Tekoäly-yhtiö OpenAI on vahvistanut rivejään jälleen mielenkiintoisella rekrytoinnilla.
Aiemmin Metalla lisätyn todellisuuden lasien kehitystä johtanut Caitlin Kalinowski liittyy OpenAI:n palkkalistoille johtamaan sen robotiikkaan ja kuluttajalaitteisiin liittyviä hankkeita.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Metalla Kalinowski johti Metan lisätyn todellisuuden lasien kehitystä maaliskuusta 2022. Meta esitteli hiljattain tulevaisuudessa siintäviä lisätyn todellisuuden lasejaan. Näitä laseja Meta itse on kuvaillut maailman kehittyneimmäksi lisätyn todellisuuden lasien prototyypiksi.
Kalinowski ehti toimia myös noin yhdeksän vuoden ajan Metan virtuaalilaseja kehittäneen tiimin johdossa.
Ennen aikaansa Metalla Kalinowski työskenteli Applella muun muassa MacBook-läppäreiden suunnittelun parissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Olen iloinen voidessani kertoa, että liityn OpenAI:lle johtamaan robotiikkaa ja kuluttajalaitteita”, Kalinowski totesi LinkedInissä. ”Uudessa roolissani keskityn aluksi OpenAI:n robotiikkatyöhön ja kumppanuuksiin auttaakseni tuomaan tekoälyä fyysiseen maailmaan ja vapauttamaan sen hyödyt ihmiskunnalle.”
Kalinovskilla voi olla jatkossa roolinsa myös uudessa tekoälylaitteessa, jota OpenAI on toimitusjohtajansa Sam Altmanin johdolla alkanut kehittämään yhdessä Applen ex-design-johtajan Jony Iven kanssa.
Ennen kaikkea ChatGPT:stä tunnettu tekoäly-yhtiö OpenAI on saavuttanut hurjaa kasvua ydinbisneksessään, mutta tähyää nyt tekoälyn käytön laajentamiseen muillekin alueille. Yksi näistä alueista on robotiikka.
OpenAI on hiljattain aloittanut palkkaamaan robotiikkaan erikoistuneita tutkijoita. Omien robottien kehittämisen sijaan OpenAI:n fokus näyttää kuitenkin olevan kumppaniyritysten tukemisessa mitä tulee OpenAI:n tekoälymallien hyödyntämiseen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kaiken myllerryksen keskellä OpenAI:n johdossa vuosi 2024 on ollut tuulinen. Perustajiin lukeutuva Ilya Sutskever ja turvallisesta kehityksestä vastannut Jan Leike ilmoittivat lähdöstään toukokuussa, kun taas myös perustajiin lukeutuva John Schulman kertoi jättävänsä OpenAI:n elokuussa siirtyäkseen kilpailevan Anthropicin palkkalistoille.
Toki OpenAI on onnistunut houkuttelemaan myös uusia nimekkäitä johtohenkilöitä. Hiljattain esimerkiksi Microsoftilla generatiivisen tekoälyn tutkimuksen johtajana toiminut Sebastien Bubeck siirtyi OpenAI:n leipiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Uuteen rahoituskierrokseen liittyen OpenAI on myös uudistamassa rakennettaan.
Raportoudisti jatkossa OpenAI:n suunnitelmana on olla rajoittamatta sijoittajien tuottoja, minkä lisäksi ylin organisaatio ei enää olisi voittoa tavoittelematon toimija. OpenAI muuttuisi voittoa tavoittelevaksi yhtiöksi ja säilyttäisi voittoa tavoittelemattoman osan vain erillisenä yksikkönä. Lähteet ovat kertoneet osana uutta rahoituskierrosta sovitun, että sijoittajat voivat pyytää OpenAI:ta palauttamaan rahat, ellei se ole toteuttanut rakenteeseensa määriteltyjä muutoksia seuraavan kahden vuoden aikana.
Aiemmin Microsoft on ollut OpenAI:n merkittävin rahoittaja, joka on sijoittanut yhtiöön jo aiemmin yhteensä 13 miljardia dollaria. Tämän vastineeksi Microsoft on saanut oikeuden osuuteen OpenAI:n tuotoista. Samalla käytännössä merkittävä osa OpenAI:n rahoituksesta on ohjautunut Microsofin Azure-pilvipalvelujen hyödyntämiseen.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »