DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy on kertonut jatkavansa 5G-verkkonsa rakentamista Lapissa.
Suomen Yhteisverkko aloitti 5G-verkon rakentamisen Itä- ja Pohjois-Suomeen keväällä 2021. Nyt heinä-elokuussa työt jatkuvat Lounais-Lapin Torniossa, Keminmaassa ja Simossa.
”Tornio ympäristöineen muodostavat tärkeän yhteyden Suomen ja Ruotsin välille. Alueen elinkeinoelämä on erittäin vireää ja hyvässä kasvussa. Siksi onkin erityisen tärkeää, että myös alueen tietoliikenneyhteydet ovat parhaalla mahdollisella tasolla”, toteaa Tornion kaupunginjohtaja Jukka Kujala. ”Ja totta kai hyvät nettiyhteydet myös palvelevat alueen asukkaita ja helpottavat arkea”, Kujala jatkaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suomen Yhteisverkon 5G-verkko rakentuu yhteistyössä Nokian kanssa. 5G-verkon rakentamisen myötä myös alueiden 4G-yhteydet paranevat.
Lounais-Lapin alueilla laajennustyöt aloitetaan 25. heinäkuuta ja tukiasemien vaihdon on tarkoitus olla valmis 24. elokuuta. 5G-verkkoa rakennetaan heinä-elokuussa seuraavilla alueilla:
- Tornio: Keskusta, Mattila, Vojakkala, Kukkola, Rutosaari, Röyttä, Etukrunni, Puuluoto, Vallolansaari
- Keminmaa: Rajala, Kapernaumi, Itäkoski, Koroiskylä, Liedakkala, Viitakoski
- Simo: Alaniemi, Alakärppä, Lantonperä, Soikko, Rajala, Hamari, Simo, Nikkilä, Saukkoranta
Alla kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä nopeampaa 3,5 gigahertsin taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suomen Yhteisverkon mukaan DNA:n ja Telian taajuuksien yhteiskäyttö ja suurempi tukiasemapaikkojen määrä mahdollistavat alueilla suuremmat tiedonsiirtonopeudet kuin yhden operaattorin verkossa.
Suomen Yhteisverkko vastaa DNA:n ja Telian käyttämän verkon rakentamisesta Itä- ja Pohjois-Suomessa. Suomen Yhteisverkon 5G-verkko perustuu Nokian laitteisiin. 5G-verkko tuo käyttöön aiempaa nopeammat yhteydet, minkä lisäksi 5G-verkon kapasiteetti on moninkertainen vanhaan verkkoon nähden. Samalla myös 4G-yhteydet paranevat alueella.
Tukiasemien vaihtoon liittyvistä töistä saattaa aiheutua enimmillään työpäivän mittaisia paikallisia katkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Suomen Yhteisverkon mukaan katkokset pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
700 megahertsin taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.
DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Suomen Yhteisverkon vastuualue on laajentunut merkittävästi 5G-verkon rakentamisen yhteydessä. Suomen Yhteisverkon toimialue laajeni aiemmasta lounaaseen Raahe–Loviisa-linjalle, muun muassa Ouluun, Kuopioon ja Kouvolaan. Laajentuva alue kattaa 62,5 prosenttia Suomen pinta-alasta ja 28,5 prosenttia väestöstä, kun alkuperäiset peittoluvut olivat 50 prosenttia ja 13,5 prosenttia. Suomen Yhteisverkon kokonaisuutena kolmivuotinen 5G-verkon rakennusprojekti käynnistyi maaliskuussa 2021.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »