Apple on esitellyt WWDC-kehittäjätapahtuman avauksessaan Apple Intelligence -tekoälytoimintojen uudistuksia osana uusia käyttöjärjestelmäversioitaan.
Apple julkaisi ensimmäiset Apple Intelligence -tekoälytoimintonsa syksystä 2024 alkaen ja on vuoden 2025 alkupuolen aikana jo laajentanut saatavuutta myös iPhoneissa ja iPadeissa EU-alueelle sekä useammille eri kielille.
Nyt WWDC:ssä Apple kertoi jatkavansa kielituen laajentamista vuoden 2025 aikana. Uusina kielinä mukaan ovat tulossa tanska, hollanti, norja, portugali (Portugali), ruotsi, turkki, kiina (perinteinen) sekä vietnam. Suomea ei siis vielä mukaan olla saamassa, mutta naapurimaihin kielituki on jo etenemässä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi Apple tuo uusissa käyttöjärjestelmäversioissaan tarjolle uusia ja päivitettyjä Apple Intelligence -käyttökokemuksia, kuten live-käännökset Viestit-, Puhelin- ja FaceTime-sovelluksissa, visuaalisen Visual Intelligence -haun myös näyttökuvista sekä päivityksiä Image Playgroundiin ja Genmojiin. Yhtenä uudistuksena Pikakomennot-toimintosarjoissa voidaan myös jatkossa hyödyntää Apple Intelligence -toimintoja.
Lisäksi Apple kertoi tuovansa omien Apple Intelligence -tekoälytoimintojensakin taustalla suoraan käyttäjän laitteessa toimivat tekoälymallinsa myös sovelluskehittäjien saataville hyödynnettäväksi näiden omissa sovelluksissa Foundation Models -ratkaisun kautta.
Suoraan laitteessa ajettavat tekoälymallit tarjoavat hyvän yksityisyyden ja mahdollistavat toiminnot myös ilman verkkoyhteyttä. Sovelluskehittäjille ei myöskään aiheudu kuluja tekoälylaskennasta sen tapahtuessa käyttäjien laitteissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Uskomme, että tämä sytyttää kokonaan uuden aallon älykkäitä kokemuksia sovelluksissa, joita käyttäjät käyttävät päivittäin. Odotamme innolla, mitä kehittäjät luovat”, kommentoi Applen ohjelmistokehityksen johtaja Craig Federighi.
Esimerkiksi koulutussovellus voi käyttää laitteessa toimivaa mallia luodakseen mukautetun tietokilpailun käyttäjän muistiinpanoista ilman pilvipalvelukustannuksia tai ulkoilusovellus voi lisätä luonnollisen kielen hakutoimintoja, jotka toimivat myös offline-tilassa, Apple mainitsee esimerkkeinä uusista mahdollisuuksista.
Tekoälymallit ovat kehittäjien hyödynnettävissä uusissa käyttöjärjestelmäversioissa iOS ja iPadOS 26:ssa sekä macOS Tahoe 26:ssa, jotka julkaistaan päivityksenä syksyllä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »