Google on kertonut sen 1,1 miljardin dollarin diilin HTC:n kanssa toteutuneen. Järjestelyssä HTC:ltä siirtyy Googlelle pari tuhatta työntekijää, pääasiassa tuotekehitystä tekeviä insinöörejä. Lisäksi HTC lisensoi Googlelle patenttinsa.
Ensi kerran järjestelystä kerrottiin syyskuun loppupuolella.
Google ei osta osakkeita HTC:ssä, joka tulee ainakin toistaiseksi jatkamaan myös omaa älypuhelinliiketoimintaansa. Lisäksi HTC:n liiketoimintaan kuuluu Vive-virtuaalitodellisuuslaite.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
HTC:lle jää järjestelyn jälkeen aiempien tietojen mukaan vielä yli 2 000 tuotekehittäjää ja -suunnittelijaa, kun ennen järjestelyä lukumäärä on nyt ollut noin 4 000.
Taiwanin Taipeista muodostuu Googlelle järjestelyssä keskeinen toimintapaikka.
HTC toimi jo viime vuoden toiselta puoliskolta alkaen Googlen Pixel-puhelinten kokoonpanijana ja oli mukana niiden kehitystyössä. Toisen sukupolven 4. lokakuuta julkistettavista Pixeleistä se on vastuussa pienemmästä, kun suurempi on siirtynyt LG:n valmistamaksi. Google todennäköisesti hakee HTC:n ostolla erityisesti lisää resursseja eri laitteidensa, eikä vain välttämättä puhelinten, tuotekehitykseen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
HTC perustettiin jo vuonna 1997. Aluksi se toimi sopimusvalmistajana muille, mutta aloitti sittemmin Windows-puhelinten myynnin omalla brändillään. HTC:n kovimmat menestysvuodet käynnistyivät, kun se siirtyi etulinjassa Android-puhelinvalmistajaksi. HTC teki Googlen kumppanina kaikkien aikojen ensimmäisen Android-puhelimen, jota Yhdysvalloissa myytin T-Mobile G1:nä operaattorin kautta. Sittemmin HTC oli Googlen kumppanina muun muassa ensimmäisessä Nexus-puhelimessa, Nexus Onessa. Viime vuonna HTC palasi jälleen merkittävällä tavalla sopimusvalmistajaksi, kun se alkoi valmistaa Googlen Pixel-puhelimia.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »