Honor tuo deepfake-väärennösten tunnistuksen saataville maailmanlaajuisesti huhtikuusta 2025 alkaen.
Honor on ilmoittanut julkaisevansa tekoälypohjaisen AI Deepfake Detection -teknologiansa maailmanlaajuisesti huhtikuusta 2025 alkaen.
Uutta ominaisuutta odotetaan esimerkiksi Honorin hiljattain markkinoille tuomaan Magic7 Pro -huippupuhelimeen.
AI Deepfake Detectionin Honor julkisti alun perin IFA-messujen yhteydessä syksyllä 2024. Kyseessä on maailman ensimmäinen suoraan mobiillaitteessa toimiva deepfake-tunnistusteknologia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honorin ratkaisu analysoi videoviestinnästä hienovaraisia epäjohdonmukaisuuksia, jotka ovat usein ihmissilmälle näkymättömiä, mukaan lukien pikselitason synteettiset epätäydellisyydet, reunakompositointitekniikan artefaktit, kuvien välinen jatkuvuus sekä ilmeiden, kampauksen ja kasvonpiirteiden yhdenmukaisuus. Kun manipuloitua sisältöä havaitaan, annetaan käyttäjälle varoitus, joka suojaa heitä mahdolliselta deepfake-riskiltä.
Tekoälyn jatkuvasti kehittyessä sitä hyödynnetään kasvavissa määrin myös erilaisiin huijauksiin, ja myös vastatoimien täytyy pysyä kehityksessä mukana, mistä Honorin Deepfake Detection on oiva esimerkki. Se voi auttaa paljastamaan huijauksia, joissa esimerkiksi videopuheluissa on tekeydytty toiseksi ihmiseksi ja tällä tavoin pyritään keinolla tai toisella huijaamaan rahaa.
Honorin siteeraaman Entrust Cybersecurity Instituten mukaan vuonna 2024 maailmassa deepfake-hyökkäyksiä tapahtui jo joka viides minuutti. Näitä manipuloituja kuvia, äänitallenteita ja videoita on yhä vaikeampi havaita. Deloitten 2024 Connected Consumer Study -tutkimuksessa selvisi, että 59 prosentilla vastaajista on vaikeuksia erottaa ihmisen ja tekoälyn luoma sisältö toisistaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
C2PA:n (Content Provenance and Authenticity) kaltaisissa hankkeissa on pyritty kehittämään teknisiä standardeja digitaalisen sisällön, myös tekoälyllä luodun, alkuperän ja historian varmentamiseksi. Näiden merkintöjen lisäksi tarve kasvaa kuitenkin myös mahdollisen tekoälyn käytön havainnoinnlle.
Yhdistyneiden kansakuntien teollistamisjärjestö UNIDOn (United Nations Industrial Development Organization) edustaja Marco Kamiya kommentoi, että ihmisten tukeutuessa jatkuvasti enemmän teknologiaan, henkilökohtaiset tiedot esimerkiksi sijainnista, rahoista, suhteista ja mieltymyksistä tallentuvat laitteisiimme sekä verkkopalveluihin ja tietojen paljastuminen voi johtaa huijauksiin ja vieläkin suurempiin uhkiin.
”Tämä mielessä pitäen AI Deepfake Detectionin käyttö mobiililaitteissa on tehokas ase taistella syväväärennöksiä vastaan pystyen havaitsemaan deepfake-sisällössä puutteita, jotka saattavat jäädä ihmissilmin huomaamatta, kuten katsekontakti, valaistus, kuvan selkeys ja videotoisto, estäen ihmisiä jatkamasta yhteydenpitoa, joka luo mahdollisen uhan heidän turvallisuudelleen. Tämä mahdollistaa ihmisten, pk-yritysten ja eri toimialojen nauttivan digitaalisen viestinnän mukavuudesta ilman huolta tietovuodoista ja petosriskeistä”, kommentoi UNIDOn edustaja Marco Kamiya yleisesti deepfake-väärennösten tunnistamisen tärkeyttä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »