Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen Siri-älykaiuttimen tuotanto käynnistynyt – esiteltäneen jo ensi viikon alussa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sirin suomen kielen ymmärrys ja toiminta ovat parantuneet merkittävästi tämän vuoden aikana ja iOS 10:n myötä.Applen uutuustuotteen, Siri-älykaiuttimen, tuotanto on käynnistynyt, on uutistoimisto Bloomberg nyt vahvistanut tuoreimmassa raportissaan.

Uusi kaiutin saatetaan esitellä ensi viikon maanantaina 5. kesäkuuta Applen vuotuisen WWDC-kehittäjäkonferenssin avaavassa julkistustilaisuudessa.

Applen virtuaaliavustajan Sirin toimintojen lisäksi kaiutin toimii HomeKit-keskuslaitteena. HomeKit on Applen rajapinta erilaisille kodin laitteille. Tähän asti HomeKit-keskuksena on voinut käyttää jo myös Apple TV:tä. Keskuslaite mahdollistaa HomeKit-laitteiden, kuten valojen, ohjaamisen myös etänä.

Lisäksi verrattuna kilpailijoihinsa kuten verkkokauppajätti Amazon.comin Echoon ja Google Homeen on Apple panostanut erityisesti äänentoiston laatuun. Kaiuttimen pitäisi sisältää virtuaalista tilaäänitekniikkaa ja tarjota voimakkaampaa sekä selkeämpää ääntä kuin kilpailijoiden. Bloombergin mukaan kaiutin voi myös sisältää huoneen akustiikan tunnistavia antureita ja säätää näin äänentoistoaan automaattisesti.

Amazonin uusi Echo Show.

Amazonin uusi Echo Show.

Näyttöä Siri-kaiuttimessa ei tule olemaan. Kodin älykaiutinten pioneeri Amazon esitteli hiljattain Echo Show -uutuutensa, jossa on myös 7 tuuman kosketusnäyttö.

Siri-kaiuttimen valmistuksesta vastaa Applelle tuttu alihankkija Inventec.

Siri-älykaiuttimen lisäksi Applelta odotaan maanantaina WWDC:ssä myös iPad Pro ja MacBook-laitejulkistuksia. Lisäksi ohjelmassa pitäisi olla myös uusien iOS 11:n ja macOS:n seuraavan version esittelyt, joten Applen julkistustilaisuudesta on tulossa ennakkoon arvioituna yksi kaikkien aikojen runsaimmista.

Applea läheisesti seuraava analyytikko Ming-chi Kuo kertoi aiemmin Siri-kaiuttimen tulevan sisältämään yhden matalampia ääniä toistavan wooferin sekä jopa seitsemän korkeampien äänien kaiutinta. Mukana olisi myös jo Applen täysin langattomista AirPods-kuulokkeista tuttu Apple W1 -piiri, joka mahdollistaa samaan iCloud-tiliin kytkettyjen Apple-laitteiden vaivattoman yhdistymisen myös tulevaan kaiuttimeen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut