Vertailumme viimeisessä osassa käymme läpi laitteet vielä kertaalleen ja kerromme, kuinka laitteet soveltuvat eri ikäisten käyttöön.
Nuorimmille koululaisille
Aivan nuorimmille koululaisille ei kannata ensimmäiseksi älypuhelimeksi ostaa sitä kalleinta vaihtoehtoa. Vertailumme paras vaihtoehto on edullinen Lumia 635 -älypuhelin. Kooltaan se on vertailumme keskikastia, minkä vuoksi se sopii hyvin myös pienempään käteen. Lumia 635:ssä on hintaansa nähden hyvät tekniset ominaisuudet ja Gorilla Glass ei hätkähdä pieniä tippumisiä. Puhelimessa ei valitettavasti ole etukameraa eikä siihen saa kaikkia tuoreimpia hittipelejä, mutta kokonaisuutena se voittaa kilpailijansa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Alcatel OneTouch Pop S3 jätti hieman kylmäksi. Noin sadan euron hintainen älypuhelin on kokonaisuudessaan huomattavasti Lumia 635:tä jäljessä, mutta positiivisia asioitakin löytyy. Neljän tuuman näytöllään se soveltuu pieneenkin käteen ja viidet vaihdettavat kuoret miellyttävät varmasti perheen pienimpiä. Suuri akku takaa pitkät pelisessiot, mutta välttävä näyttö heikentää käyttökokemusta.
Galaxy Ace 4 kiilaa sitten kahden aikaisemman väliin. Se on suhteellisen edullinen puhelin laadukkaalla näytöllä, mutta pelit eivät pyöri aina parhaalla mahdollisella tavalla. Galaxy Ace 4 on suhteellisen riskitön valinta – se tarjoaa kaiken tarvittavan. Joka tapauksessa Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmä toimii huomattavasti sulavammin, minkä vuoksi Lumia 635 jätti paremman maun suuhun.
Vähän vanhemmille alakoululaisille
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näytön koot kasvavat nopeasti viiteen tuumaan ja nuorimmille koululaisille ne eivät välttämättä sovi käteen. Lumia 635, Alcatel Pop S3 ja Galaxy Ace 4 sopisivat hyvin myös muille alakoululaisille, mutta pelien merkitys kasvaa huomattavasti hieman vanhemmilla oppilailla. LG G3s on varsin mainio vaihtoehto paljon pelaavalle lapselle. Sen viisituumainen tarkka näyttö takaa mukavan pelikokemuksen eikä akkukaan pääse aivan heti loppumaan. Hyvien kameroiden ansiosta lapsi voi myös ottaa kuvia ja videoita puhelimella.
Vähän enemmän rymyävälle lapselle Xperia M2 Aqua on parempi vaihtoehto vedenkestävyyden ansiosta. Samassa hintaluokassa G3s:n kanssa oleva laite tarjoaa heikomman näytön, mutta muilta osin laitteet ovat hyvin tasaväkiset. Käyttöliittymät eroavat paljon toisistaan, vaikka käytössä on sama käyttöjärjestelmä. Jos vedenkestävyyttä ei tarvitse, tästä parivaljakosta kannattanee valita LG G3s.
Mites yläastelaiset?
Vertailumme kallein kasti soveltuu yläastelaiselle parhaiten. iPhone on ollut pitkään nuorten suosiossa, joten iPhone 5c on suhteellisen riskitön valinta. Edullisin iPhone tarjoaa sulavan käyttöliittymän, hyvät kamerat ja laadukkaan näytön, mutta tallennustilaa on auttamattoman vähän. Näin ollen kuvat kannattaa tallentaa pilveen ja musiikki kuunnella suoratoistona eri palveluista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Designiltaan ja tuntumaltaan vertailun paras oli Galaxy A5, joka pärjää hyvin kaikilla osa-alueilla. Se on vertailun kallein laite, mutta myös monella saralla paras. Honor 6 päihittää sen kuitenkin nopeudessa ja näytön tarkkuudessa, mutta värientoistossa ja katselukulmissa se päihittää Honor 6:n. Molempien laitteiden kamerat ovat laadukkaita ja akutkin kestävät hyvin kulutusta.
Vertailun ensimmäisen osan voit lukea tästä linkistä ja toisen tästä.
Artikkeli on toteutettu yhdessä Elisan kanssa. Elisa on toimittanut testilaitteet Mobiili.fille, jonka toimitus on omien näkemyksiensä ja kokemuksiensa perusteella tuottanut tämän artikkelin.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »