Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sony vahvisti: ei halua jäädä vain Android-tekijäksi – kiikarissa Windows Phone

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sonyn ja Microsoftin aiemman yhteistyön hedelmä: Xperia X1

Sonyn ja Microsoftin aiemman yhteistyön hedelmä: Xperia X1

Sony on vahvistanut kiinnostuksensa Windows Phone -puhelimen kehittämiseen ja markkinoille tuomiseen TechRadar-julkaisulle.

Vajaat pari viikkoa sitten maailmalle levisivät huhut, joiden mukaan Sony harkitsisi myös Windows Phone -puhelimen tuomista markkinoille yhtiön nykyisten Xperia-sarjan Android-puhelinten rinnalle.

”Jatkamme keskustelujamme muiden kumppanien, mukaan lukien Microsoftin kansa, osana kumppanuuttamme tämän yhtiön kanssa laajemmasta Sonyn näkökulmasta”, kommentoi Sony Mobile Europen johtaja Pierre Perron. ”Emme halua olla yhden käyttöjärjestelmän valmistaja, en usko sen olevan kestävä asema pidemmällä aikavälillä”, perustelee Perron.

Huhujen mukaan Sonyn uusi puhelin voisi kuulua yhtiön muiden Windows-laitteiden tapaan Vaio-sarjaan, jolloin se erottuisi yhtiön Xperioista. ”(Microsoftin kanssa työskentely) on kiinnostavaa PC-ympäristössä, ja jatkamme sitoumustamme heidän kanssa. Tutkimme tätä osana keskusteluamme myös mobiilissa. Yksi asia on, että käytämme itse alustaa (Windows Phonea) itsessään ja toinen ’mitä me voimme tuoda sen päälle’.

Microsoft näyttäisi olevan jatkossakin erittäin halukas houkuttelemaan muitakin laitevalmistajia Windows Phonen taakse sen omien, Nokia-kaupan tuomien, puhelinten ohella. Windows Phone on jäänyt Androidin ohella käytännössä ainoaksi kunnolliseksi toiseksi vaihtoehdoksi laitevalmistajille ja myös sen markkinaosuus on halpa-Lumioiden vetämänä kohonnut esimerkiksi isoimmissa Euroopan maissa yhteensä jo yli 10 prosenttiin.

Osansa Sonyn kiinnostukseen Windows Phoneen voi olla myös huhutulla Microsoftin peliliikkeellä, jossa se houkuttelisi valmistajia mukaan tekemällä Windows Phonesta ilmaisen. Tähän asti valmistajat ovat joutuneet pulittamaan Microsoftille lisenssimaksuja käyttöjärjestelmästä.

Sonynkin pääpainon odotetaan kuitenkin yhä jatkossakin pysyvän Android-puhelimissa. ”Nautimme paljon hyvästä yhteistyöstä Googlen kanssa, olemme työskennelleet heidän kanssaan pitkään ja keskusteluissamme on kokemuksen tuomaa tasoa, mikä on hyvä. Mutta samaan aikaan, Googlella on suhde suorien kilpailijoiden kanssa.”

Ennen laajaa Androidiin panostamistaan Sony ja Microsoft kokeilivat varpaitaan Windows Mobile -pohjaisella Xperia X1:llä, jonka seuraajaksi julkistettu Xperia X2 jäi lopulta tulematta kokonaan markkinoille.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut