Samsung on juuri julkistanut uudet Galaxy S25 -sarjan huippupuhelimensa Galaxy S25:n, S25+:n ja S25 Ultran.
Suomessa Galaxy S25 -puhelimet tulevat virallisesti saataville 7. helmikuuta alkaen ja suositushinnat ovat Galaxy S25:lle alkaen 949 euroa, Galaxy S25+:lle 1 199 euroa ja Galaxy S25 Ultralle 1 499 euroa. Alkuvaiheen tarjouksena saa kalliimman muistiversion edullisemman hinnalla, eli tuplasti tallennusmuistia samalla rahalla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pääsimme tutustumaan lyhyesti Galaxy S25 -puhelimiin Samsungin ennakkotilaisuudessa ennen tämänpäiväistä julkistusta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tekniikaltaan Galaxy S25 -puhelimet ovat huhujen ja ennakkopaljastusten mukaisesti kehittyneet vain maltillisesti edeltäjistään. Sisuksiin on saatu viimeisimmän sukupolven Qualcomm Snapdragon 8 Elite for Galaxy -järjestelmäpiiri, minkä ohella Galaxy S25 Ultrassa ultralaajakulmakamera on vaihtunut 12 megapikselistä 50 megapikselin tarkkuuteen ja näyttölasi entistä kestävämmäksi Gorilla Armor 2:ksi. Erikoisuutena lasissa on edelleen heijastuksia vähentävä pintakäsittely.
Galaxy S25 -puhelimet ovat myös kukin 0,4 millimetriä edeltäjiään ohuempia ja hieman kevyempiä. Suurin painonpudotus on tapahtunut Galaxy S25 Ultrassa, joka on 15 grammaa kevyempi kuin edeltäjänsä.
Galaxy S25 Ultran muotoilussa on myös otettu askel kohti muita malleja ja sen kulmat ovat entistä pyöristetymmät ja samalla sivut täysin tasaiset, kun Galaxy S24 Ultra oli vielä kulmikkaampi, mutta sivuiltaan kevyesti pyöristetty. Näytön koko on kasvanut 6,8 tuumasta 6,9 tuumaan, mutta samalla reunukset näytön ympärillä ovat 15 prosenttia entistä pienemmät.
Lisäksi Samsung nostaa Galaxy S25 -puhelinten yhteydessä esiin magneettisesti kiinnittyvää latausta. Samsung ei ole edelleenkään sisällyttänyt Qi2:n vaatimia magneetteja puhelimiin, vaan ne löytyvät valituista suojakuorista, joiden kanssa Galaxy S25 -puhelimet tukevat Qi2:n mukaista 15 watin langatonta latausta yhdessä Qi2-laturien ja -lataustelineiden kanssa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuten edeltä kävikin jo ilmi, kokonaisuutena laitteistoltaan Galaxy S25 -puhelimet ovat pikkupäivityksiä. Galaxy S25:ssä ja S25+:ssa uutta on käytännössä vain järjestelmäpiiri, eikä Galaxy S25 Ultrassakaan paljoa enempää.
Mielenkiinto kohdistuukin erittäin vahvasti ohjelmistopuolelle.
Aiempaan nähden poikkeuksellisesti Galaxy S25 -puhelimissa ensijulkaisunsa saa Samsungin uusi One UI 7 -ohjelmisto. Perinteisesti Samsung on julkaissut uuteen Android-versioon perustuvan ohjelmistonsa jo loppuvuodesta, mutta tällä kertaa aikataulua venytettiin muutamalla kuukaudella pidemmäksi.
Kuten aiemmin on jo kerrottu, One UI 7 uudistaa käyttöliittymän ilmettä ja tuo mukaan uusia elementtejä, kuten lukitun näytön alareunan keskellä näkyvän Now Barin, joka nostaa esiin erilaisia käynnissä olevia toimintoja tai päivittyviä tietoja. Lisäksi One UI 7 tarjoaa erilliset ilmoitus- ja pika-asetusnäkymät, joskin valinnan mukaan käytettävissä on yhä myös yhdistetty näkymä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mielenkiintoisinta on kuitenkin tekoäly. Samsung ensiesitteli omat Galaxy AI -tekoälytoimintonsa Galaxy S24 -puhelimissa, ja laaja kattaus toimintoja esimerkiksi kuvien ja tekstien luomiseen ja muokkaamiseen sekä käännöksiin on mukana yhä kehittyneempänä Galaxy S25 -puhelimissa.
Tällä kertaa Galaxy S25 -puhelinten esittelyssä huomio kiinnittyi kuitenkin ennen kaikkea yhteistyöhön Googlen kanssa.
Googlen tekoälypalvelu Gemini mahdollistaa ensimmäisenä Galaxy S25 -puhelimissa tehtävien suorittamisen saumattomasti eri sovelluksissa. Gemini yhdistyy useiden Samsunginkin sovellusten kanssa laajennusten (Extensions) ansiosta.
Geminiä, joka toimii myös suomeksi, voi puhuen tai kirjoittaen esimerkiksi pyytää etsimään tietynlaisia ravintoloita ja luomaan niistä viestin kaverille, hakemaan tiedot suosikkijoukkueen seuraavista otteluista ja lisäämään ne kalenteriin tai vaikkapa keksimään reseptin kameralla otetun kuvan sisältämistä raaka-aineista ja tallentamaan sen muistiinpanoihin – monien muiden mahdollisuuksien ohella.
Samsungin ennakkotilaisuudessa nähdyn perusteella Gemini hoitaa erilaisia tehtäviä eri sovelluksissa varsin näppärästi ja luontevasti. Esimerkiksi pyyntö lisätä seuraavat HIFK:n ottelut kalenteriin onnistui vaivattomasti. Lisäksi tekoäly ymmärtää luonnollista kieltä tehtävien annossa todella hyvin, sillä se ei kompastunut edes kysyttäessä vastaavalla seuraavista ”chämppäriliigan” (nimenomaan näin sanottuna) otteluista.
Samoin Gemini pystyi tunnistamaan kameralla otetusta kuvasta ruoka-aineksia ja keksimään niiden perusteella reseptin ja pyydettäessä tallentamaan sen Samsung Notes -muistiinpanosovellukseen.
Kun toistaiseksi generatiivisen tekoälyn toiminnot jatkuvasta kehittymisestään huomimatta ovat puhelimissakin olleet ensisijaisesti vain yksittäisiä toimintoja eri sovelluksissa, on nyt nähty ensimmäinen merkittävä askel siinä, miten generatiivisen tekoälyn luomat mahdollisuudet voivat pikku hiljaa alkaa muuttaa käyttökokemusta ja yleistä tapaa käyttää puhelimia. Tärkeää tässä on nimenomaan sujuvuus ja varmuus, jolla pyydetyt tehtävät eri sovellusten välillä tekoälyltä hoituvat.
Geminin sovellusten välinen toimivuus ei pysy Galaxy S25 -puhelinten yksinoikeutena, vaan päivittyy saataville Gemini-sovelluksessa myös muissa Android-puhelimissa ja sopivilta osin iPhonessa. Samsung erottuu joukosta kuitenkin sillä, että tuettuna sovellusten välisessä toimivuudessa on jo useita Samsungin omiakin sovelluksia.
Parhaimmillaan tekoäly voi sujuvoittaa huomattavasti tehtäviä, jotka vaatisivat useiden eri sovellusten välillä hyppimistä. Nyt – ja entistä useammin jatkossa – asiat voivat tapahtua tekoälyn avulla yhdellä pyynnöllä.
Tämä voi mullistaa älypuhelimet ja niiden ohjelmistot. Vielä vuosi sitten Galaxy S24 -puhelinten ensitunnelmissa tuli todettua, ettei Samsung ollut ”lähtenyt muuttamaan käyttöliittymäänsä tai kaatamaan eri sovellusten raja-aitoja mullistavalla tavalla, joka yhdistäisi tekoälyn voimin eri palveluja ja helpottaisi erilaisia toimia”. Nyt Samsung yhdessä Googlen kanssa on ottanut suuren askeleen eteenpäin tältä osin.
Edelleenkin on epävarmaa, miten valmiita ihmiset ovat käyttämään puhelintaan sille puhumalla, mutta toki tekoälyä voi ohjata myös kirjoittaen.
Lisäksi tekoäly näkyy uudella tavalla Galaxy S25 -puhelinten One UI 7:ssä uudessa Now Brief -toiminnossa, joka luo tekoälyn avustamana päivän mittaan päivittyvän yhteenvedon ajankohtaisista nostoista sekä Galleriassa ja Asetuksissa. Näissä Samsungin omalla puheohjauksella voi luonnollisella kielellä etsiä kuvia ja videoita Galleriasta tai löytää ja muuttaa asetuksia, mutta valitettavasti tältä osin tuettuna ei ole vielä suomen kieltä toisin kuin Geminissä.
Galaxy S25 -puhelimilla Samsung osoittaa jälleen kulkevansa mobiilin tekoälyn eturintamassa. Galaxy AI -tekoälytoiminnot osaltaan lisäsivät kiinnostusta jo Galaxy S24 -puhelimiin, joiden myynti Suomessa vuonna 2024 kasvoi Samsungin mukaan 20 prosentilla verrattuna edeltävään Galaxy S23 -sarjaan edellisvuonna.
Myös Galaxy S25 -puhelimille on jälleen helppo povata suosiota, vaikka itse laitteissa uudistukset ovatkin vähäisiä. Samsung luottaa edelleen tuttuun huippuluokan menestysreseptiinsä, joka rakentuu tasapainoisesti vahvoilla ominaisuuksilla varustetuille puhelimille mielenkiintoisilla ohjelmisto-ominaisuuksilla sekä johtavalla seitsemän vuoden päivityslupauksella.
Samsung Galaxy S25 -puhelinten tekniset tiedot
- Runko alumiinia (Galaxy S25 ja S25+) tai titaania (Galaxy S25 Ultra), takapinta lasia
- Näyttö
- Galaxy S25: 6,2 tuuman tasainen Dynamic AMOLED 2X (LTPO) -näyttö 2340×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuudella ja 1-120 hertsin virkistystaajuudella
- Galaxy S25+: 6,7 tuuman tasainen Dynamic AMOLED 2X (LTPO) -näyttö 3120×1440 pikselin QHD+-tarkkuudella ja 1-120 hertsin virkistystaajuudella
- Galaxy S25 Ultra: 6,9 tuuman tasainen Dynamic AMOLED 2X (LTPO) -näyttö 3120×1440 pikselin QHD+-tarkkuudella ja 1-120 hertsin virkistystaajuudella, Corning Gorilla Armor 2 -lasi
- Ultraääniteknologian sormenjälkilukija näytön alla
- S Pen -kynätuki ja -säilytyspaikka Galaxy S25 Ultrassa
- Stereokaiuttimet
- Takakamerat
- Galaxy S25 ja S25+
- 50 megapikselin pääkamera 85 asteen kuvakulmalla, f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 12 megapikselin ultralaajakulmakamera 120 asteen kuvakulmalla ja f/2,2-aukolla
- 10 megapikselin 3x optisen zoomin telekamera 36 asteen kuvakulmalla, f/2,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- Galaxy S25 Ultra
- 200 megapikselin pääkamera 85 asteen kuvakulmalla, f/1,7-aukolla optisella kuvanvakaimella
- 50 megapikselin ultralaajakulmakamera 120 asteen kuvakulmalla ja f/1,9-aukolla
- 10 megapikselin 3x optisen zoomin telekamera 36 asteen kuvakulmalla, f/2,4-aukolla optisella kuvanvakaimella
- 50 megapikselin 5x optisen zoomin periskooppirakenteinen telekamera 22 asteen kuvakulmalla, f/3,4-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- Galaxy S25 ja S25+
- 12 megapikselin etukamera 80 asteen kuvakulmalla ja f/2,2-aukolla
- Qualcomm Snapdragon 8 Elite for Galaxy -järjestelmäpiiri (4,47 GHz)
- Muistiversiot Suomessa
- Galaxy S25: 12+128 ja 12+256 Gt
- Galaxy S25+: 12+256 ja 12+512 Gt
- Galaxy S25+: 12+256, 12+512 ja 12+1024 Gt
- Ei muistikorttipaikkaa
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 7 / Bluetooth 5.4 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / barometri / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin / Hall-tunnistin
- USB-C-liitäntä
- Akku ja pikalataus
- Galaxy S25: 4 000 milliampeerituntia ja 25 wattia (50 % lataus 30 minuutissa)
- Galaxy S25+: 4 900 milliampeerituntia ja 45 wattia (65 % lataus 30 minuutissa)
- Galaxy S25 Ultra: 5 000 milliampeerituntia ja 45 wattia (65 % lataus 30 minuutissa)
- Langaton lataus ja langaton virranjako
- Mitat ja paino
- Galaxy S25: 146,9 x 70,5 x 7,2 millimetriä ja 162 grammaa
- Galaxy S25+: 158,4 x 75,8 x 7,3 millimetriä ja 190 grammaa
- Galaxy S25 Ultra: 162,8 x 77,6 x 8,2 millimetriä ja paino 218 grammaa
- IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne (1,5 metrin syvyys 30 minuuttia)
- Android 15 -käyttöjärjestelmäversio osana Samsungin One UI 7 -ohjelmistoa
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »