Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Suomalainen Adaia tähtää kestävien puhelinten markkinoille – mukana myös satelliittiyhteys?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Adaian banneri

Adaian banneri

Suomesta on entisten nokialaisten vauhdittamana lähdössä liikkeelle Jollan ohella myös toinen uusi puhelinmerkki, Adaia. Toistaiseksi vielä pääosin pimennossa pysyttelevä Adaia keskittyy erityisen kestävän älypuhelimen kehittämiseen ja markkinoille tuomiseen. Adaian puhelin on sen verkkosivujen mukaan suunnattu ulkoiluharrastajille, aina hiihtäjistä purhehduksen kautta enduromoottoripyöräilijöihin – sloganissaan yhtiö kehuskelee ”maailman kovimmilla älypuhelimilla”.

Adaian takana olevan ydintiimin muodostavat Heikki Sarajärvi, Rob McGarry, Jan Wellmann sekä Ismo Karali. Sarajärven uralta löytyy muutaman vuoden Nokia-jakso mobiilin kaupan ja mainonnan parissa, Rob McGrarry puolestaan vietti Nokiassa yli 10 vuotta useissa erilaisissa tuotekehitystehtävissä. Jan Wellmann puolestaan muistetaan Suomessa luultavasti parhaiten vuosituhannen vaihteessa hämmästyttäneestä Riot Entertainment -mobiilipeliyhtiöstä.

Verkkosivuillaan Adaian tarinan kerrotaan saaneen alkunsa kyllästymisestä perinteisten puhelinten kantamiseen muovipussissa tai suojakuorissa aina ulkoiltaessa sekä niiden rikkoutumiseen suojaamisesta huolimatta. Adaian mukaan heidän kehitystyönsä tuloksena syntyvän puhelimensa pitäisi kestää iskuja, pölyä ja vettä aina 10 metrin syvyyteen asti sekä täyttää MIL STD 810G -standardin vaatimukset. Kuorten pitäisi Adain suunnitelmissa olla joko metallia tai komposiittimateriaalia, ja puhelin pitäisi pystyä liittämään tiukasti kiinni pyörään tai vaikkapa veneeseen.

Kestävyyden ohella Adaian verkkosivuilla listattavista perustajien unelmatuotteen vaatimuksista mielenkiintoa herättää toive puhelimen toiminnasta myös puhelinverkkojen ulottumattomissa. Adaian puhelimen voisi verkkosivujen perusteella odottaa tukevan myös satelliittiyhteyden kautta viestittelyä.

Adaian puhelimen käyttöjärjestelmänä pitäisi pyöriä Android-käyttöjärjestelmä. Yhtiö viittaa sivuillaan myös nykyisiä puhelimia parempaan tietoturvaan ja viestinnän yksityisyyteen.

Kestäviä älypuhelimia kuten Casio G’zOne Commando on saapunut markkinoille jo aiemmin. Toistaiseksi jää nähtäväksi, kuinka Adaia onnistuu erottautumaan kilpailijoistaan – kenties sen suunnitellaan tapahtuvan satelliittitoimintojen avulla.

Adaia kertoo tehneensä yhteistyötä BMW DesignWorksUSA:n kanssa puhelimensa muotoilun osalta ja suomalaisen Elektrobitin kanssa tekniikan osalta.

Toistaiseksi Adaia ei ole paljastunut puhelimensa julkistus- tai myyntiintuloaikataulua. Verkkosivuillaan se lupaa käynnistää ennakkotilausten vastaanottamisen pian. Lisäksi Mobiilin saamien tietojen mukaan yhtiöllä voi olla lisää kerrottavaa suunnitelmistaan lähiviikkojen aikana.

Adaialla on toimipaikka Helsingin pääkonttorin ohella myös Vancouverissa, Kanadassa. Helsingissä on päävastuu myynnistä ja Kanadassa vastuu ainakin osittain tuotekehityksestä, tuotannosta sekä Pohjois-Amerikan myynnistä. Lisäksi markkinointia johdetaan Los Angelesista. Suomalainen Adaia Oy on perustettu jo huhtikuussa 2011.

Edellä mainittujen avainhenkilöiden lisäksi Adaian neuvonantajatiimiin kuuluvat Suunnon toimitusjohtaja Mikko Moilanen, ammattimainen seikkalija Kevin Vallely, yrittäjä ja digitaalisen median asiantuntija Adam Shaw sekä Yelowa Managementin perustaja Jean Bernard Tellio.

Päivitys 23.10.2012 kello 12.o0: Myös Pekka PohjakallioJukka Heikkilä ja Simon Bennett ovat mukana Adaian tiimissä/taustajoukoissa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. joni

    Harmi että puhelimessa tulee olemaan Android, heti vei kiinnostuksen pois.

    Ottaisivat käyttöön vaikka Mer:in (MeeGo) niin voisin ostaakin.

Tuoreimmat jutut