Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google sulkee kymmenillä miljoonilla ostamansa tiedonjakopalvelun

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Bump-sovellus

Bump-sovellus

Google sulkee syyskuussa ostamansa Bump-palvelun ja sen sisarsovelluksen Flockin.

Bump oli monelle eri alustalla tarjolla ollut sovellus, jolla voi jakaa kontakteja, kuvia ja tiedostoja vaivattomasti viemällä kaksi älypuhelinta lähelle toisiaan. Se vastaa käytännössä osittain monista puhelimista nykyisin löytyvää NFC-yhteyttä, mutta ei vaadi puhelimelta minkäänlaista teknistä laitteistotukea.

Bumpin perustaja, nykyisin Googlella, työskentelevä David Lieb kirjoittaa asiasta Bumpin blogissa. Hänen mukaansa entiset bumpilaiset ovat nyt keskittyneitä uusiin projekteihin Googlella.

Bump ja Flock poistetaan App Storesta ja Google Playsta 31. tammikuuta, minkä jälkeen sovellukset lakkaavat myös toimimasta. Palvelujen käyttäjille tarjotaan mahdollisuus säilyttää palveluihin lataamansa tiedot. Seuraavien 30 päivän aikana omat tiedot voi ladata talteen avaamalla sovelluksen ja seuraamalla ohjeita. Tämän jälkeen käyttäjät saavat linkin, josta he voivat ladata tietonsa.

”Monilla tavoilla, Bump oli vallankumouksellinen tuote, joka inspiroi monia seuraavia edistysaskeleita ja auttoi viemään maailmaa eteenpäin. Toivomme, että uudet luomuksemme Googlella tekevät samoin”, kirjoittaa Davib Lieb.

Syyskuussa Googlen raportoitiin maksaneen Bumpista ainakin 30 ja mahdollisesti jopa 60 miljoonaa dollaria. Bump oli kerännyt rahoitusta yli 20 miljoonaa, mutta ei kuitenkaan onnistunut ikinä löytämään palvelulleen todellista liiketoimintamallia.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jeppels

  Never höörd…

 2. juhuu

  Miksei tätä tullut Windows Phonelle

  • KuopattuOS

   Ehkä siksi että windows phonen markkinaosuus on nykyään niin pieni, ettei se kiinnosta ketään.

Tuoreimmat jutut