Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokialle rahaa patenttisovusta – HTC taipui viimein

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou

HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou

Nokia ja HTC ovat päässeet sopimukseen ja päättävät kaikki yhtiöiden väliset patenttioikeustoimet. Sovun myötä HTC alkaa pulittamaan Nokialla patenteista.

Uuden patentti- ja teknologiayhteistyösopimuksen arvoa yhtiöt eivät kerro tarkemmin muuten kuin, että HTC suorittaa maksuja Nokialle. Yhtiöt kertovat myös tutkivansa tulevaisuuden teknologiayhteistyömahdollisuuksia. Sopimukseen lukeutuu myös HTC:n LTE-patenttien hyödyntäminen lisensoinnissa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä päästyämme ratkaisuun ja yhteistyösopimukseen HTC:n, joka on pitkäaikainen Nokian standardeille essentiaalisten patenttien lisensoija, kanssa”, kommentoi Nokian aineettomista oikeuksista vastaava johtaja Paul Melin. ”Tämä sopimus vahvistaa Nokian menetelmäpatentteja ja mahdollistaa meille keskittymisen tuleviin lisensointimahdollisuuksiin.”

”Nokialla on yksi alan johtavista patenttiportfolioista”, kommentoi puolestaan HTC:n lakiasiainjohtaja Grace Lei. ”Älypuhelinalan pioneerina vahvalla patenttiportfoliolla, HTC on tyytyväinen tästä sopimuksesta, joka mahdollistaa meidän pysyvän keskittyneenä innovaatioihin kuluttajille.”

Nokia haastoi HTC:n alun perin patenttirikkomuksista vuonna 2012. Sittemmin yhtiöt ovat käyneet oikeutta useammissa eri maissa ja oikeisistuimissa ja Nokian nähtiin jo pitkään olevan kiistassa erittäin vahvoilla. HTC:n taipumista patenttien lisensointiin pidettiin vain ajan kysymyksenä ja tuo aika on nyt koittanut.

HTC:n ohella Nokian vuoden 2012 avauksista myös kanadalainen BlackBerry on taipunut maksamaan jo patenteista. Hiljattain Nokia kertoi myös Samsungin jatkaneen patenttisopimustaan Nokian kanssa.

Nokian yli 10 000 patentin portfolio jää Nokialle puhelinliiketoiminnan Microsoft-kaupan jälkeenkin. Nokia on aiemmin arvioinut kuluvana vuonna patenttien ja teknologioiden lisensoinnista sille kertyvän 600 miljoonan euron tulovirta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut