OnePlus Pad 2 jatkaa OnePlussan tablettilaitteiden sarjaa. Teknisiä ominaisuuksia vertailtaessa se sijoittuu Android-tablettien kärkiluokkaan.
Alkuperäinen keväällä 2023 lanseerattu OnePlus Pad oli jo onnistunut tabletti, ja Pad 2 on monin tavoin samankaltainen. Tehoja siinä on kuitenkin reilusti enemmän huippuluokan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin ansiosta, minkä ohella näytön kokoa on hieman kasvatettu.
OnePlus itse kuvailee Pad 2:n soveltuvan erinomaisesti kaikenlaiseen käyttöön, olipa kyse sitten työnteosta, viihteestä tai arkipäiväisistä askareista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus Pad 2 tuli saatavilla Suomessa elokuun 2024 alussa 549 euron suositushinnalla 12 + 256 gigatavun muistiversiona. Ainut värivaihtoehto on harmaa Nimbus Gray.
Lisäksi OnePlus Pad 2:lle on saatavilla erikseen myytävinä lisävarusteina myös uusi OnePlus Stylo 2 -kosketuskynä (99 euroa), Smart Keyboard -näppäimistökuori (149 euroa) sekä Folio-suojakuori (59 euroa).
OnePlus Pad 2:n tekniset tiedot
- 12,1 tuuman LCD-näyttö 7:5-kuvasuhteella, 3000×2120 pikselin tarkkuudella (303 PPI), 144 hertsin virkistystaajuudella, kirkkaus 600 nitiä (tyypillinen) ja huipussaan 900 nitiä, Dolby Vision -tuki, näyttö-runkosuhde 88,40 prosenttia
- Stereoäänentoisto kuudella kaiuttimella
- Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri
- 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia
- Muistivariantit 8+128 ja 12+256 gigatavua
- 13 megapikselin takakamera
- 8 megapikselin etukamera
- Wi-Fi 7 802.11a/b/g/n/ac/ax/be (2,4 ja 5 GHz) / Bluetooth 5.4 / NFC -yhteydet
- USB-C-liitäntä
- 9 510 milliampeeritunnin akku 67 watin SuperVOOC-pikalatauksella
- 268,66 x 195,06 x 6,49 millimetriä ja paino 584 grammaa
- Android 14 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 14 -ohjelmistoa
Hyvää OnePlus Pad 2:ssa
- Huipputehokas. OnePlus Pad 2 on tehokkaimpia Android-tabletteja vuoden 2024 toisen puoliskon aikana. Käytössä on ensimmäisenä tablettilaitteena monista lippulaivapuhelimista tuttu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -huippupiiri, ja käyttökokemus on täten erinomaisen sulava. Tabletti sopii myös 7:5-kuvasuhteen näyttöineen hienosti myös työskentelyyn.
- Laatunäyttö ja laatuäänet. 12,1 tuuman kokoon päivitetty näyttö tarjoaa riittävän tarkkuuden, ja kuuden kaiuttimen stereokokoonpano tukee mukavaa sisältöjen katselukokemusta. 7:5-kuvasuhde ei kenties ole aivan paras elokuvien katseluun, mutta kuvaa ja ääntä OnePlus Pad 2 toistaa joka tapauksessa upeasti.
- Mainio akunkesto. OnePlus Pad 2 on ladattava vain kerran, pari viikossa – toki käyttötottumuksista riippuen. Kookas 9 510 milliampeeritunnin akku takaa käyttöaikaa tunnista toiseen, eikä tabletti mainittavasti lämpene missään tilanteessa.
- Nopea akun lataus. OnePlus Pad 2:n lataus on tablettien joukossa verrattain nopea. Akku latautuu puolessa tunnissa puolilleen ja tunnissa jo lähes 90 prosentin varaukseen asti.
- Moniajo Open Canvas -näkymällä. OnePlussan taittuvanäyttöisistä puhelimistakin tuttu Open Canvas -moniajonäkymä on nerokas ratkaisu ja tekee useiden sovellusten yhtäaikaisesta käytöstä mukavaa.
- Lisät OnePlus-käyttäjille. OnePlus-älypuhelinten käyttäjille on saatavilla monia käteviä lisätoimintoja, kuten NFC-yhteyttä hyödyntävä, napautuksella alkava nopea tiedonsiirto, puhelimen sovelluksen tabletin ruudulle peilaava App Relay ja automaattinen verkkoyhteyden jakaminen.
Huonoa OnePlus Pad 2:ssa
- LCD-näyttö AMOLEDin sijaan.. Kookas näyttö on kirkas ja tarkka, mutta LCD-teknologian vuoksi tummimmat mustat jäävät edeltäjän lailla haaveeksi. OnePlus Padin tavoin näyttöpaneelin tyyppi jää hieman harmittamaan.
- Ei sormenjälkilukijaa. OnePlus ei ole edelleenkään nähnyt sormenjälkilukijaa tarpeelliseksi. Sen sijaan tarjolla on vain etukameraan perustuja kasvojentunnistus vaihtoehtona avauskoodille tai -kuviolle.
- Vedenkestävyyden puute varauksin. OnePlus Pad 2:n rakenteella ei ole IP-luokitusta, joten sen vedenkestävyydestä ei ole takeita. Kilpailijoista esimerkiksi Samsung on tuonut IP-luokiteltua kestävyyttä myös tablettilaitteisiinsa.
- OnePlus-lisien puute muilla valmistajilla. OnePlus-lisistä etenkin automaattinen Internet-yhteyden jakaminen on erinomainen toiminto etenkin, koska OnePlus Pad 2 ei tue mobiiliverkkoja. Harmi kyllä OnePlus-lisät ovat nimenomaan OnePlus-lisiä: muiden valmistajien puhelimilla niistä ei voi nauttia.
- Ei mobiiliverkkoversiota. Kuten edellä mainittiin, ei OnePlus Pad 2 tue mobiiliverkkoyhteyksiä. Täten se on riippuvainen vaikkapa puhelimesta jaettavasta tai muusta Wi-Fi-yhteydestä. Mobiiliverkkoyhteys valinnaisena lisäominaisuutena olisi erinomainen lisä mallistoon.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi on hyvä huomata, ettei OnePlus Pad 2 sisällä muistikorttipaikkaa tai 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Laturia ei myöskään toimiteta mukana myyntipakkauksessa.
Huipputehokas Android-tabletti
Aiemmin ennen kaikkea älypuhelimista tunnettu OnePlus on viime vuosina laajentanut tarjontaansa myös älykelloihin, kuulokkeisiin ja tablettilaitteisiin. Toukokuussa 2023 Suomessa myyntiin saapunut OnePlus Pad oli onnistunut ensiesiintyminen tablettimarkkinoilla, ja loppukesästä 2024 julkistettu OnePlus Pad 2 jatkaa samalla, hyväksi todetulla linjalla. Välissä on nähty myös edullisempi OnePlus Pad Go.
Edeltäjäänsä verrattuna OnePlus Pad 2 on yhtäältä hyvin samanlainen, mutta toisaalta merkittävästi päivittynyt. Siinä missä pyöristetty ja ohut ulkomuoto on pitkälti säilynyt muuttumattomana, on suorituskyvyssä otettu aimo loikkaus eteenpäin Qualcomm-huippupiirin astuttua MediaTekin pari sukupolvea vanhemman piirin tilalle.
Vain 6,49 millimetriä paksu OnePlus Pad 2 painaa 584 grammaa ja on ulkoisesti erittäin laadukkaan oloinen. Edestä tabletti on lasia, kun taas muuten runko on valmistettu alumiinista. Virallista IP-luokitusta kertomassa pöly- ja vesitiiviydestä tai edes roiskekestävyydestä ei ole, mikä on sääli, mutta tablettilaitteita toisaalta käytetään tyypillisesti koti- tai toimisto-oloissa älypuhelimista poiketen. Veden äärelle OnePlus Pad 2 kannattaa kuitenkin viedä harkiten, eikä sitä kannata unohtaa sateeseen pihalle.
Viime vuonna OnePlus Pad säväytti vihreällä värillään, mutta Pad 2:sta saatavilla on harmi kyllä vain perusvarma ja harmaa Nimbus Gray -väri.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Paino on jakautunut tasaisesti, ja tablettia on mukava pidellä myös yhdellä kädellä hieman tabloidilehteä muistuttavalla tavalla. Takakuoren pyöreä kamerakomponentti on nyt hieman lähempänä laitteen pidempää reunaa, mutta muilta osin muotoilu on alkuperäisestä OnePlus Padista tuttu.
Tabletissa on yhä pelkkä USB-C-liitäntä, eikä erillistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää siis ole. Liioin muistikortille ei ole sijaa, mikä on pienoinen harmi. Eikä paikkaa löydy SIM-kortillekaan, sillä OnePlus Pad 2 ei ensinkään kykene yhdistämään mobiiliverkkoihin edullisemmasta OnePlus Pad Gosta poiketen.
Liioin alkuperäinen OnePlus Pad ei tukenut mobiiliverkkoja, mutta OnePlus-älypuhelimen verkkoyhteyden voi yhä jakaa saumattomasti lähellä olevaan tablettiin. Muiden valmistajien puhelimia käyttävien on sen sijaan erikseen aktivoitava kannettava yhteyspiste ja muodostettava yhteys tavanomaiseen tapaan.
Puutelistalla on yhä myös sormenjälkilukija, jollaista ei OnePlus Pad 2:sta löydy. Kasvojentunnistus on saatavilla, mutta tavanomaisesti etukameraan perustuvan tunnistuksen turvallisuus ei välttämättä täytä korkeimpia vaatimuksia. Koti- ja yksityiskäyttöön se toki riittänee.
Sisäistä tallennusmuistia OnePlus Pad 2:ssa on mukavasti 256 gigatavua, RAM-käyttömuistia puolestaan myöskin riittävät 12 gigatavua. Yhdessä Snapdragon 8 Gen 3 -piirin kanssa tekniset lähtökohdat ovat lupaavat – ja myös näyttö ja äänentoisto ovat kohdallaan.
OnePlus Pad 2:ssa on aavistuksen suurempi 12,1-tuumainen näyttö (vs. OnePlus Pad ja 11,61 tuumaa). Paneeli on yhä toteutettu LCD-teknologialla, jonka värintoisto tunnetusti taipuu AMOLEDille etenkin tummimpien sävyjen jäädessä hieman haaleammiksi.
AMOLED mahdollistaa yksittäisten pikselien kytkemisen pois päältä, mihin LCD ei taivu. Täten musta todella on mustaa AMOLEDilla, kun taas LCD:llä kyse on pikemminkin hyvin tummasta harmaasta.
Muuten kuin LCD-näytölle ominaisten väripuutteiden osalta OnePlus Pad 2:n näyttö on mainio. Kirkkautta on kohotettu 600 nitiin yleisesti ja huipussaan jopa 900 nitiin, mikä on tervetullut uudistus. Tuttu 7:5-kuvasuhde soveltuu hienosti työskentelyyn, ja korkeaa 3000×2120 pikselin tarkkuus takaa mukavan katselukokemuksen. Väritoiston osalta näytössä on mukana Dolby Vision -tuki. Virkistystaajuus näytössä on korkeat 144 hertsiä, mikä takaa liikkeen toistumisen sulavasti.
Näytönreunukset ovat yhä verrattain paksut, mikä tosin helpottaa kookkaan tabletin pitelyä yhdellä kädellä virhekosketukset eliminoiden. Näyttö-runkosuhde on 88,40 prosenttia.
OnePlus Pad 2 on mainio multimedialaite, jolla katselee mielellään sarjoja ja videoita tunnin jos toisenkin. Elokuvien pitkulainen 21:9-kuvasuhde jättää näytön ylä- ja alareunaan jonkin verran tyhjää tilaa, mutta tablettilaitteelle 7:5-tyylinen ratkaisu lienee puhelinmaisia 20:9-kuvasuhteita parempi mahdollistaessaan paremmin työkäytön taulukoiden ja asiakirjojen kanssa.
Mikä mukavinta, on OnePlus Pad 2:ssa yhä myös erinomainen, kaikkiaan kuudesta kaiuttimesta koostuva äänentoisto. Stereoääni on täyteläisen vahvaa ja tabletin kaiuttimissa on potkua vaikkapa pienten kotipippaloiden ämyriksi.
Yhteyksistä tuettuna ovat Bluetooth 5.4, Wi-Fi 7 (802.11a/b/g/n/ac/ax/be, 2,4 ja 5 GHz) sekä NFC.
OnePlussan mukaan Pad 2 soveltuu erinomaisesti kaikenlaisiin käyttötarkoituksiin, olipa kyse sitten työnteosta, viihdekäytöstä tai päivittäisistä askareista. Lupaus pitää paikkansa, mistä käy osin kiittäminen päivitettyä suorituskykyä.
OnePlus Pad 2 sisältää tehokkaan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin, joka on jo aiemmin nähty muun muassa OnePlus 12 -huippupuhelimessa ja monessa muussa vuoden 2024 lippulaivapuhelimista.
Ero OnePlus Padiin on merkittävä, sillä siinä nähty MediaTek Dimensity 9000 vastaa suorituskyvyltään pitkälti Snapdragon 8 Gen 1:tä – käytännössä tehoissa on siis otettu kerralla kahden sukupolven harppaus eteenpäin.
Lokakuussa 2023 esitelty Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 valmistetaan neljän nanometrin tuotantoprosessilla. Aiempiin Snapdragon-sukupolviin verrattuna kehitystä on tapahtunut yleisen ja graafisen suorituskyvyn ohella tekoälyn vaatimassa laskentatehossa.
Suorituskykytesteissä OnePlus Pad 2 on tablettien joukossa erittäin tehokas, vaikkakin syystä tai toisesta testitulokset jäävät hieman tehokkaimmista Snapdragon 8 Gen 3 -puhelimista jälkeen huolimatta suuremman rakenteen sallimasta paremmasta jäähdytyksestä.
Edeltäjäänsä OnePlus Padiin verrattuna OnePlus Pad 2 tarjoaa karkeasti parhaimmillaan lähes jopa kaksinkertaisen suorituskyvyn, joten parannus on merkittävä. Edullisempaan OnePlus-tablettiin Pad Gohon verrattuna suorituskykyero rävähtää jo moninkertaiseksi – ja graafisessa suorituskyvyssä Pad 2 on osassa testejä jopa yli 10-kertaisesti parempi.
Vaikka OnePlus Pad 2:ssa ei nähtävästi toistaiseksi aivan kaikkea olekaan saatu irti Snapdragon 8 Gen 3:sta, ei sille toistaiseksi löydy haastajia tablettilaitteiden joukossa.
On sanomattakin selvää, että peruskäyttö on OnePlus Pad 2:lla erittäin mukavaa. Sovellukset aukeavat silmänräpäyksessä, pelit ja syötteet pyörivät moitteetta, ja videoiden ynnä muiden tiedostojen muokkailu on mukavaa.
Ilahduttavasti OnePlus Pad 2 ei liioin juuri lämpene, tekipä tabletilla sitten mitä tahansa. Pitkät videopuhelut tai pelisessiot aiheuttavat nostavat luonnollisesti lämpötilaa jonkin verran, mutta suorituskyky pysyy yhtä kaikki vakuuttavalla tasolla.
Teknisesti kyseessä on täten hienosti varusteltu tablettilaite, ja käytännössä ainut heikkous on kamerakokoonpano. Edeltäjästä tuttu 13 megapikselin taka- ja 8 megapikselin etukameran kaksikko ei yllä ihmeisiin, ja ne tuntuvatkin olevan mukana lähinnä videopuheluita ja etäpalavereja varten.
Siinä missä nykypäivän huippupuhelimet haastavat kameroineen järjestelmäkamerat, on huomio toisaalla tablettilaitteita kehitettäessä. Valokuvaamisen sijaan OnePlus Pad 2 soveltuukin hienosti muun muassa tuottavaan työhön, etenkin lisävarusteidensa kanssa.
Oiva apuri tuottavaan työhön – pitkällä akunkestolla
Kuten edellä on käynyt ilmi, on OnePlus Pad 2 yksinäänkin pätevä ja kätevä viihde- tai työlaite. Moniajo on mukavaa tehokkaan piirin ja suuren näytön ansiosta, eikä äänentoistossakaan ole sijaa moitteelle.
Tuottavassa työssä OnePlus Pad 2 yltää kuitenkin toden teolla parhaimpaansa vasta lisäosien kanssa käytettynä.
OnePlus on esitellyt tehokkaalle tabletilleen kolme lisävarustetta. Perinteisen, avautuvan Folio-suojakuoren (suositushinta 59 euroa) lisäksi saatavilla on Smart Keyboard -näppäimistökuori (149 euroa) sekä monin tavoin uusittu OnePlus Stylo 2 -kosketuskynä (99 euroa).
Kukin lisävarusteista on hankittava erikseen, vaikka esimerkiksi kosketuskynän lisääminen myyntipakkaukseen olisi saattanut olla viisas veto. Toisaalta pelkkä tabletti on edullisempi, ja kukin voi omaan tarpeensa hankkia lisävarusteita, mikäli kokee sen järkeväksi.
Kaikki viralliset OnePlus Pad 2:n lisäosat ovat erittäin laadukkaita ja mukavia käyttää.
Smart Keyboardin merkittävin uudistus ensimmäiseen sukupolveen verrattuna on sekä tuttuja Pogo-liittimiä että nyt myös Bluetoothia hyödyntävä yhteys. Täten näppäimistöä, jonka avulla tabletin voi asettaa pöydälle 110-165 asteen kulmaan, voi käyttää myös tabletista erillään, mikä on ajoittain erittäin kätevää työskenneltäessä.
Näppäintuntuma on tutun erinomainen, ja ilahduttavasti mukana on myös kokonainen rivi mukautettavia pikapainikkeita sekä aiempaa reilusti suurempi kosketuslevy (8 640 vs. 3 483 neliömillimetriä). Kosketuslevy tukee sekä napautuksia että kosketusta, ja myös kahden sormen eleitä voi käyttää vaikkapa raahaa ja pudota -tyylisissä toimissa tai verkkosivuja zoomailtaessa.
Smart Keyboardissa ainut harmin aihe on pohjoismaisen näppäimistöasettelun uupuminen. Ääkkösiä voi silti kirjoittaa asettamalla kirjoituskieleksi suomen, mutta tällöin näppäimistöön kirjoitetut erikoismerkit eivät aina vastaa todellisuutta. Ratkaisuun tottuu nopeasti, vaikka pohjoismaisten kirjainten puuttuminen yhtä kaikki sääli onkin.
Täksi vuodeksi OnePlus on päivittänyt myös kosketuskynäänsä. Stylo 2 sisältää muun muassa parannellun värinämoottorin tarjoten paremmin kynän ja paperin tuntumaa vastaavan käyttökokemuksen ja tunnistaen peräti 16 000 painallusvoiman astetta.
Täysin kynää ja paperia korvaavaa tuntumaa Stylo 2 ei toki tarjoa, mutta OnePlus Padin kosketuskynään verrattuna eron kuitenkin huomaa: kirjoittaminen todella on luonnollisemman tuntuista hienostuneen värinäpalautteen ansiosta.
Stylo 2:ssa on myös pikapainike, jota napauttamalla voi vaihtaa kynän toimintoja, minkä ohella pyyhkäisyeleillä voi esimerkiksi selailla diaesityksen sivuja. Kenties näppärin uudistuksista on laser-osoitin, jollaiseksi kosketuskynä muuttuu, kun OnePlus Pad 2:n kytkee suurempaan näyttöön.
Kosketuskynä ladataan asettamalla se magneetilla kiinni OnePlus Pad 2:n kylkeen, ja 80 milliampeeritunnin akku tarjoaa tunteja käyttöaikaa.
Sekä Stylo 2 -kosketuskynää että etenkin Smart Keyboardia on helppo suositella kaikille, jotka tahtovat käyttää tablettilaitettaan osana tuottavaa työtä.
Olipa lisäosia sitten käytössä tai ei, on OnePlus Pad 2 joka tapauksessa monipuolinen tabletti laadukkaan OxygenOS 14 -ohjelmistonsa ansiosta.
Android 14:ään perustuva OxygenOS 14 muistuttaa OnePlus-älypuhelimilla nähtyä, mutta tablettilaitteen suurta näyttöä silmällä pitäen mukana on muutamia erikoistoimintoja. Nyt mukana on suoraan alusta alkaen aikanaan taittuvanäyttöisessä OnePlus Open -älypuhelimessa ensiesitelty Open Canvas -moniajo, joka mahdollistaa kolmen sovelluksen samanaikaisen hyödyntämisen automaattisesti kätevällä tavalla mukautuvalla asettelulla.
Parannellun moniajon ulkopuolella OxygenOS 14 on lähellä älypuhelimilla nähtyä.
Käyttöliittymän ilmettä on helppo muokata, ja esiasennettuna ovat sekä tutut Google-palvelut että laaja kattaus hienosti toimivia OnePlus-sovelluksia muistiinpanoista säähän ja tukisovelluksesta galleriaan.
OnePlus-älypuhelimia käyttäville on saatavilla myös monenlaisia lisätoimintoja. Jo aiemmin esille tullut automaattinen Internet-jako lienee niistä kätevin, mutta myös NFC-yhteyttä voi näppärästi käyttää tiedostojen siirtelyyn: puhelimella on vain napautettava tablettia tai toisin päin, jolloin siirto jo käynnistyykin.
App Relay puolestaan on ominaisuus, joka mahdollistaa sovelluksen käyttämisen samanaikaisesti älypuhelimella ja tabletilla. Yhteyden muodostaminen on mutkatonta, ja tabletin sekä OnePlus-älypuhelimen yhteistoiminta onkin nyt viime vuotta paremmalla tasolla.
On kuitenkin selvää, että edellä esitellyistä OnePlus-lisätoiminnoista on iloa vain, jos käytössä on OnePlussan älypuhelin. Muiden valmistajien puhelimiin luottaville ne eivät ole ensinkään saatavilla.
Myöhemmin vuoden 2024 aikana OnePlus Pad 2:lle on luvassa laaja kattaus erilaisia generaiiviseen eli tuottavaan tekoälyyn perustuvia toimintoja, joten tekoälylaskentaan optimoidusta Snapdragon 8 Gen 3 -suorittimesta on hyötyä myös jatkossa.
OnePlussan tekoälypaketti on nimeltään AI Toolbox. Se tulee sisältämään ominaisuuksia esimerkiksi äänen muuttamiseen tekstiksi ja yhteenvetojen luomiseen. Lisäksi OnePlus Pad 2:sta löytyy OnePlus-puhelimista tuttuja tekoälytoimintoja kuvanmuokkaukseen. AI Eraser 2.0 mahdollistaa ylimääräisten asioiden poistamisen valokuvista, kun taas Smart Cutout 2.0 tunnistaa samanaikaisesti jopa kolme kohdetta tai aihetta helpottaen sisältöjen leikkaamista, kopioimista ja jakamista.
Muuten OnePlus on luvannut Pad 2:lle yhteensä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä ja kolme Android-järjestelmäversiopäivitystä (Android 15, 16, ja 17). Tietoturvan tulisi siis pysyä ajan tasalla aina kesälle 2028 saakka, ja teknisesti hienosti varusteltua tablettia voikin huoletta käyttää vuosia.
Päivityslupaus on korkeahintaisempien tablettien joukossa kohtuullisen hyvä, muttei mitenkään poikkeuksellinen.
OnePlus Pad 2 sisältää samankokoisen 9 510 milliampeeritunnin akun kuin edeltäjänsä. Myös käyttöaika on vähintään yhtä hyvällä tasolla – yhdestä latauksesta riittää vaivatta potkua monien tuntien ajaksi.
Verkkoselailusta, asiakirjojen muokkaamisesta, Stylo 2 -kosketuskynällä piirtelystä sekä musiikki- ja videotoistosta koostuvalla käytöllä yksi akullinen tarjosi noin 10-11 tuntia käyttöaikaa. Myös tehokäyttäjät voinevat täten ladata tablettinsa vain parin päivän välein, kun taas ajoittain käytettävänä kotitablettina OnePlus Pad 2 tarvinnee lisävirtaa ainoastaan pari kertaa viikossa.
Tuttu 67 watin latausteho täyttää akun noin 80 minuutissa, ja jo vartti piuhan päässä riittää useiden tuntien käyttöön. USB-C-kaapeli sisältyy myyntipakkaukseen, mutta itse laturi on hankittava erikseen. Puolessa tunnissa akku täyttyy noin puolilleen, joten sekä akunkesto että latausajat ovat oikein hyvällä tasolla.
OnePlus Pad 2 onkin teknisesti kaikin tavoin onnistunut Android-tabletti.
Yhteenveto: Tehokas ja laadukas Android-huipputabletti
Älypuhelimillaan suomalaisyleisöä jo vuosia miellyttänyt OnePlus vaikuttaa tulleen jäädäkseen myös tablettimarkkinoille, ja OnePlussan kaikkiaan kolmas tablettilaite on kahden aiemman tavoin varsin onnistunut ja tasapainoinen kokonaisuus.
OnePlus Pad 2:n merkittävimmät uudistukset kohdistuvat suorituskykyyn ja näyttöön. Aiempaa kaksi sukupolvea tuoreempi tehopiiri Snapdragon 8 Gen 3 tekee käytöstä mukavaa, ja hieman kookkaampi ynnä kirkkaampi näyttö parantaa sekä työ- että viihde-elämyksiä totutusti oivan äänentoiston ohella.
Parhaiten OnePlus Pad 2 pääsee oikeuksiinsa laadukkaiden lisävarusteiden kanssa. Etenkin näppäimistökuoren ja uuden Stylo 2 -kosketuskynän hankintaa kannattaakin harkita, mikäli budjetti vain joustaa.
Uutta tablettia harkittaessa on hyvä panostaa hankintaan hieman enemmän. Siinä missä esimerkiksi parinsadan euron Android-tabletit ovat monesti varsin heikkoja kokonaisuuksia, 549 euron hintainen OnePlus Pad 2 korvaa tarvittaessa jo tietokoneenkin – jos kohta näppäimistö nostaa kustannuksia vielä 149 eurolla.
OnePlus Pad 2 soveltuu hienosti työkäyttöön ja vaikkapa pienen läppärin korvikkeeksi lyhyelle liikematkalle. Myös pelaajat ja suoratoistopalvelujen ystävät ovat hyvissä käsissä, vaikka kuvasuhde ei esimerkiksi elokuvien katseluun ihanteellinen olekaan.
Hyvän vaihtoehdon OnePlus Pad 2:lle tarjoaa edelleen edeltäjämalli OnePlus Pad, joka on jo saatavilla selvästi seuraajaansa edullisemmin.
Myös esimerkiksi viimevuotinen Samsung Galaxy Tab S9 -mallisto on niin ikään täynnä huipputabletteja, ja myös hinnat ovat jo ehtineet mukavasti laskea. Vertailuun kannattaa nostaa myös Samsung Galaxy Tab S9 FE ja FE+. Uusia Galaxy Tab S10 -laitteita taas huhutaan julkistettavaksi syksyllä 2024, mutta budjetin on tällöin joustettava ylöspäin.
Samsungin tablettimalliston merkittävimpiä etuja OnePlus Pad 2:een nähden ovat AMOLED-näytöt ja valinnainen tuki mobiiliverkoille, minkä ohella näppäimistölisäosiin on tarjolla myös pohjoismaisia asetteluja. Latausnopeudessa OnePlus vetää kuitenkin selvästi pidemmän korren, ja etenkin OnePlus-puhelimia käyttävät saavat saman valmistajan tabletista enemmän irti.
Toistaiseksi suorituskyvyn puolesta haastajia OnePlus Pad 2:lle ei Android-tableteissa juuri ole. Applen paremmista iPadeista toki tehoja löytyy, jos ne ovat vaihtoehtoja. Jo iPad Air puhumattakaan iPad Pro -laitteista on kuitenkin jo selvästi kalliimpi kuin OnePlus Pad 2.
Android-tablettien valikoima on ilahduttavasti kohentunut viime vuosina, ja OnePlus Pad 2 on jälleen yksi onnistunut ja laadukas vaihtoehto, joka tarjoaa hienosti vastinetta rahalle.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »