Samsungin uutuudet Galaxy S6 ja S6 edge eroavat vanhempiin malleihin verratessa tuntumaltaan selvästi edukseen, kiitos alumiinin, laajojen lasipintojen ja laadukkaan rakenteen. Laitteet eroavat kuitenkin myös toisistaan melkoisesti. Siinä missä S6 istuu hyvin ja luistelematta käteen, muuttaa Edgen erikoisnäyttö laitteen käsittelyä selvästi.
Samsung Galaxy S6
- Android
- Lasi + alumiini
- 5,1" Super AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija edessä
- 16 Mpiks. kamera
- Samsung Exynos 7420 -piiri
- 2550 mAh akku
Samsung Galaxy S6 edge
- Android
- Lasi + alumiini
- 5,1" Super AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija edessä
- 16 Mpiks. kamera
- Samsung Exynos 7420 -piiri
- 2600 mAh akku
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Perusmallin S6 tuntuu ulkoisesti hyvin suunnitellulta, se on tyylikäs, laadukkaan tuntuinen ja miellyttävä kädessä. S6 edge tuntuu näin muutaman päivän käytön jälkeen siltä, että joku Samsungilla halusi välttämättä saada myyntiin erikoisella näytöllä varustetun puhelimen ja pakotti suunnittelijat tekemään siitä S6:n sisarmallin. Laite on ulkomitoiltaan suurin piirtein saman kokoinen kuin perus-S6, mutta reunojen ympäri kiertyvän näytön vuoksi Edgen alumiinikehys on varsin matala, eikä lainkaan niin mukavan pyöreä kuin sisarmallissaan. Virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet Edgessä ovat suunnilleen samoilla kohdilla kuin S6:ssa, mutta SIM-korttipaikka on siirtynyt laitteen sivulta sen päätyyn. Laitteen muotoilu on jouduttu tekemään erikoisen näytön ehdoilla, eli kompromisseja on tehty.
Edgen erikoisnäyttö on epäilemättä Samsungin markkinointiosaston mieleen, koska se näyttää mielenkiintoiselta ja siitä saa hienoja kuvia, minkä lisäksi sen erikoistoimintoja on mukava tuoda esiin. Käytännössä kuitenkin erikoisnäyttö lisää puhelimen hintaa 150 – 170 euroa, eikä välttämättä tuo laitteen käytölle lisäarvoa aivan samassa suhteessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Normaalikäytössä näytön kuva kiertyy hieman sen kaareville reunoille. Vastaavasti taas reunanäytölle tulevat informaatiot eivät varsinaisesti jää näytön reunakaistaleelle, vaan tulevat osittain näytön suoralle osuudelle. Sivunäytön tarjoamat informaatiorippeet tuntuvat kovin yhdentekeviltä. Sivunäytöllä voi rullata Yahoon uutisotsikoita, saapuneita ilmoituksia, Twitter Trends-syötettä tai kellonajan kaltaista perustietoa. Lähinnä mieleen tulee, että reunanäytölle nyt vain oli pakko keksiä jotain sisältöä.
Hieman mielenkiintoisempi ominaisuus reunanäytössä on People edge. Puhelimen ollessa näyttö alaspäin pöydällä, näkyy näytön reunassa värikoodi puhelun tai viestin saapuessa. Saapuvan puhelun voi hylätä laskemalla sormen takakameran vieressä olevalle pulssimittarille, jolloin soittajalle lähetetään ennalta määritetty tekstiviesti. Kun puhelimen myöhemmin kääntää ympäri, näkyy näytön reunassa pieni väritunnus merkkinä saapuneesta viestistä tai puhelusta. Lisäksi, kun koko näyttö on päällä, voi reunasta pyyhkäistä nuo enintään viisi suosikkiyhteystietoa yksi kerrallaan esiin ja pikavalinnan kautta näille voi joko soittaa tai lähettää sähköpostin tai tekstiviestin.
Yksi huomionarvoinen seikka Edgessä on alumiinikehys, joka laitteen päädyissä kohoaa hieman näytön pintaa korkeammalle. Pienen lipan ansiosta näytön ja alustan väliin jää hiuksenhieno hajurako ja naarmuuntumisriski pienenee, kun laitteen laskee pöydälle näyttö alaspäin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tunne, joka tulee Edgeä kädessä pidellessä, on hieman erikoinen, sillä sormenpäät tai kämmenpohja meinaavat väkisinkin jäädä näytön reunoille. Samsungilla on kuitenkin ilmeisen hyvin osattu ottaa tämä huomioon, sillä virhepainalluksia ei tunnu kovin herkästi syntyvän. Silti tietyllä tavalla laitteen pitely kädessä ei tunnu yhtä luontevalta kuin perusmallin S6:n kanssa. Yhtälailla hieman ristiriitaisia ovat ajatukset myös laitteen ulkonäöstä, varsinkin kun näytön näkymä kiertyy jonkin verran sivuille. Välillä laite tuntuu jollain tavalla sympaattiselta ja hauskalta, välillä taas hölmöltä erikoisuuden tavoittelulta.
Galaxy S6 edge on ehdottomasti hieno ja hyvä laite. En silti ole lainkaan varma, että se olisi ylimääräisen 150:n tai 170 euron arvoinen perusmallin S6:een verrattuna. Kalleimmillaan S6 edge maksaa 1099 euroa, ja se on älypuhelimesta aika paljon.
Lisää tunnelmia ja tarkempaa tietoa uutuuksista tulossa piakkoin, kunhan laitteita on ehditty syynätä tarkemmin.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »