Samsung Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeet edustavas korealaisjätin viimeisintä ja parhainta täyslangattomien nappikuulokkeiden saralla. Edeltäjiään keveämmät kuulokkeet ovat kehittyneet myös teknisesti.
Samsungin mukaan Galaxy Buds2 Prot ovat ensimmäiset täyslangattomat nappikuulokkeet tuella häviöttömälle 24 bitin äänentoistolle – joskin vain Samsungin omilla älypuhelimilla. Luonnollisesti kuulokkeet tukevat myös aktiivista melunvaimennusta, sen vastakohtaa eli läpikuuluvuustilaa ja monia muita toimintoja.
Teknisesti kuulokkeet ovat äänentoistoltaan hyvällä tasolla. Lataus on nopea, ja Bluetooth 5.3 -yhteydet takaavat pitkän kantaman ja häiriöttömän käytön. Kokonaisuus vaikuttaa lupaavalta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samsung Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeet tulivat saataville 229 euron suositushinnalla elokuussa 2022. Värivaihtoehtoja ovat harmaa Graphite, valkoinen White ja violetti Bora Purple.
Laadukas rakenne ja oiva äänentoisto – etenkin Samsung-puhelimilla
Samsung Galaxy Buds2 Pro -nappikuulokkeet esiteltiin elokuussa 2022 yhdessä neljännen sukupolven taittuvanäyttöisten Galaxy Z -älypuhelinten kanssa. Kuulokkeet ovat ulkoisesti pitkälti edeltäjiensä kaltaiset, mutta 15 prosenttia pienikokoisemmat ja samalla myös kevyemmät.
Mustan ja valkean vaihtoehdon lisäksi saatavilla on violetti Bora Purple -väri, joka mattapintaisena erottuu mukavasti joukosta. Pyöreäkulmaisesta latauskotelosta on helppo saada tukeva ote, ja pienikokoisena se sujahtaa huomaamattomasti taskuun kuin taskuun.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Itse kuulokkeet kiinnittyvät koteloon vahvalla magneetilla, joka ohjastaa pienet napit sujuvasti paikoilleen ilman sen kummempaa asettelua. Yksittäinen kuuloke painaa vain 5,5 grammaa ja latauskotelokin vain 43,4 grammaa, joten Galaxy Buds2 Prot ja kotelo ovat kokonaisuutena varsin sirot.
Useissa täyslangattomissa napeissa on pitkä varsi, mutta Samsungin mallisto noudattaa pyöreää muotokieltä, niin myös Galaxy Buds2 Pro. Erilaisesta muotoilustaan huolimatta kuulokkeet istuvat korvaan napakasti, ja ainakin allekirjoittaneella ne pysyivät hyvin paikoillaan myös reippailtaessa.
Jokaisen korvakäytävä on yksilöllinen, ja istuvuus saattaakin vaihdella runsaasti käyttäjästä riippuen. Myyntipakkaus sisältää kolmet erikokoiset silikonitulpat, joita kannattaa kokeilla parhaan mahdollisen sopivuuden löytämiseksi.
Pyöreät kuulokkeet näyttävät kivalta ja tuntuvat laadukkailta. Silmään pistää vain selkeä raja, joka erottaa Galaxy Buds2 Pron ylä- ja alaosan toisistaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuulokkeilla on IPX7-luokitus, joka tarkoittaa verrattain hyvää vesitiiviyttä. Galaxy Buds2 Prot voi huolettaa upottaa jopa metrin syvyyteen 30 minuutiksi. Kovemmassakin sateessa kestävyyden ei siis pitäisi olla minkäänlainen ongelma. Latauskotelolla tiiviysluokitusta ei sen sijaan ole, mikä kannattaa muistaa.
Tyyli ja rakenne ovat siis Galaxy Buds2 Prossa kohdallaan, ja sama pätee myös äänentoistoon. Käytössä on kaksitie-koaksiaalijärjestelmä, joka koostuu woofer-kaiuttimen lisäksi diskanttikaiuttimesta mahdollistaen laadukkaan kuuntelukokemuksen.
Äänentoisto on Samsungin perinteitä mukaillen viritetty yhdessä kuulokevalmistaja AKG:n – jonka korealaisjätti nykyään omistaa – kanssa, ja paljaalle korvalle kaikki kuulostaa oivalliselta, mille on myös tekniset perusteet.
Samsungin mukaan Buds2 Pro on nimittäin ensimmäinen nappikuulokevaihtoehto, joka tukee 24 bitin äänentoistoa tavanomaisen 16 bitin sijaan. Käytännössä korkeampi bittitaajuus mahdollistaa laadukkaamman, häviöttömämmän äänen yhdessä Samsungin Seamless Codec HiFi -äänikoodekin kanssa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Harmi kyllä 24-bittinen äänentoisto Samsung-koodekkeineen edellyttää Samsungin omaa Galaxy-älypuhelinta ja vähintään One UI 4.1 -ohjelmistoa toimiakseen. Muiden valmistajien laitteilla on tyydyttävä tavanomaisiin SBC- ja AAC-koodekkeihin ja täten hieman heikkotasoisempaan ääneen.
Käytettävissä on myös 360 Audio -tilaääni, joka todella luo ääneen tilan tuntua tukien tarvittaessa myös pään asennon seurantaa. Niin ikään Dolby Atmos -tilaääntä kuulokkeet tukevat.
Ikävä kyllä myös 360-ääni on Samsung-puhelinten erikoisuus. Kokonaan uusi, tilaäänen laatua parantava Direct Multi Channel -toiminto vaatii myös uuden One UI 4.1.1 -tasoisen ohjelmiston aktivoituakseen, mutta perustason 360 Audio -tilaääni toimii myös One UI 3.1:llä.
Äänentoiston Samsung-erikoisuudet ovat ikävä uutinen muiden valmistajien älypuhelimia käyttäville. Äänenlaadussa on joustettava, mikä yli 200 euron panostuksella ei tunnu mukavalta. Samsung-puhelimet saavat etulyöntiaseman, vaikka valtavia erot eivät olekaan.
Kuulokkeet toistavat hienosti kaikenlaiset äänet balladeista yökerhomaiseen bassojumputukseen ja puheohjelmista poppiin. Toisto on hyvin tasaista, ja myös matalat taajuudet kuulostavat hyvältä etenkin kuulokkeiden pieni koko huomioiden.
Äänentoistoa voi kohtalaisen monipuolisesti hallinnoida Galaxy Wearable -sovelluksella, joka on saatavilla kaikille Android-älypuhelimille. Manuaalista taajuuskorjainta ei kuitenkaan ole, mutta esiasetettujen määrittelyjen valikoima on kattava.
Kaiken kaikkiaan äänenlaatu on oivalla tasolla – etenkin Samsung-älypuhelimilla. Tätä toki voi yli 200 euron hintaisilta nappikuulokkeilta odottaakin.
Sama pätee myös aktiiviseen melunvaimennukseen, joka suodattaa esimerkiksi liikenteen kohinaa, kahvilan taustahälyä ja muunlaisia häiriötekijöitä kiitettävästi pois. Markkinoiden vahvimmasta vaimennuksesta ei voi puhua, mutta hienosti toimivasta joka tapauksessa.
Melunvaimennuksella ei ole valittavissa erilaisia voimakkuuksia, vaan se on aina kytkettävä joko päälle tai pois. Galaxy Buds2 Pro tukee myös ympäristön ääniä läpi päästävää tilaa, ja halutessaan kolmen mikrofonin – kahden ulkoisen ja yhden sisäisen – avulla toteutetut melunvaimennus- tai läpikuuluvuustoiminnot voi myös kokonaan poistaa käytöstä.
Melunvaimennuksen voi aktivoida Galaxy Wearablella tai kosketuseleellä.
Hallintasovelluksesta on aktivoitavissa myös erinomaisesti toimiva äänen tunnistus, joka havaitsee käyttäjän ryhtyneen keskustelemaan ja mukauttaa äänentoistoa asiaankuuluvasti. Käytännössä toiminto madaltaa automaattisesti toistettavan äänen voimakkuutta ja siirtyy melunvaimennuksesta ympäristön ääniä korostavaan tilaan palaten itsestään takaisin, kun turinatuokio päättyy.
Puheluissa kuulokkeet pärjäävät kohtalaisesti. Äänenlaatu ei ole puhelimen tasolla, mutta kuitenkin tarpeeksi selkeää sujuvaa käyttöä varten. Puhelukokemus on mukava myös taustahälyn keskellä, jolloin melunvaimennus suodattaa hienosti pois vaikkapa liikenteen kohinan helpottaen kuulemista langan toisessa päässä.
Kätevä Galaxy Wearable ja perushyvä akunkesto
Galaxy Wearable on helppokäyttöinen hallintasovellus, joka kannattaa ehdottomasti ladata riippumatta siitä, minkä valmistajan älypuhelinta käyttää. Kuten mainittua, voi sovelluksella vaikuttaa äänentoistoon, mukauttaa kosketuseleitä, aktivoida äänentunnistuksen tai vaikkapa lueskella käyttövinkkejä. Myös kuulokeohjelmiston päivittämisessä Galaxy Wearable on apuna.
Sovellus auttaa niin ikään löytämään parhaan mahdollisen istuvuuden sekä ottamaan käyttöön Samsungin oman Bixby-ääniavustajan. Bixbyn voi herättää joko äänellä tai kosketuseleellä, ja yksinkertaisten toimien ohella avustaja voi myös lukea ääneen saapuneita ilmoituksia.
Kannattaa huomioida, että Bixby tukee vain Samsungin omia sovelluksia, joten esimerkiksi WhatsAppista se ei ymmärrä mitään. Muutenkin Samsungin avustaja on toiminnoiltaan Google Assistantia jäljessä, vaikka mahdollisesti kätevä onkin.
Kuten todettua, on Galaxy Wearable ladattavissa maksutta kaikille Android-älypuhelimille. Applen iPhoneille sitä ei sen sijaan saa, mikä on hyvä huomioida, vaikka itse kuulokkeet parittuvatkin ongelmitta käytännössä kaikkiin laitteisiin puhelimista tietokoneisiin.
Akunkesto on perushyvää keskitasoa. Samsung Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeet sisältävät 61 milliampeeritunnin akut, joiden tarjoama kuunteluaika vastaa karkeasti Samsungin lupauksia – viitisen tuntia melunvaimennuksella tai kahdeksan tuntia ilman.
Latauskotelon akkukapasiteetti on 515 milliampeerituntia, ja kotelon kanssa käyttöaika nousee noin 20 tunnin tienoille melunvaimennus aktivoituna. Ilman melunvaimennusta akunkesto on Samsungin mukaan noin 29 tunnin tasoa, mikä toteutuu niin ikään todellisuuessa melko hyvin.
Puheluja Galaxy Buds2 Prot sen sijaan kestävät yhdellä latauksella vajaat neljä tuntia melunvaimennuksen ollessa käytössä.
Akunkesto on täyslangattomien nappikuulokkeiden vertailussa perushyvää keskitasoa. Vaikka käyttöaika ei aivan huippua olekaan, riittää se kuitenkin varsin hyvin aktiiviseenkin jokapäiväiseen käyttöön.
Latauskotelon akku täyttyy langallisesti USB-C-liitännän kautta noin tunnissa. Langaton lataus kestää noin 90 minuuttia, mikä on hyvä suoritus. Itse kuulokkeille sen sijaan saa tuntien edestä käyttöaikaa vain varttitunnin latauksella.
Yhteenveto: Oivat nappikuulokkeet etenkin Samsung-käyttäjille
Samsung Galaxy Buds2 Pro on laadukas ja toimiva vaihtoehto täyslangattomiksi nappikuulokkeiksi. Kaikenlainen sisältö kuulostaa niillä hyvältä, kuulokkeet näyttävät tyylikkäiltä ja akkukin kestää tarpeeksi.
Monista kilpailijoista Galaxy Buds2 Prot erottaa kuulokkeiden IPX7-luokituksen mukainen vesitiiviys, joka mahdollistaa käytön myös rankkasateessa.
Erityisesti Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeita voi suositella Samsung-älypuhelinten käyttäjille, sillä muiden valmistajien laitteilla osa ominaisuuksista jää hyödyntämättä. Laadukas 24-bittinen äänentoisto edellyttää Galaxy-älypuhelinta, ja sama on 360 Audio -tilaäänen laita. Myös saumaton yhteyden vaihtelu kahden laitteen välillä toimii vain, mikäli käytössä on Samsungin älypuhelin.
Muiden valmistajien Android-älypuhelimia käyttävien on siis oltava valmiita joustamaan Galaxy Buds2 Pron valitessaan. Kuulokkeiden korkeahkoon 229 euron suositushintaan nähden tilanne on eittämättä harmillinen.
Galaxy Wearable -sovellusta puolestaan ei ole ensinkään julkaistu iPhonelle, mikä tekee esimerkiksi äänentoiston mukauttamisesta mahdotonta. iPhonen käyttäjälle Samsung-kuulokkeet eivät ole missään nimessä järkevä valinta.
Samsungin älypuhelinten omistajille Galaxy Buds2 Prot ovat kuitenkin hyvät, elleivät jopa erinomaiset kuulokkeet. Muille – ja miksei Samsung-käyttäjillekin – vaihtoehtoja on kuitenkin runsaasti.
Esimerkiksi Honor Earbuds 3 Pro ja Huawei FreeBuds Pro 2 ovat mainioita vaihtoehtoja. Kosketuksen ohella ne tukevat pyyhkäisyeleitä, mikä mahdollistaa äänenvoimakkuuden säätelyn suoraan kuulokkeilla. Myös OnePlussalla, Sonylla, Applella ja monilla muilla älypuhelinvalmistajilla on saatavilla omat kuulokemallistonsa, eikä perinteisiä kuulokevalmistajiakaan kannata unohtaa.
Täyslangattomia nappikuulokkeita on tätä nykyä saatavilla joka lähtöön, ja noin parin sadan euron budjetilla oivia vaihtoehtoja on runsain mitoin. Samsung Galaxy Buds2 Pro on yksi niistä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »