Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Voiko Kiinasta nousta uhka Nokia-kaupalle? Google ja Samsung heittävät kapuloita Microsoft-Nokian rattaisiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoftin Ballmer ja Nokian Siilasmaa kättelivät Nokia-kaupan jo syyskuussa - kaupan toteutumista odotetaan kuitenkin yhä

Microsoftin Ballmer ja Nokian Siilasmaa kättelivät Nokia-kaupan jo syyskuussa – kaupan toteutumista odotetaan kuitenkin yhä

Myös Google ja Samsung ovat ilmaisseet huolensa kiinalaisviranomaisille liittyen Nokian puhelinliiketoiminnan myyntiin Microsoftille, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Bloombergin kahden hallituslähteen mukaan Google ja Samsung ovat huolissaan kaupan mahdollisesti aiheuttamista korkeammista patenttilisensointikustannuksista ja ovat pyytäneet Kiinan kauppaministeriötä varmistamaan, etteivät patenttilisenssien hinta nouse kaupan myötä.

Jo aiemmin on raportoitu kiinalaisten puhelinvalmistajien mukaan lukien Huawein ja ZTE:n kertoneen huolensa Kiinan kilpailuviranomaisille. Nokian ja Microsoftin välinen järjestely ei ole vielä saanut tarvittavaa hyväksyntää Kiinasta. Euroopan unioni ja Yhdysvallat kaupan ovat jo siunanneet.

Euroopan unionikin varoitti Nokiaa kaupan hyväksyessään seuraavansa jatkossa sen patenttien lisensointikäytäntöjä.

Bloombergin lähteiden mukaan Kiinan odotetaan myös hyväksyvän Nokian puhelinliiketoiminnan myynnin Microsoftille. Vielä avoimena kysymyksenä sen sijaan ovat mahdolliset vaatimukset takuusta olla nostamatta jatkossa patenttilisenssejä.

Kiinan ohella Nokian myynnnissä Microsoftille hiertää edelleen tilanne Intiassa. Siellä kiistakapulana ovat verot, joita Intian verottajan mukaan maahan olisi pitänyt Nokian jo vuosien ajan maksaa. Nokia on asiasta eri mieltä. Kiistan keskiössä on Nokian Chennain tehdas, jonka siirtymistä kaupan mukana Microsoftille verokiista uhkaa.

Nokia tiedotti 14. helmikuuta odottavansa yhä Microsoft-kaupan toteutuvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä eli maaliskuun loppuun mennessä. Tiimalasissa on tältä osin jäljellä tänään siis tasan neljä viikkoa, jonka aikana loput luvat tulisi saada ja Intian tilanne ratkaista.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut