Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sony harkitsee: tehdäkö myös Windows-puhelin?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Windows Phonet esittelyssäSony harkitsee Windows Phonen julkaisua vuoden 2014 aikana, raportoi The Information -julkaisu.

Raportin mukaan Microsoft ja Sony ovat järjestäneet useita keskusteluja asiasta ja Sonyn kerrotaan tehneen tulevasta puhelimesta jo prototyyppisuunnitelmia. Tuleva puhelin voitaisiin brändätä Sony Vaio -sarjaan erotuksena Sonyn Xperia-sarjasta, joka sisältää sen nykyiset Android-pohjaiset puhelimet ja tablettilaitteet.

Windows-puhelimista nykyisin yli 90 prosenttia tekevän Nokian puhelinliiketoiminnan siirtyminen Microsoftille ei ole vaikuttanut keskusteluihin ainakaan niin merkittävästi, että kumpikaan osapuoli vaikuttaisi olevan perääntymässä asiassa. Varmana sopimusta ja tulevaa Windows Phonea Sonylta ei kuitenkaan vielä voida pitää. Esimerkiksi käyttöjärjestelmälstä maksettavat lisensointimaksut ja esiasennetut ohjelmistot voivat vielä johtaa neuvottelujen päättymiseenkin, raportti toteaa.

Nokian ohella Windows Phoneja on viime aikoina nähty Samsungilta, HTC:ltä sekä Huaweilta. Sonyn tulosta mukaan Windows-puhelimiin on huhuttu aiemminkin, mutta aiemmin puheet eivät ole vielä realisoituneet. Myös esimerkiksi ZTE:n tulosta Windows Phone -tekijäksi on myös huhuttu, kuten myös LG:n paluusta.

Merkittävä muutos, joka on ehkä saanut Sonynkin kiinnostumaan enemmän Windows Phonesta, on huhuttu käyttöjärjestelmän tekeminen ilmaiseksi laitevalmistajille eli tähän asti maksettavien lisenssimaksujen poistaminen. Näin Microsoft saisi tehtyä Windows Phonesta hyvin kustannuskilpailukykyisen alustan valmistajille, koska Windows Phoneista maksettavien patenttilisenssimaksujen voidaaan myös olettaa olevan Android-puhelimia pienempiä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Mikko

    En usko että voitaisiin iskeä VAIO sarjaan koska VAIO brändi on myyty Japanilaiselle sijoitusyhtiölle. Tämä siis, mikäli SONY tekisi tämän puhelimen. VAIO tuotteet eivät kanna enää SONY:n nimiä eivätkä nykyään liity Sonyyn enää mitenkään.

Tuoreimmat jutut