Nokia ja Tampereen yliopisto kertovat aloittaneensa yhteistyön perustaakseen järjestelmäpiirien kehitykseen keskittyvän Soc Hub -osaamiskeskuksen. Yhteistyön tavoitteena on kiihdyttää Nokian ReefShark-tuotevalikoimassa käytettävän teknologian kehitystä.
Yhteishankkeen myötä perustetaan Soc Hub -osaamiskeskus Tampereen yliopiston kampukselle ja sen tavoitteena on vauhdittaa Nokian omiin järjestelmäpiireihin pohjautuvaa alustakehitystä, suunnittelua ja tuotantoa. Osaamiskeskus avataan marraskuussa 2020.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nokia kertoo, että yhteistyön tarkoitus on vauhdittaa piirisarjojen kehitystä ja tuotteiden markkinoilletuloa, kehittää piirisarjakehitysosaamista pitkällä tähtäimellä sekä rakentaa perustaa teknologiajohtajuudelle. Yhteishanke tähtää myös piirikehityksen nopeuttamiseen vuosittaiseksi ekosysteemikumppaneiden kanssa. Ekosysteemissä Nokia osallistuu merkittävästi esimerkiksi lohkosuunnitteluun sekä piirien fyysiseen suunnitteluun.
Järjestelmäpiireihin perustuvien tuotteiden lisääminen on keskeisessä roolissa Nokian kilpailukyvyn parantamisessa. Nokian 5G-verkkolaitteiden suoritus- ja hintakilpailukyky on jäänyt kilpailijoista jälkeen, sillä Nokian tuotteista suuri osa on 5G:n alkuvaiheessa perustunut räätälöidympiin FPGA-piiriratkaisuihin.
Nokian tuotteistossa järjestelmäpiiripohjaiset tuotteet on merkitty ReefShark-brändillä. Huhti-kesäkuussa ReefShark-tuotteiden osuus 5G-toimituksista ylsi 25 prosenttiin verrattuna tammi-kesäkuun 17 prosenttiin ja vuoden 2019 viimeisen neljänneksen 10 prosenttiin. Nokian mukaan tavoitteena on edelleen 35 prosentin osuus vuoden 2020 lopussa, 70 prosentin osuus vuoden 2021 lopussa ja 100 prosentin osuus vuoden 2022 lopussa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nokia on jo aiemmin vahvistanut järjestelmäpiirikehitykseen liittyviä tutkimus- ja tuotekehityspanostuksia Suomessa, ja yhteistyö Tampereen yliopiston kanssa on jatkoa tälle.
“Tämä merkittävä yhteistyö kertoo pitkäaikaisesta sitoutumisestamme ReefShark-tuotevalikoimamme kehittämiseen ja varmistaa, että 5G-ratkaisumme tarjoavat asiakkaillemme parhaan mahdollisen suorituskyvyn. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Tampereen yliopiston kanssa tässä mielenkiintoisessa hankkeessa”, kertoo Nokian Head of Technology Management Ari Kulmala.
Nokian mukaan se perehtyy myös muiden osaamisalueiden kuten koneoppimisen, keinoälyn ja tietoturvalaitteistojen kehitykseen sekä avoimeen lähdekoodiin perustuviin järjestelmäpiireihin. Nokian liiketoiminnan maailmanlaajuinen kattavuus puolestaan tukee Tampereen yliopistoa tulevissa tutkimusprojekteissa sekä tulevaisuuden insinöörien kouluttamisessa.
Nokian ja Tampereen yliopiston projekti saa Suomen valtiolta Business Finlandin tukea Nokian Veturi-hankkeen kautta, joka keskittyy teollisten 5G-ratkaisujen ja ekosysteemikehityksen nopeuttamiseen teollisuuskumppaneiden ja johtavien yliopistojen kanssa. Nokia on tehnyt tiivistä yhteistyötä Tampereen yliopiston kanssa jo 2000-luvulta lähtien, jolloin sen innovaatiokeskus toimi yliopiston yhteydessä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
“Olemme innoissamme yhteistyöstä Nokian kanssa räätälöityjen järjestelmäpiirien kehittämiseksi 5G-infrastruktuuria varten. Tämä merkittävä yhteishanke vauhdittaa pii-innovaatioita ja ennen kaikkea auttaa operaattoreita hyödyntämään 5G:n tarjoamat mahdollisuudet. Olemme rekrytoineet työelämäprofessorin ja aloittaneet kahden kansainvälisen professuurin rekrytoinnin”, Tampereen yliopiston Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnan (ITC) dekaani Jyrki Vuorinen kommentoi.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »