Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokialle taas iso erävoitto: kaikkia HTC:n puhelimia uhkaa panna Saksassa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nokia

Nokia

Nokian ja taiwanilaisen älypuhelinvalmistajan HTC:n käymästä patenttikiistasta kantautuvat uutiset ovat kulkeneet jo aiemmin samaa rataa, joka on nyt jälleen kerran saanut jatkoa: HTC:n kaikkia puhelimia uhkaa nyt taas myyntikielto Saksassa.

Müncheniläisoikeus tuomitsi tänään HTC:n kaikki puhelimet myyntikieltoon, koska ne rikkovat Nokian patenttia. HTC voi toki vielä valittaa päätöksestä ja todennäköisesti vielä niin tulee tekemäänkin. Nyt annettu myyntikielto on kuitenkin jo pysyvä, ellei HTC:n jättäessä valituksen sitä erikseen viivästytetä.

Lisäksi kiellon toteuttaminen vaatii vielä, että Nokia toimittaa 400 miljoonan euron vakuuden.

Tällä kertaa kielto tuomittiin perustuen patenttiin, joka liittyy tiedonsiirtoon Bluetooth- ja NFC-yhteyksien yli.

Mobiilialan patenttikiistoja seuraava Florian Müller kertoi tänään myös, että Nokia käy patenttikeskusteluja Googlen omistaman Motorola Mobilityn kanssa.

HTC:n Nokia on haastanut kaikkiaan seitsemässä maassa useissa eri jutuissa. Saksastakin Nokia on saavuttanut jo aiemmin kaksi voittavaa päätöstä: ensimmäisen osalta HTC ratkaisi asian poistamalla toiminnon puhelimistaan ja toinen päätös tuli vasta hiljattain, juuri ennen joulua.

Patenttioikeudenkäynnit sinällään ovat melko yhdentekeviä: ne ovat vain työkaluja laajemmassa taistossa, joka tulee saamaan aikanaan loppunsa HTC:n myöntyessä Nokian vaatimuksiin ja pulittamaan suuria summia Nokialle aiemmista rikkomuksista sekä korkean osuuden tulevista tuotteistaan.

Nokian on arveltu muuttavan linjaansa tiukemmaksi patenttiasioissa jatkossa. Esimerkiksi kiinalaisvalmistajatkin ovat jo raportoidusti valittaneet maan viranomaisille pelkäävänsä patenttilisensointimaksujensa nousevan Nokian myytyä puhelinliiketoimintansa Microsoftille ja keskittyessään patenttiomaisuutensa muuttamiseen rahaksi aiempaa innokkaammin.

Aiemmin tänään kerroimme jo myös, että Nokian tähtäimessä povataan patenttipeleissä olevan myös Google Maps -kartat ja -navigointi.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. abcdef

  Trolli mikä trolli, hyh mitä paskaa

  • Observer

   abcdef käyttää 50 miljardia tuotekehitykseen. Aasiasta tulee sankari ja alkaa tekemään abcdef:n kehittämällä teknologialla tuotteita, antamatta tästä hyvästä latiakaan.

   abcdef lienee onnellinen eikä halua trollata.

 2. joo

  Käytä sinä trolli miljardeja omia rahojasi tuotekehittelyyn ja katsele sitten rauhassa kun muut käyttää niitä ilmaiseksi.

 3. jaska89

  Niin, nyt tämä aasialaisten kopiointi alkaa käymään kalliiksi, seuraavaksi Samsungin puhelimet myyntikieltoon, eivät osaa muuta kuin kopioida Nokian innovaatioita.

 4. Petri

  Minusta Nokian patentit ovat sellaisia että se purkaa kilpailijan puhelimen ja jos siellä on kolmannen oaspuolen joku siru sama kuin heidän puhelimessa niin siitä tehdään kauhea haloo.Sitten parin viikon kuluttua jossain sivussa joku mainitsee ”pienellä”että oikeus katsoi että kilpailija saa jatkaa.Mikä lie koko jupakka joku mainos kikka.

 5. Henkka

  jaska89. Nokia ei taas osaa kehittää älyluureja,jotka menisi edes kaupaksi (halpismallit poikkeus)…paitsi alennuskorin kautta!!. =) Samanlainen trollifirma,kuin mitä Microsoft on!!.

Tuoreimmat jutut