Applen ohjelmistokehityksen johtaja Craig Federighi esitteli Apple Intelligencen WWDC-tapahtumassa kesäkuussa 2024.
Apple on haastettu Yhdysvalloissa oikeuteen virheellisestä mainonnasta liittyen Apple Intelligence -tekoälytoimintoihin.
Apple markkinoi syyskuussa 2024 julkistamiaan ja markkinoille tuomiaan iPhone 16 -puhelimia näyttävästi Apple Intelligence -tekoälytoiminnoilla, joita ei puhelimissa vielä niiden myyntiin tullessa ollut saatavilla.
Apple julkaisi ensimmäiset kesäkuussa 2024 WWDC-tapahtumassa esittelemistään Apple Intelligence -tekoälytoiminnoista lokakuun 2024 lopulla iOS ja iPadOS 18.1:n ja macOS Sequoia 15.1:n osana. Joulukuussa julkaistut iOS ja iPadOS 18.2 ja macOS Sequoia 15.2 toivat lisää aiemmin julkistettuja Apple Intelligence -toimintoja. EU-alueella sääntelysyistä Apple Intelligence -toiminnot ovat vasta saatavilla Maceilla, ei vielä iPhoneilla ja iPadeilla, joille Apple on kertonut ensimmäisten Apple Intelligence -toimintojen EU:ssa saapuvan huhtikuussa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kesäkuussa 2024 Applen esittelemien Apple Intelligence -toimintojen joukossa olivat myös kolme Siri-parannusta – tietoisuus henkilökohtaisesta kontekstista ja näytöllä näkyvistä tiedoista sekä mahdollisuus suorittaa toimia eri sovelluksissa. Vaikka Apple mainitsi näistä toiminnoista iPhone 16 -julkistuksen yhteydessä, ei uudistuksia ole julkaistu ja hiljattain maaliskuun alussa Apple lykkäsi niitä merkittävästi eteenpäin.
Applen mukaan edellä mainitut uudistukset ovat yhä työn alla ja niiden toimittaminen tulee kestämään ajateltua kauemmin. Apple on kertonut odottavansa tuovan uudet ominaisuudet tarjolle tulevan vuoden aikana – eli ei välttämättä edes enää vuoden 2025 aikana.
Axios-sivusto kertoo Yhdysvalloissa Applea vastaan nostetun nyt kanteen, jonka mukaan nyt viivästyneiden Apple Intelligence –toimintojen markkinointi olisi edustanut virheellistä mainontaa ja epäreilua kilpailua.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kantajien mukaan Apple ”päällysti internetin, television ja muut radioaallot kasvattaakseen kuluttajien selkeää ja kohtuullista odotusta, että nämä käänteentekevät ominaisuudet olisivat käytettävissä iPhonen julkaisun yhteydessä.”
Kanteen mukaan Applen kehittyneen tekoälyn väitteistä huolimatta tuotteet tarjosivat todellisuudessa rajoitetun tai olemattoman version Apple Intelligencestä johtaen kuluttajia harhaan todellisesta käytettävyydestä ja suorituskyvystä.
”Vielä pahempaa on, että vastaaja mainosti tuotteitaan näiden liioiteltujen tekoälyominaisuuksien perusteella, mikä sai kuluttajat uskomaan, että he ostavat laitteen, jonka ominaisuuksia ei ollutkaan olemassa tai jotka on esitetty olennaisesti väärin”, kanteessa todetaan.
Apple poisti henkilökohtaisempaa Siriä esitelleen mainoksensa YouTubesta uudistusten aikataulun viivästyttyä, mutta kanteen mukaan Apple ei ole riittävällä tavalla vetänyt pois virheellisiä väitteitään Apple Intelligencestä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi kantajat toteavat, ettei Apple ole tehnyt mitään hyvittääkseen virheellisen mainonnan aiheuttamaa haittaa kuluttajille.
Kanteessa Applelta haetaankin korvauksia asiakkaille, jotka ostivat Apple Intellingence -ominaisuuksia tukevan laitteen. Kanteen takana on Clarkson Law Firm, joka on haastanut oikeuteen myös Googlen ja OpenAI:n niiden tekoälykäytännöistä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »