Älypuhelimia on markkinoilla todella paljon ja valinta on varmasti yhtä vaikea kuin pikkulapsella karkkihyllyllä. Valmistajat luonnollisesti pyrkivät erilaisten markkinointikikkojen avulla saamaan ostajat puolelleen. Monesti kuluttajia yritetään hämätä esimerkiksi suuremmalla megapikselimäärällä, vaikka asia ei ole aivan niin mustavalkoinen. Verkkosivusto PhoneArena listasi muutamia asioita, joiden ei kannata antaa hämätä tehdessä ostopäätöstä.
Järjestelmäpiirin ydinten määrä
Tuplaydinsuoritin, neliydinsuoritin, kahdeksanydinsuoritin… Tämä voi helposti hämätä kuluttajaa. Mitä enemmän ytimiä, sitä parempi ei päde kovinkaan usein. Lisäytimet eivät takaa suoraan parempaa suorituskykyä. Tähän hyvä esimerkki tulee Applen suunnalta. Uusissa iPhoneissa on edelleen tuplaydinsuoritin ja ne ovat silti yksiä markkinoiden tehokkaimpia älypuhelimia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kameroiden megapikselit
Älypuhelinvalmistajat tunkevat puhelimiensa kameroihin jatkuvasti enemmän megapikseleitä. Kuvien laatuun vaikuttaa kuitenkin moni muu asia kuin pelkkä megapikselimäärä. Optiikka, sensorin koko ja kuvien prosessointi vaikuttaa kuvaan todella paljon. Ei esimerkiksi Nokia Lumia 1020 tuota parempia kuvia kuin muutaman sadan euron järjestelmäkamera, jossa on 20 megapikseliä.
Todella tarkat näytöt
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näyttöjen tarkkuudet kasvavat koko ajan ja huhujen mukaan LG G4:ään olisi tulossa jopa 3K-näyttö. Normaalissa käytössä esimerkiksi Full HD -näytön ja QHD-näytön eroa on vaikea huomata. Näin 2560×1440 pikselin tarkkuus näytössä ei tarkoita automaattisesti, että se on parempi kuin Full HD -näyttö.
Näyttöjen kirkkaus
Kuumana kesäpäivänä aurinko paistaa ja kännykän ruudulta ei meinaa nähdä mitään. Jos näytössä on enemmän kirkkautta, näen paremmin ruudulta. Tämäkään ei aina ole totta. Näytön suurempi kirkkaus ei välttämättä paranna ruudun näkyvyyttä, jos muut asiat näytössä eivät ole kunnossa. Esimerkiksi Nokian ClearBlack -teknologia parantaa näytön luettavuutta kirkkaassa auringonpaisteessa. Näkyvyyteen ei siis välttämättä tarvita uskomatonta näytön kirkkautta.
Pieni sisäinen tallennustila, mutta muistikorttipaikka
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Monien älypuhelinvalmistajien puhelimissa, etenkin halvemmissa, on vähän tallennustilaa, mutta korvatakseen sen, ne ovat lisänneet puhelimeen muistikorttipaikan. Sinne voi toki laittaa musiikkia ja valokuvia, mutta kaikilla laitteilla sovelluksia ei voi asentaa muistikortille. Google poisti Android 4.4 KitKatin yhteydessä mahdollisuuden asentaa sovelluksia muistikortille. Jotkut valmistajat ovat kuitenkin omia reittejään tuoneet ominaisuuden puhelimiinsa, mutta ei kaikki. Joten ostaessa uutta älypuhelinta, kannattaa varmistaa, että muistikortille voi asentaa sovelluksia. Muussa tapauksessa kannattaa hankkia suuremmalla tallennustilalla varustettu laite, ettei se pääse samantien loppumaan.
Stereokaiuttimet
Stereokaiuttimia on ollut puhelimissa jo pitkään, mutta nykyisin niillä markkinoidaan välillä hieman virheellisesti. Kuluttajalle tulee helposti mieleen, että stereokaiuttimissa kaiutinosat ovat puhelimen näytön ylä- ja alalaidoissa. Jotkut valmistajat ovat kuitenkin tehneet puhelimen alareunaan eri puolille kaksi kaiutinta ja myyvät niitä stereokaiuttimina. Esimerkiksi OnePlus Onessa on tehty näin. Tablettien saralla vastaava tapaus nähdään iPad Airin kohdalla.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »