Nord Buds 3 Pro on OnePlussan heinäkuussa 2024 julkistettu vaihtoehto edullisiksi täyslangattomiksi nappikuulokkeiksi. Kuulokkeissa on panostettu muun muassa aktiiviseen melunvaimennukseen.
OnePlus itse kuvailee aktiivisen melunvaimennuksen (ANC) olevan ”lippulaivatasoa” ja hiljentävän ulkopuolisia ääniä peräti 49 desibelin edestä. Muuten teknisesti kuulokkeet ovat varsin tavanomaiset, mistä edullinen 79 euron suositushintakin kertoo.
Melunvaimennuksen ohella akunkesto on OnePlussan lupausten mukaan oivalla tasolla: ilman melunvaimennusta jopa 12 tuntia, ja melunvaimennuksen kanssakin 5,5 tuntia. Myös IP55-luokituksen mukainen pöly- ja roiskekestävyys on mukana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Värivaihtoehtoja Nord Buds 3 Pro -kuulokkeista musta Starry Black sekä jadenvihreä Soft Jade.
Laadukkaat peruskuulokkeet
OnePlus on jakanut sekä älypuhelimensa että kuulokkeensa kahteen mallistoon. Huippuluokan tuotteiden nimet ovat yksinkertaisesti numeroita, kun taas edullisemmat vaihtoehdot erottaa Nord-lisäbrändistä. Nord Buds 3 Pro edustaa vuoden 2024 kärkeä edullisemmissa Nord-sarjan kuulokkeissa.
Nord Buds 3 Pron voi mieltää seuraajaksi vuonna 2023 julkaistuille Nord Buds 2 -kuulokkeille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nord Buds 3 Prot ovat ominasuuksiltaan varsin tavanomaiset nappikuulokkeet, joiden markkinoinnissa OnePlus itse painottaa tehokkaaksi kuvailemaansa aktiivista melunvaimennusta (ANC, Active Noise Cancellation), puhdasta ääntä sekä mittavaa käyttöaikaa.
Teknisesti kuulokkeissa ei ole mitään varsinaisesti erityistä, ja esimerkiksi tuki korkean äänenlaadun erikoiskoodekeille on karsittu pois tekniikassa säästämiseksi ja hinnan pitämiseksi kurissa. OnePlussan operatiivinen johtaja Kinder Liu kommentoi julkistuksen yhteydessä Nord Buds 3 Pron sopivan ”teknologiasta kiinnostuneille nuorille”, jotka etsivät hyvää hinta-laatusuhdetta ja laadukasta äänentoistoa.
Rakenteeltaan muovinen OnePlus Nord Buds 3 Pro on lyhyillä varsiosillaan perinteinen, jos kohta hieman tavanomaista sirompi. Yksittäinen kuuloke painaa vain 4,4 grammaa, mikä tekee käyttökokemuksesta mukavan. Ainakin allekirjoittaneen oli helppo löytää myös sopiva silikonitulppa myyntipakkauksen sisältämästä kolmesta kokovaihtoehdosta.
Kuulokkeilla on pölysuojauksesta ja roisketiiviydestä kertova IP55-luokitus, pyöreällä latauskotelolla taas ei. Vain 38,2 grammaa painavassa, muovisessa kotelossa on nähtävästi voitu käyttää kierrätysmateriaalia, sillä pinnassa on tähtiä muistuttavia pisteitä, jotka yleensä ovat merkki materiaalin kierrätyksestä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kotelon etupuolelta löytyy akkuvarauksen tilasta ja pariliitoksen muodostamisesta kertova LED-valo. Kotelossa on lisäksi fyysinen painike parinmuodostukseen sekä USB-C-liitäntä lataamista varten. Langatonta latausta kotelo 440 milliampeeritunnin akkuineen ei sen sijaan tue.
OnePlus Nord Buds 3 Pro -kuulokkeet istuvat mukavasti korviin pysyen paikallaan myös urheiltaessa. Äänentoistoa voi säädellä kosketuksin ja hipaisuin, mutta pyyhkäisyeleitä kuulokkeet eivät tue. Äänenvoimakkuutta voi kuitenkin säätää pitkillä kosketuksilla, mikä ei kenties ole kaikkein nopein vaihtoehto, mutta jotenkuten toimiva keino kuitenkin.
Pyyhkäisyjen puute on kuulokkeiden eletarjonnan ainut haittapuoli, ja kosketuksiin OnePlus Nord Buds 3 Pro reagoi viiveettä ja sujuvasti – kuulokkeiden käyttäminen on kaikin puolin mukavaa aina ensiasennuksesta lähtien.
Kuulokkeet tukevat Android-laitteilla käytettävää Google Fast Pair -pikaparitusta, ja muihin Bluetooth-laitteisiin parittaminen käy tavanomaisin menoin. Käytettävissä on myös kahden laitteen tila, jossa Nord Buds 3 Pron voi yhdistää kahteen laitteeseen samanaikaisesti yhteyden vaihtumiseksi varsin saumattomasti näiden välillä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pelaajille kuulokkeet tarjoavat viivettä pienentävän ja samalla hieman virrankulutusta lisäävän pelitilan, jota aktivoitaessa kuulokkeet toistavat korviin futuristisen, pelirupeamaan valmistavan äänitehosteen. Ilman pelitilaa viive on verrattain pitkä, liki puolen sekunnin luokkaa.
Äänenlaatu sen sijaan on miellyttävän pehmeä ja täyteläinen, minkä ohella taajuuskorjain on kiitettävän monipuolinen.
Mukana on OnePlussan hintavammista kuulokkeista tuttua toistoteknologiaa, kuten Master EQ -taajuuskorjain kolmella esiasennetulla tilalla (oletuksena toimiva Tasapainoinen, rauhalliseen musiikkiin soveltuva Serenadi ja matalia ääniä korostava Basso), minkä ohella käyttäjät voivat itse asettaa ja tallentaa käyttöön omia asetuksiaan.
BassWave-teknologialla voi puolestaan korostaa bassoa haluamallaan tavalla näppärän liukukytkimen helpottaessa säätämistä. Järisyttävän suurta korostusta BassWave ei jo valmiiksi varsin kuuluvaan bassoon tuo, mutta äänenlaatu on joka tapauksessa varsin tasapainoinen ja laadukas etenkin kuulokkeiden hinta huomioiden.
Matalat taajuudet bassoineen toistuvat erittäin puhtaasti, ja laaja 20 hertsistä 40 kilohertsiin yltävä taajuusvaste tarkoittaa Nord Buds 3 Pron soveltuvan hienosti kaikenlaiseen ääneen metallimusiikista podcasteihin ja klassisesta musiikista kuunnelmiin.
OnePlussan mukaan kuulokkeissa käytetty TPU-muovi on päällystetty titaanipinnoitteella, jonka tulisi parantaa äänen syvyyttä ja dynamiikkaa. Oli miten oli, ratkaisu näyttää – tai paremminkin kuulostaa – toimivan. Hintaluokkaan suhteutettuna Nord Burd 3 Pron äänenlaatu on kohdallaan.
Verrattain tehokas melunvaimennus ja luotettava akunkesto
OnePlus Nord Buds 3 Prossa on 12,4 millimetrin dynaamiset kaiutinelementit ja kolme mikrofonia, joiden avulla aktiivinen melunvaimennus on toteutettu. OnePlus itse kehuu vaimennuksen hiljentävän jopa 49 desibelin verran taustahälyä.
Desibelimäärien arvioiminen on toki vaikeaa, mutta esimerkiksi kahvilassa työskenneltäessä melunvaimennus on tarpeeksi tehokas keskittymistä helpottaakseen. Puheensorina ja erinäiset kolahdukset eivät toki tyystin suodatu pois – se olisi pieniltä nappikuulokkeilta liikaa vaadittu pelkästään rakenteellisista syistä. Ne ennemminkin puuroutuvat sen sijaan yhtenäiseksi äänten sekoitukseksi, joka ei häiritse ajatustyötä enää yhtä paljon.
Korkeat, yhtäkkiset äänet kuuluvat melunvaimennuksen läpi selvästi, mutta edullisille nappikuulokkeille suoritus on silti mallikas. Maleunvaimennusta voi myös itse mukauttaa HeyMelody-sovelluksella, ja saatavissa on kolme eri vahvuista tilaa sekä niiden välillä vaihteleva, älykäs käyttötila.
Testijaksomme aikana havaitsimme, että melunvaimennuksen tehokkain Korkea-käyttötila on järkevin vaihtoehto aina, kun vaimennus on tarpeen. Muita tiloja käytettäessä vaimennuksen vaikutus kuuntelukokemukseen jää hyvin vähäiseksi.
HeyMelody-sovelluksella voi aktivoida myös ”personoidun äänenvaimennuksen”, jonka tulisi mukauttaa melunvaimennusta kuulokkeiden istuvuuden ja korvakäytävän muotojen perusteella. Käytännössä tilan aktivoiminen ei juurikaan vaikuta käyttökokemukseen.
Kaiken kaikkiaan Nord Buds 3 Pron melunvaimennus on tehokkaan oloinen, kunhan vain muistaa aktivoida Korkea-käyttötilan. Kuulokkeille on myös myönnetty TÜV Rheinlandin korkeatasoisen melunvaimennuksen sertifikaatti.
OnePlus Nord Buds 3 Pro -kuulokkeita hallinnoidaan HeyMelody-sovelluksella, joka on saatavilla sekä Androidin Google Playsta että iPhonen App Storesta. HeyMelody on suunnattu kaikille OnePlussan ja sen emobrändin Oppon kuulokkeille.
Yksinkertaisen HeyMelodyn käyttäminen on helppoa, ja äänenlaatuun sekä melunvaimennukseen tarkoitetut asetukset ovat saatavilla heti alkunäkymässä. Sovelluksella voi lisäksi etsiä kuulokkeille mahdollisimman hyvän istuvuuden, päivittää ohjelmiston tai mukauttaa kosketuseleitä. Myös akun varaus on helppo tarkastaa sovelluksen kautta.
OnePlus itse lupaa Nord Buds 3 Prolle jopa 5,5 tunnin akunkeston melunvaimennusta käytettäessä tai peräti 12 tuntia kuunteluaikaa ilman sitä. Latauskotelon kanssa vastaavat lukemat ovat sen sijaan 20 ja 44 tuntia, OnePlus kertoo.
Käytännössä akunkesto vaikuttaa jonkin verran jäävän luvatusta vaimennusta käytettäessä, ja 4,5 tuntia lienee lähempänä totuutta. Ilman vaimennusta käyttöaika sen sijaan saattaa jopa ylittää 12 tunnin rajan.
OnePlus Nord Buds 3 Pron käyttöaika on joka tapauksessa luotettavalla tasolla. Kuulokkeissa on painoon nähden mukavan kokoiset 58 milliampeeritunnin akut, latauskotelossa taas selvästi kookkaampi 440 milliampeeritunnin akku, joka täyttyy noin tunnissa.
Kuulokkeet napsahtavat koteloonsa magneettien ohjaamana, ja vain 10 minuutin pikalatauksella musiikin tulisi OnePlussan mukaan soida jopa 11 tuntia. Lupaus on yläkanttiin, mutta vain muutaman minuutin lataus tarkoittaa joka tapauksessa tuntien käyttöaikaa.
OnePlus Nord Buds 3 Pro tarjoaa siis oivan äänenlaadun, hyvän melunvaimennuksen ja luotettavan käyttöajan. Heikkouksiakin kuulokkeilla kuitenkin on, sillä peruskoodekkien (SBC, AAC) ohella tukea laadukkaamman äänen tarjoaville ratkaisuille ei ole.
Liioin puheluissa Nord Buds 3 Pro ei ole parhaimmillaan. Kuulokkeita käyttävä kuulee kyllä keskustelukumppaniaan, jonka sen sijaan on toisinaan pinnisteltävä tynnyrimäistä ääntä tulkitakseen. Etenkin hiemankaan meluisammassa ympäristössä kuulokkeita käyttävän puhe puuroutuu melkoisesti.
On hyvä muistaa, että ”tynnyrimäinen” ääni on tavanomainen ilmiö edullisista nappikuulokkeista puhuttaessa, eikä kyseessä täten ole yksinomaan Nords Buds 3 Prota koskeva ongelma. Parhaan puhelukokemuksen saa, kun melunvaimennuksen kytkee HeyMelodyllä kokonaan pois päältä.
Yleisesti ottaen OnePlus Nord Buds 3 Pro on oiva vaihtoehto hyvää hinta-laatusuhdetta ja laadukasta ääntä arvostaville.
Yhteenveto: edulliset kuulokkeet laadukkaalla äänellä ja pitkällä akunkestolla
OnePlus Nord Buds 3 Pro on valmistajansa lupausten mukaisesti hyvä valinta kaikille, jotka etsivät laadukasta ääntä, tehokasta melunvaimennusta ja pitkää akunkestoa. Edullisen 79 euron suositushintansa vastineeksi kuulokkeet tarjoavatkin tarpeeksi ollakseen varteenotettava vaihtoehto.
Musiikin aktiiviharrastajien on hyvä huomioida, että korkeamman bittivirran äänikoodekkien tuen puuttuminen rajoittaa äänentoiston laatua, minkä ohella kuulokkeet eivät ole paras vaihtoehto puheluihin ja etäpalavereihin. Kosketuseleet toimivat sujuvasti, mutta pyyhkäisyjä kuulokkeet eivät tue.
Pölysuojattu ja roisketiivis rakenne mehdollistaa Nord Buds 3 Pron monipuolisen käytön, ja hyvä istuvuus yhdistettynä erittäin kevyeeseen rakenteeseen tekee tuntienkin käyttörupeamista miellyttäviä.
Alkusyksystä 2024 markkinoilla on kymmenittäin täyslangattomia nappikuulokkeita, joiden ominaisuudet ja laatu vaihtelevat runsaasti. Likipitäen jokaisella älypuhelinvalmistajalla on omat tarjokkaansa, jotka kilvoittelevat varta vasten kuulokkeisiin erikoistuneiden brändien kanssa. Kun valinnan tekee huolella, löytää varmasti mieltymyksiinsä soveltuvan vaihtoehdon.
OnePlus Nord Buds 3 Pro sopii hienosti sekä Android- että iOS-käyttäjille, eikä erillisiä, vain OnePlus-käyttäjille suunnattuja lisäominaisuuksia ole. Perushyvät ja hyvin istuvat kuulokkeet ovatkin yksi kelpo vaihtoehto alle sadan euron hintaluokasta täyslangattomia nappikuulokkeita etsiville.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »