Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung valtasi Oscar-gaalan – mutta kaikki ei mennyt nappiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Ellen DeGeneres Oscar-gaalassa Samsungin Galaxy Note 3:n kanssa

Ellen DeGeneres Oscar-gaalassa Samsungin Galaxy Note 3:n kanssa

Suomen aikaa viimeöisessä Oscar-gaalassa nähtiin Samsungilta vahva panos. Samsung markkinoi itseään jenkkitelevision mainoskatkojen ohella myös näyttävästi osana itse gaalaa ja sosiaalisessa mediassa.

Tilaisuuden juontaja, tunnettu talk-show-emäntä Ellen DeGeneres käytti lavalla muun muassa Samsungin Galaxy Note 3 -puhelinta ottaen itsestään niin sanottuja selfie-omakuvia.

DeGeneres twiittasi myös alta löytyvän kuvan itsestään sekä lukuisista julkimonäyttelijöistä (Angelina Jolie, Bradley Cooper, Kevin Spacey, Jared Leto, Meryl Streep, Julia Roberts, Lupita Nyong’o ja Brad Pitt). Kuvasta tuli nopeasti uudelleentwiitatuin twiitti ikinä Twitterissä. Tämän jutun kirjoitushetkellä twiittiä on twiitattu uudelleen jo huikeat noin 2,6 miljoonaa kertaa. Kuva otettiin Samsungin Galaxy Note 3 -puhelimella. Korjaus kello 20:45: Kuva otettu myös Galaxy Note 3:lla, ei Galaxy S5:llä, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Kaikki ei mennyt kuitenkaan kokonaisuutena aivan nappiin Samsungin kannalta. Samsungin markkinoija Ellen DeGeneres nimittäin twiittasi ennen Osgar-gaalaa kuin myös sen aikana backstagelta, mutta ei Samsungilla vaan Applen iPhonella.

Ellen DeGeneres twiittasi backstagelta iPhonella - viis Samsung-markkinointiyhteistyöstä!

Ellen DeGeneres twiittasi backstagelta iPhonella – viis Samsung-markkinointiyhteistyöstä!

 

Vastaavia tapauksia, jossa mainoskasvo twiittaileekin kilpailijan tuotteella eli tunnustaa todellisuudessa käyttävänsä sitä, on nähty lukuisia kertoja aiemminkin. Silti joka kerta se on yhtä noloa ja myös erittäin heikkoa työtä markkinointiosastolta.

Myös Nokialla oli (jälleen kerran) sanansa sanottavana DeGenereksen Samsung-twiittauksista. Nokia USA twiittasi DeGenereksen ottaman tärähtäneen kuvan ja ”Hankkiudutaan eroon tärähtäneistä kuvista, Ellen!”. Nokian omista tuotteistahan löytyy optinen kuvanvakain toisin kuin Samsungilta, minkä pitäisi parantaa kuvanlaatua niitä vakauttamalla.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Juhannuspukki

  Markkinointibudjetti muistaakseni viime vuonna 4.6mrd usd.

 2. Jani

  Noloa toimintaa,asennetta alk-show-emäntä Ellen
  DeGeneresiltä!!.

 3. Jani

  … talk-show-
  emäntä Ellen
  DeGeneresiltä!!.

 4. Holle

  Hyvä kommentti Nokialta.

  Kaveri kertoi juuri vaimostaan jonka kaikki kännykkäkuvat ovat olleet tärähteneitä, mutta työpaikalla oli tehty päätös käyttää iPhoneja ja hänelle tuli iPhone 5S. Äijä oli ollut ihmeissään miten kuvien laatu oli parantunut vaimon naamakirjassa.

  Kertoi hän: ”Luulin et mun Galaxy 4S on jotenkin rikki, koska vaimo otti sillä ekat 30 (suttuista) kuvaa, ennen kuin paljastui et hän tökkii laukaisijaa miten sattuu. iPhonessa on joku toiminto millä se ottaa salamannopeasti useampia kuvia ja nappaa niistä parhaimman. Ovelaa.”

  Niinpä, enpä vaivaudu nyt Googlaamaan, mutta tottapa tuo lienee.

  • Lollers

   Tätäkö ei vai löydy Samsungin laitteista? Ollut muistaakseni 2 vuotta, esiteltiin S III:m yhteydessä nimellä best shot. Ominaisuus tuli Applen laitteisiin myöhemmin.

   • Holle

    Oisko tuo ominaisuus hukkunut muitten Samsungin markkinointiosaston suunnittelemien ”tärkeiden” ominaisuuksien joukkoon?

    • Lollers

     Ei. Sitä esiteltiin varsin avoimesti ja usein S III:n yhteydessä, jolloin niitä ominaisuuksia ei ollut läheskään niin paljon kuin nykyisissä laitteissa. Toki jos on pitänyt silmänsä ja korvansa kiinni, ei voi mitään. Hölmöydestä joutuu joskus kärsimään.

 5. juhuu

  Itsekkin käyttäisin mielummin iPhone 5s kuin Samsungin s5

  • trololol

   Aijaa, vastahan ilmoitit siirtyväsi lumia 720:sta Androidiin. Mikä Samsungissa niin pelottaa, että sai muuttamaan mielen ja jatkamaan ainaista trollausta Samsungiin liittyvissä uutisissa?

   • Valoripset

    Korjataan hieman, ainaista trollausta kaikkien muiden kuin Nokian ja WP:n uutisiin.

 6. Jani
 7. ts

  ”Kuva otettiin Samsungin uudella Galaxy S5 -puhelimella.”

  Tiedoksi jutun kirjoittajalle ja myös muille, tämä ryhmäkuva otettiin valkoisella Note 3:lla, ei S5:llä. Tiedon vahvistaa tilanteesta kuvattu videoklippi.

 8. ts

  Lisäkysenä vielä kommenttiin, eihän tällaiset tilanteet, jossa käytetäänkin välillä omaa puhelinta, joka on yllättäen siellä päin kotimainen, sponsoroidun sijaan ole koskaan mukavia, mutta niiltä on kaiketi melko vaikea välttyä, mikäli ohjeistus (=toive) on kuitenkin annettu.

  Lienee jo saavutus päästä osaksi tämänkaltaista juhlaa edes rahalla ja voi olla hankala kieltää/estää juontajaa käyttämästä omaa, kotimaista laitettaan ”takahuoneessa”. Mikään ei käytännössä estä Elleniä käyttämästä omaa laitettaan, ellei sitä oteta häneltä pois.

  Näitä ”kämmejä” tulee aina, milloin missäkin muodossa eikä niistä aina voi syyttää sponsoroivaa yritystä, oli se mikä tahansa. Tästä syystä itse en näkisi tätä niinkään ”nolona” kömmähdyksenä, vaan juontajan valitettavana toimintatapana.

 9. ts

  Onko muuten Nokian kärkilaitteissa muka etukamerassakin optinen kuvanvakain, kun niin ominaisuudesta ”piikittelevät”, joskin jälleen melko epäonnistuneesti? Nämä kaikki gaalan juontajan ottamat kuvathan on otettu nimenomaan etukameralla, ei 13 megapikselin takakameralla.

Tuoreimmat jutut