Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Onko Galaxy S6 edgen näyttö hintansa arvoinen – ensifiilikset uutuudesta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Galaxy S6 edge

Samsungin uutuudet Galaxy S6 ja S6 edge eroavat vanhempiin malleihin verratessa tuntumaltaan selvästi edukseen, kiitos alumiinin, laajojen lasipintojen ja laadukkaan rakenteen. Laitteet eroavat kuitenkin myös toisistaan melkoisesti. Siinä missä S6 istuu hyvin ja luistelematta käteen, muuttaa Edgen erikoisnäyttö laitteen käsittelyä selvästi.

Galaxy S6 edge

 

Perusmallin S6 tuntuu ulkoisesti hyvin suunnitellulta, se on tyylikäs, laadukkaan tuntuinen ja miellyttävä kädessä. S6 edge tuntuu näin muutaman päivän käytön jälkeen siltä, että joku Samsungilla halusi välttämättä saada myyntiin erikoisella näytöllä varustetun puhelimen ja pakotti suunnittelijat tekemään siitä S6:n sisarmallin. Laite on ulkomitoiltaan suurin piirtein saman kokoinen kuin perus-S6, mutta reunojen ympäri kiertyvän näytön vuoksi Edgen alumiinikehys on varsin matala, eikä lainkaan niin mukavan pyöreä kuin sisarmallissaan. Virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet Edgessä ovat suunnilleen samoilla kohdilla kuin S6:ssa, mutta SIM-korttipaikka on siirtynyt laitteen sivulta sen päätyyn. Laitteen muotoilu on jouduttu tekemään erikoisen näytön ehdoilla, eli kompromisseja on tehty.

Näppäimet S6 edgessä on tungettu varsin kapeaan reunukseen.

Näppäimet S6 edgessä on tungettu varsin kapeaan reunukseen.

Edgen erikoisnäyttö on epäilemättä Samsungin markkinointiosaston mieleen, koska se näyttää mielenkiintoiselta ja siitä saa hienoja kuvia, minkä lisäksi sen erikoistoimintoja on mukava tuoda esiin. Käytännössä kuitenkin erikoisnäyttö lisää puhelimen hintaa 150 – 170 euroa, eikä välttämättä tuo laitteen käytölle lisäarvoa aivan samassa suhteessa.

Normaalikäytössä näytön kuva kiertyy hieman sen kaareville reunoille. Vastaavasti taas reunanäytölle tulevat informaatiot eivät varsinaisesti jää näytön reunakaistaleelle, vaan tulevat osittain näytön suoralle osuudelle. Sivunäytön tarjoamat informaatiorippeet tuntuvat kovin yhdentekeviltä. Sivunäytöllä voi rullata Yahoon uutisotsikoita, saapuneita ilmoituksia, Twitter Trends-syötettä tai kellonajan kaltaista perustietoa. Lähinnä mieleen tulee, että reunanäytölle nyt vain oli pakko keksiä jotain sisältöä.

Galaxy S6 edgen reunanäyttö osaa tarjota vähäisiä tiedonrippeitä laitteen ollessa lukittuna.

Galaxy S6 edgen reunanäyttö osaa tarjota vähäisiä tiedonrippeitä laitteen ollessa lukittuna.

Hieman mielenkiintoisempi ominaisuus reunanäytössä on People edge. Puhelimen ollessa näyttö alaspäin pöydällä, näkyy näytön reunassa värikoodi puhelun tai viestin saapuessa. Saapuvan puhelun voi hylätä laskemalla sormen takakameran vieressä olevalle pulssimittarille, jolloin soittajalle lähetetään ennalta määritetty tekstiviesti. Kun puhelimen myöhemmin kääntää ympäri, näkyy näytön reunassa pieni väritunnus merkkinä saapuneesta viestistä tai puhelusta. Lisäksi, kun koko näyttö on päällä, voi reunasta pyyhkäistä nuo enintään viisi suosikkiyhteystietoa yksi kerrallaan esiin ja pikavalinnan kautta näille voi joko soittaa tai lähettää sähköpostin tai tekstiviestin.

Galaxy S6 edge

Yksi huomionarvoinen seikka Edgessä on alumiinikehys, joka laitteen päädyissä kohoaa hieman näytön pintaa korkeammalle. Pienen lipan ansiosta näytön ja alustan väliin jää hiuksenhieno hajurako ja naarmuuntumisriski pienenee, kun laitteen laskee pöydälle näyttö alaspäin.

S6 edgen reunanäyttö kertoo värikoodilla, jos yksi viidestä suosikkiyhteystiedosta soittaa tai lähettää viestin.

S6 edgen reunanäyttö kertoo värikoodilla, jos yksi viidestä suosikkiyhteystiedosta soittaa tai lähettää viestin.

Tunne, joka tulee Edgeä kädessä pidellessä, on hieman erikoinen, sillä sormenpäät tai kämmenpohja meinaavat väkisinkin jäädä näytön reunoille. Samsungilla on kuitenkin ilmeisen hyvin osattu ottaa tämä huomioon, sillä virhepainalluksia ei tunnu kovin herkästi syntyvän. Silti tietyllä tavalla laitteen pitely kädessä ei tunnu yhtä luontevalta kuin perusmallin S6:n kanssa. Yhtälailla hieman ristiriitaisia ovat ajatukset myös laitteen ulkonäöstä, varsinkin kun näytön näkymä kiertyy jonkin verran sivuille. Välillä laite tuntuu jollain tavalla sympaattiselta ja hauskalta, välillä taas hölmöltä erikoisuuden tavoittelulta.

Galaxy S6 edge on ehdottomasti hieno ja hyvä laite. En silti ole lainkaan varma, että se olisi ylimääräisen 150:n tai 170 euron arvoinen perusmallin S6:een verrattuna. Kalleimmillaan S6 edge maksaa 1099 euroa, ja se on älypuhelimesta aika paljon.

Lisää tunnelmia ja tarkempaa tietoa uutuuksista tulossa piakkoin, kunhan laitteita on ehditty syynätä tarkemmin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kari

  Premiumista joutuu maksamaan, mutta hinta ei ole oleellista koska kohderyhmä on varakkain 10% teollisuusmaissa.

 2. dieappleandmicrosoft

  Itse ostan edgen sen takia kun se näyttää todella upealta ja se on vaan jotenkin mahtava. Ja haluan myös erottua massasta.

  • Juhannuspukki

   Tosiaan erotut massasta… porukat nauravat bussissa ääneen kun huomaavat jonkun käyttävän tuollaista turhaketta :D

   • Severi

    Nyt oli pakko naurahtaa.. :D Voitais käyttää samaa vertausta Appleen? Eikös vain? ” Maksat vanhoista ominaisuuksista tupla hinnan!”

    Edge-näyttö on saanut hyvää palautetta ja moni on varmasti ostamassa sen. Sen takia Samsung kolmenkertaisti Edge-mallin tuotannon, joten kysyntää on kyseiselle laitteelle melkein yhtä paljon kuin tavalliselle S6:selle.

    • 3x

     Mikäköhän oli lähtöarvo Edge:n tuotannossa? Kuka sanoo, ettei lähtöarvo ollut jo alunperin liian alhaalla, että voidaan sitten hehkuttaa, kun tuotantomääriä joudutaan nostamaan?

    • Vili

     Edge näyttö saanut hyvää palautetta? Sitähän kritisoidaan melkein jokaisessa mobiiliarvostelussa jotka on laitteen saanut testiin. Aika yksimielinen mielipide tuntuu olevan, näyttää kivalta mutta turha eikä hintaeronsa arvoinen.

     Vähän niinkun kaarevat telkkaritkin

     • JiiPee83

      Selailen hetken niin kyllä sitä näyttöä ollaan kehuttu myös tuossakin arvostelussa joka siis löytyi sen enempää penkomatta
      http://teknavi.fi/elektroniikka/kaikkien-aikojen-galaxy

     • JiiPee83

      Vastatakseni vielä tuohon kaarevaan televisoon niin omakohtaista kokemusta on sillä itselläni on kaareva uhd televisio niin se kyllä ainakin omaan silmään tuo sen läsnäolon tunteen vahvemmun kun makuuhuoneen ns suora näytöllinen saman valmistajan laite. :)

     • Vili

      Jiipee, mitään kehumista en kyllä nähnyt? edelleen tuli kaareva tv efekti. Kehutaan koska kivannäköinen.

      ”Reunanäyttö on ennenkaikkea premium lisä ja syy esitellä puhelinta neuvottelupöydällä”

      Eiköhän toi nyt aika lailla kaiken kerro.

   • Henrik

    Juhannuspukki. Uusi iPhone 6 vasta onkin turhake!. ;-)

 3. Jani1991

  Ei ole hintansa arvoinen mitä itse olen kokeillut mutta Edge niin paljon hienompi ja tuntuu paremmalta kädessä niin olen valmis maksamaan enemmän että saan Edgen mutta minulle tosin riittää 32Gt nii maksaa vain 849€ Mikä on viel kohtuu maksaa…. 1099€ menee aivan liiallisuuksiin älypuhelimesta

  • Älytön Kohtuus

   ” 849€ Mikä on viel kohtuu maksaa…. 1099€ menee aivan liiallisuuksiin älypuhelimesta ”
   Niin, mikä se kohtuus on älypuhelimesta? Jos hyviä saa puolet halvemmalla, niin ???

   • Jani1991

    Tarkoitan sitä että ite pystyn maksamaan ton verran älypuhelimesta mutta tosissaan puolet halvemmalla saa hyviä

Tuoreimmat jutut