Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia nousi takaisin kärkeen Venäjällä

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Markkinaosuudet Venäjällä

Nokia on noussut takaisin Venäjän puhelinmarkkinoiden piikkipaikalle. Nokian osuus markkinoista myytyjen puhelinten määrällä mitattuna ohitti Samsungin kesän aikana.

Asiasta kertoo venäläisjulkaisu Vedomosti Eurosetin tilastoihin perustuen.

Vielä alkuvuonna 2013 Samsungin osuus kappalemääräisestä älypuhelinmyynnistä oli 30 prosenttia ja Nokian 27 prosenttia. Kesäneljänneksellä Nokian osuus kuitenkin nousi 29 prosenttiin ja Samsungin samalla laski 27 prosenttiin, jolloin Nokia nousi taas suurimmaksi puhelintoimittajaksi Venäjällä. Luvut koskevat koko puhelinmyyntiä perus- ja älypuhelimet molemmat mukaan lukien.

Nokia myi kuitenkin kokonaisuutena halvempia puhelimia, sillä myynnin arvolla mitattuna sen osuus oli vain 15 prosenttia Samsungin 32 prosenttiin verrattuna.

Muilla valmistajilla on Venäjällä alle kymmenen prosentin markkinaosuus. Joukossa on suomalaisittain puhelinmarkkinoilla tuntemattomampiakin brändejä, kuten Fly, Alcatel ja Philips.

Nokian vauhtia ovat viime aikoina kiihdyttäneet etenkin aiempaa edullisemmat Lumia-älypuhelimet. Lisäksi Venäjällä operaattorit ovat kertoneet tuesta Windows Phonelle samalla, kun ne ovat lopettaneet Applen iPhonen myynnin.

Nokian kannalta nousulla Venäjällä ei ole enåä paljoa merkitystä, sillä parisen viikkoa sitten yhtiö kertoi koko puhelin- ja palveluliiketoimintansa myynnistä Microsoftille kokonaisuudessaan 5,44 miljardin euron kauppahinnalla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jani

  HUOM! Nokia myi kuitenkin (kokonaisuutena halvempia) puhelimia,sillä (myynnin arvolla mitattuna) sen osuus oli vain (15) prosenttia, Samsungin (32) prosenttiin verrattuna!.

  • OJ

   Niin mitä siitä? Jos et osaa kommentoida asiaa, voisit jättää asian kokonaan siihen.

   Tässä kohtaahan kyse on massan keräämisestä ja jalansijan saavuttamisesta. Voidaan olettaa, että esim. kaikista Lumia 520:sen ostajista vaikkapa joka kolmas ostaa seuraavaksi kalliimman mallin. Ilman halpaa Lumia 520:stä jäisi moni asiakas kokonaan saavuttamatta.

   • Calileon

    Toiselta sivustolta (wpcentral.com) luin saman uutisen. Lumia 520 ei ole vielä myynnissä venäjällä.

    • Keijomus

     Ei sillä niin väliä, tätä 520 -porttiteoriaa uskovaiset ovat mölisseet jo iät ja ajat. Aiemmin tuo tunnettiin nimellä 710-teoria, sittemmin 620 -teoria ja nyt se on 520 -teoria. Romua kyllä on pukattu toinen toisen perään ja keskiarvollista myyntihintaa poljettu katteen kustannuksella, mutta ei silti kiinnosta suuria massoja ’jostain ihmeen syystä’.

     MS:n pitää tehdä kyllä pieniä ihmeitä käyttöjärjestelmälleen jos se haluaa siitä suositun.

 2. Henrik

  Älypuhelimet vs. ”perus”älypuhelimet.
  Nokia myi kuitenkin kokonaisuutena halvempia puhelimia,sillä myynnin arvolla mitattuna sen osuus oli vain 15 prosenttia – (Samsungin) (32) prosenttiin verrattuna!.