Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nyt korealaisetkin heittävät kapuloita Microsoft-Nokia-kauppaan – pelkäävät patenttikiristystä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokian hallituksen puheenjohtajalla ja väliaikaisella pääjohtajalla Risto Siilasmaalla on kädet täynnä töitä kaupan saamiseksi läpi

Nokian hallituksen puheenjohtajalla ja väliaikaisella pääjohtajalla Risto Siilasmaalla on kädet täynnä töitä kaupan saamiseksi läpi

Päivät sen kuin kuluvat ja Microsoftin ja Nokian kertomalle kaupan toteutumiselle vuoden ensimmäisellä neljänneksellä on aikaa enää 20 päivää. Kauppaa hidastavat puuttuvat viranomaishyväksynnät.

Jo aiemmin olemme raportoineet, että Kiinassa kiinalaisvalmistajat sekä myös Google ja Samsung ovat ilmaisseet huolensa maan kilpailuviranomaisille kaupan vaikutuksista Nokian patenttien lisensointiin. Nokian on yleisesti odotettu muuttavan patenttien rahastamislinjaansa aggressiivisemmaksi kaupan jälkeen, kun sen ei tarvitse enää huolehtia muiden omistamien patenttien ristiinlisensoinnista itselleen.

Nyt Business Korea raportoi, että Korea Electronics Association -yhteistyöjärjestö on lähettänyt yhdessä Korea Software Industry Associationin, Korea Semiconductor Industry Associationin ja Korea Battery Industry Association kanssa vetoomuksen Korean Fair Trade Commissionille 7. maaliskuuta.

Korealaisia älypuhelinvalmistajia ovat muun muassa markkinoiden maailman suurin Samsung sekä LG.

Myös korealaiset ovat huolissaan patenteista. Käytännössä ne pelkäävät joutuvansa maksamaan lisää ja yrittävät kilpailuviranomaisten kautta saada kaupalle asetetuksi jonkinlaisia ehtoja, jotka rajoittaisivat Nokian ja Microsoftin tulevia toimia.

”FTC:n tulee tarkastella syvällisesti yritysoston vaikutusta”, totesi KEA vetoomuksessaan. ”Ehdotimme myös hyväksyntää ei vain Microsoftin liiketoimintayksikön oston, mutta myös patenttien osalta.”

Patenttipelkojen ja kilpailuviranomaisten vetkuttelun ohella Nokia-kauppaa piinaa yhä myös Intian verokiista. Nokia itse on viimeksi kommentoinut aikataulua 14. helmikuuta kertoen tuolloin aikataulun säilyneen vielä ensimmäisenä vuosineljänneksenä eli kaupan odotetaan yhä saavan sinettinsä virallisesti maaliskuun loppuun mennessä.

Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat jo siunanneet kaupan. Nokia ja Microsoft tiedottivat kaupasta jo yli puoli vuotta sitten 3. syyskuuta 2013.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut