Myös DNA on kertonut tulevasta hinnoittelustaan jatkossa EU- ja ETA-maissa. EU:ssa astuu voimaan ilmaisen EU-roamingin aikakausi 15. kesäkuuta alkaen, mutta Elisan tavoin myöskään DNA ei tuo ilmaista roamingia kaikkiin myynnissä oleviin liittymiinsä. Sen sijaan se aikoo myydä jatkossakin liittymiä, joissa EU-käytöstä maksetaan erikseen.
Roaming-hinnat laskevat kuitenkin merkittävästi. DNA korostaa, että sen nykyisten liittymien kotimaan hinnat eivät nouse, vaikka EU-roaming-hinnat laskevat.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Telia uudisti uudet liittymänsä sisältämään ilmaisen EU-käytön jo maaliskuussa ja Elisa kertoi muutoksistaan aiemmin tänään.
”Tekemämme tuotteistusmuutokset mahdollistavat sen, ettei EU-roamingin muutoksista aiheudu kuluja niille, jotka eivät sitä käytä. Lisäksi asiakkaiden suosima kotimaan rajaton tiedonsiirto pysyy liittymien ominaisuutena”, toteaa DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.
15.6.2017 alkaen DNA:n asiakkaat maksavat puheluista ja viesteistä EU:ssa vain kotimaan hinnan ja tiedonsiirron hinta laskee yli 90 prosenttia. Tiedonsiirrosta veloitetaan 15.6.2017 alkaen EU/ETA-alueella 0,57 senttiä per megatavu eli 5,7 euroa gigatavulta kohtuukäytön rajoissa. Hinta on edullisempi kuin Elisan vastaava 7,44 euroa gigatavulta, mutta Elisalla hinta ei nouse kohtuukäyttörajan ylityttyä toisin kuin DNA:lla. Kohtuukäyttörajan ylityttyä DNA veloittaa tiedonsiirrosta 0,95 senttiä per megatavu.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Uudet EU-hinnat ovat DNA:n mukaan voimassa kun käyttö toisessa EU-maassa on kohtuullista ja ajoittaista. Ajoittaisuuden ehto täyttyy, kun kotimaan käyttöä on enemmän kuin ulkomaan käyttöä. Tiedonsiirron osalta sovelletaan liittymätyyppikohtaisia EU-kohtuukäytön rajoja, jotka löytyvät DNA:n sivuilta. Puhelimissa käytettävillä puheliittymillä määrät ovat useimmissa tapauksissa muutama gigatavua.
DNA kertoo myös lanseeravansa kesäkuun aikana erilliset uudet DNA Nopea 4G –liittymät. Liittymissä on ”erittäin nopea” 4G-netti ja kuukausimaksuun sisältyy 10 Gt/kk EU-datapaketti. Datapaketin osalta EU-tiedonsiirrosta ei peritä lisäveloituksia.
”Osa asiakkaistamme matkailee EU-alueella usein. Paljolti samat asiakkaat haluavat myös erittäin nopean netin. Liittymän EU-datapaketti on niin suuri, että se kattaa lähes kaikkien asiakkaiden EU-käytön mennen tullen”, toteaa Väisänen.
”Olemme DNA:lla toteuttaneet EU-asetuksen mukaisen kohtuullisen käytön politiikan niin asiakaslähtöisesti, että se kattaa useimpien asiakkaidemme tarpeet. Jos puhelinta tarvitaan toisessa EU-maassa paljon, paras vaihtoehto on uudet DNA Nopea 4G -liittymät, joihin sisältyy myös lisämaksuton tiedonsiirto EU-alueella”, Väisänen sanoo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Päivitetty 2.6. kello 13.15: Selvennetty, että DNA:lla liittymäkohtaisesti määritellyn kohtuukäytön ylittyessä lisätiedonsiirron hinta on korkeampi. Elisalla ei ole kohtuukäyttörajoituksia, joiden jälkeen hinta nousisi.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »