Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tässä on alle 20 euron Firefox-puhelin – halpa uutuus videoilla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Firefox OS -puhelin vain 25 dollarilla - tämä on vielä referenssilaitteen prototyyppi, jossa on esimerkiksi mukana vielä näytön alla pari ylimääräistä toimintopainiketta

Firefox OS -puhelin vain 25 dollarilla – tämä on vielä referenssilaitteen prototyyppi, jossa on esimerkiksi mukana vielä näytön alla pari ylimääräistä toimintopainiketta

Mozilla on esitellyt Mobile World Congressissa tällä viikolla uutta Firefox OS -puhelinta, jonka koukku on sen todella edulliselta kuulostava hinta: vain 25 dollaria eli nykykurssilla hieman reilut 18 euroa.

Edullisesta hinnastaan huolimatta 25 dollarin puhelimesta löytyy sama Firefox OS -pohjainen käyttöjärjestelmä kuin muistakin Firefox-puhelimista.

Alta löytyvien videoiden perusteella MWC:ssä esitelty puhelin toimii monipuolisesti, mutta on luonnollisesti hieman hitaanpuoleinen tietyissä toiminnoissa. Kehittyvillä markkinoilla puhelimella voi kuitenkin olla mahdollisuutensa.

Mozilla on tehnyt uutuuden osalta yhteistyötä piirivalmistaja Spreadtrumin kanssa, mikä onkin elintärkeää puhelimen hinnan painamisessa näin alhaiselle tasolle. Käytössä on ARM Cortex-A5 -pohjainen yksiytiminen järjestelmäpiiri yhden gigahertsin kellotaajuudella.

25 dollarin puhelimessa toimii Firefox OS samanlaisena kuin muissakin

25 dollarin puhelimessa toimii Firefox OS samanlaisena kuin muissakin

Lisäksi MWC:ssä esitellyssä puhelimessa on 3,5 tuuman kosketusnäyttö 480×320 pikselin tarkkuudella, 512 megatavua tallennusmuistia ja 128 megatavua RAM-muistia. Muistisiruista tinkimällä puhelimen hintaa onkin myös pystytty painamaan alaspäin normaalista, sillä nykyisin edullisimmistakin Android-puhelimista löytyy yleensä vähintään 512 megatavua RAMia eli nelinkertaisesti Mozillan ja Spreadtrumin esittelemään 25 dollarin puhelimeen nähden.

Erilaisiin verkkotekniikoihin, kuten HTML5:een, nojautuva Firefox OS -käyttöjärjestelmä on esimerkiksi Androidia kevyempi vaihtoehto, mikä mahdollistaa muistimäärien leikkaamisen pienemmiksi. Firefox OS:issakin mukana ovat kuitenkin toiminnallisuudet, kuten verkkoselain, Facebook, Twitter ja YouTube – käytännössä kaikki sille kehitetyt sovelluksetkin ovat vain verkkosivuja riippumatta niiden toiminnallisuudesta.

Lisäksi puhelimessa pitäisi olla kahden megapikselin kamera sekä tutut Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydet sekä FM-radio. Mukana on myös kaksi SIM-korttipaikkaa – tärkeä ominaisuus kohdemarkkinoilla.

Mozillan MWC:ssä esittelemässä puhelimessa on kyse referenssilaitteesta, jonka perustella todelliset valmistajat voivat luoda omat tuotteensa. Valmiita tuotteita pitäisi olla luvassa vielä tämän vuoden aikana.

Bllombergin video:

 

ARMfixin video:

TrustedReviewsin video:

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. juhuu

    täyttä roskaa

Tuoreimmat jutut