Kyberturvayhtiö Wiz on hylännyt Googlelta saamansa 23 miljardin dollarin ostotarjouksen.
Viime viikolla raportit kertoivat Googlen tai sen emoyhtiön Alphabetin käyvän keskusteluja kyberturvallisuusalan teknologiayhtiön Wizin ostamisesta 23 miljardilla dollarilla, ja kaupan julkistuksen olevan jo lähellä. Toteutuessaan kyseessä olisi ollut Googlen / Alphabetin historian selvästi suurin yritysosto.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lopulta kauppoja ei kuitenkaan näytäkään syntyneen.
Wizin perustajiin lukeutuva Assaf Rappaport kertoi CNBC:n mukaan yhtiön henkilöstölle lähetetyssä viestissä yhtiön jatkavan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kohti pörssilistautumista itsenäisenä yhtiönä.
”Ein sanominen näin nöyräksi tekeville tarjouksille on vaikeaa”, Wizin perustaja Assaf Rappaport kommentoi viestissä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Osaltaan Wizin päätökseen vaikuttivat lähteiden mukaan pelot kaupan juuttumisesta kilpailuviranomaisten valvontaan ja mahdollisesta estymisestä.
Wiz on perustettu vasta tammikuussa 2020, mutta ylsi vuonna 2023 jo 350 miljoonan dollarin jatkuvan vuotuisen liikevaihdon vauhtiin. Viestissään yhtiön henkilöstölle Rappaport kertoi yhtiön jatkavan nyt matkaansa kohti seuraavia virstanpylväitä, joita ovat pörssilistautuminen sekä 1 miljardin jatkuvaan vuositason liikevaihtoon yltäminen.
Israelissa perustettu, mutta nykyisin New Yorkissa pääkonttoria pitävä Wiz tarjoaa pilvipohjaisia kyberturvaratkaisuja, kuten tekoälyn voimin toimivia uhkien tunnistamista sekä niihin vastaamista. Wiz toimii yhteistyössä useiden eri pilvipalvelujen tarjoajien, myös Microsoftin ja Amazonin, kanssa.
Hiljattain Wiz nosti lisää rahoitusta 12 miljardin dollarin arvostuksella. Sillä on 900 työntekijää Yhdysvalloissa, Euroopassa, Aasiassa ja Israelissa, ja yhtiö on kertonut aikovansa kasvaa 400 työntekijällä kuluvan vuoden aikana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Google olisi vahvistanut Wizin ostamalla Google Cloud -pilvipalveluliiketoimintaansa, joka on ollut sille merkittävä kasvun alue viime aikoina. Vuonna 2022 Google vahvisti turvaosaamistaan 5,4 miljardin dollarin Mandiant-yritysostolla.
Wizin merkittäviä omistajia sijoitustensa kautta ovat Cyberstartsin, Index Venturesin, Insight Partnersin ja Sequioa Capitalin rahastot.
Wizin perustajien taustalta löytyy aiempi Adallom-tietoturvayritys, jonka he myivät 320 miljoonalla dollarilla Microsoftille vuonna 2015.
Google puolestaan ei ole saanut viime aikoina vietyä suuria yrityskauppaneuvotteluja loppuuin asti.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Hiljattain Alphabetin kerrottiin neuvotelleen myös markkina-arvoltaan 25 miljardin dollarin markkinointiteknologiayhtiön HubSpotin ostamisesta. Alphabetin ja HubSpotin keskustelujen kerrottiin kuitenkin sittemmin päättyneen erimielisyyksiin.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »