonan Nokia X:n ennakkotilauksesta JD.comin kautta. Sittemmin kävi ilmi, että puhe ei todellakaan ollut ennakkotilauksista. Puhelimen sai kyllä varata, mutta siitä ei tarvinnut maksaa mitään. Lisäksi varauksia houkuteltiin puhelinarvonnalla, johon ”ennakkotilaukset” osallistuivat. Yksi henkilö pystyi myös osallistumaan kolme kertaa, kerran jokaista Nokia X:n väriä kohden. Kaikkiaan nämä osallistumiset nousivatkin yli 10 miljoonaan.

Nyt puhelimen myyntiin tultua aiemmat varaajat ovat etusijalla. Nyt kyse on kuitenkin aidoista tilauksista, joista tilaajien tulee pulittaa kauppahinta. Nokia X maksaa JD.comissa 599 juania eli noin 70 euroa.

Nokia X:n ohella Nokian X-mallistoon tulevat kuulumaan myöhemmin markkinoille saapuvat X+ ja XL.

Nokia X on uutuusjoukosta edullisin ja siitä löytyy neljän tuuman kosketusnäyttö 800×480 pikselin tarkkuudella. Käyttöjärjestelmänä on Android 4.1.2 Jelly Bean ja prosessorina toimii Qualcommin Snapdragon S4 -tuplaydinsuoritin gigahertsin taajuudella. Kameran on tarkkuudeltaan kolme megapikseliä.

Nokia X -tuoteperheen Suomen markkinoille saapumisesta ei ole vielä varmuutta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Teralanen

  Nokia X puhelimia myytiin 7.000 kappaletta. Seuraavan erän koko on 25.000 kappaletta ja tilaukset on puoleen tästä. Ostohalukkuutta ilmaisevissa arpajaisissa osallistujia oli 5-7 miljoonaa, mutta sitovia tilauksia saatiin vain 120.000.

  Upea PR taisto ja ohjelma uppoa vain suomalaisiin medioihin. Tosiasiassa Nokia X on floppaamassa Windows phonen kaltaisesti.

  • Jaakko

   Sinulla on siis sisäpiirin tietoa myyntiluvuista, joita ei ole julkaistu. Laitahan vielä linkki lähdetietoihin tai olet vain trolli.

 2. mikael

  120.000 sitovaa tilausta halpalaitteesta ennen kuin kyseinen laite on tullut edes myyntiin ei mielestäni ole floppi.

 3. Timo Laakso

  Teralanen, kuulutko Pisan tutkimuksen heikompaan neljännekseen, kun laskutaidoissasi joku mättää?
  Kerroit seuraavan erän olevan 25000 kpl mutta tilauksia on vain puoleen siitä….ja sitten mainitset, että sitovia tilauksia on 120 000 kpl???
  Taidat olla Nurmoolainen hevoskauppias…ei millään pahalla teille Nurmoolaiset taikka hevoskauppiaat…

Tuoreimmat jutut