Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia iskee patenteillaan Googlen karttojen kimppuun? ”Se on väistämätöntä”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google Maps

Google Maps

Nokia valmistautuu suurhyökkäykseen Googlea vastaan sen kartta- ja navigointipalveluihin liittyen, arvelee mobiilialan patenttitaistoja tiiviisti seuraava Florian Müller FOSS Patents -blogissaan.

Müller nostaa esiin TechCrunchin puoli vuotta vanhan raportin, jonka mukaan Nokia olisi odottanut asiassa sopivaa hetkeä vuosien ajan. Müller kertoo olevansa samaa mieltä siitä, että ”yhteenotto on väistämätön”.

Nokia on liittänyt myös karttoihin ja navigointiin kytkeytyviä patentteja osaksi Android-puhelinvalmistajaa HTC:tä käymäänsä laajaa taistoa useissa eri oikeuksissa. Nokian asemaa HTC:tä vastaan on pidetty erittäin vahvana, mutta mielenkiintoisempaa on jatkossa Nokian mahdollinen hyökkäys laajemmin Googlea, Androidia ja sen karttapalveluja vastaan.

Nokia on toistaiseksi käyttänyt aseenaan patenttia jo vuodelta 1994, mutta Nokialla on asiaan liittyen toki paljon tuoreempiakin patentteja, joiden voimassaoloaika on yhä pidempi. Nokia on lisännyt patentin HTC-oikeusjutun osaksi Saksassa. ”Tämä Düsseldorfin liike melko pian vanhentuvan patentin kanssa näyttää kuin varoituslaukselta Googlea kohtaan”, arvioi Müller.

Yhdysvalloissa Nokia on puolestaan esittänyt oikeusistuimelle pyynnön saada lisätietoa Google Mapsin lähdekoodista. Müller arvelee, että Google pelkää Nokian saavan näin lisää ideoita tuleviin oikeusjuttuihin.

Nokian on yleisesti odotettu nostavan merkittävästi aggressiivisuuttaan patenttitaistoissa, kun sen taakkana ei ole enää jatkossa omaa puhelinliiketoimintaa. Nokialla on 10 000 patentin portfolio, josta vain noin 10 prosenttia edustavat standardeille välttämättömät essentiaalipatentit on nykyisin jo laajasti lisensoitu muille toimijoille. Loput 90 prosenttia koostuvat muista erilaisista patenteista, joista Nokia voi jatkossa yrittää tiristää itselleen lisätuloja nykyisen 500 miljoonan euron vuotuisen patenttitulovirran jatkoksi.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Nokian ketkut

  Koska Nokia on jo vuosia tiennyt Googlen käyttävän Nokian patentteja kartoissaan, on Nokia hyväksynyt tämän.

  Näin Nokialla ei enää ole mahdollisuuksia perätä oikeuksiaan, koska se on monen vuoden ajan antanut patenttiensa muuttua yleisesti hyödynnettäviksi.

  Nokian vedätys on samaa, kun antaisi porukoiden ensin raiskata tytärtään monta päivää, että saisi rikollisille suuremman rangaistuksen.

  Häpeä Nokia.

  • Keizka

   Trollaa lisää.

  • Maw83

   Pakkohan sitä on jollain koittaa pysyä pinnalla ku kusi puhelinbisneksen. Oikein ois jos Nokia joutuiskin itse maksaan korvauksia

 2. abcdef

  Millään vuonna 1994 myönnetyllä patentilla _ei saa_ olla mitään painoarvoa nopeasti kehittyvällä IT-alalla. Vähän kuin joku yrittäisi vaatia rojalteja pyörän käytöstä…

  • KalleOrava

   Itse asiassa it-alalla patentit ovat usein arvokkaimmillaan yllättävänkin vanhoina. n.15v tms. Usein asiat on keksitty jo aikoja sitten ennenkuin niitä ruvetaan tosissaan käyttämään ja tekniikka on kypsää niiden hyödyntämiseen.

 3. juhuu

  Nyt nokia hakkaa Googlen androideineen ja mapseineen maankoloon

 4. Kimi

  Pojat ottakaapa pikkisen selvää patenttimaailmasta!!

 5. jani

  Nokiasta on tullut trolli kartta-yritys!!.

 6. jani

  Nokian on yleisesti odotettu nostavan merkittävästi
  aggressiivisuuttaan patenttitaistoissa, kun sen
  taakkana ei ole enää jatkossa omaa
  puhelinliiketoimintaa. Nokia on patenttitrolli yritys!!.

Tuoreimmat jutut