Huawei julkisti Mate 50 -sarjan puhelimensa alun perin Kiinan kotimarkkinoilleen 6. syyskuuta.
Nyt Huawei on kertonut huippumalli Mate 50 Pron myyntiintulosta valituilla muilla markkinoilla. Globaaleiksi suositushinnaksi Huawei kertoi Mate 50 Prolle 1 299 euroa 8+256 gigatavun muistiversiona lasipintaisena hopeisena tai mustana värivaihtoehtona tai 1 399 euroa 8+512 gigatavun muistiversiona tekonahkapintaisena oranssina värivaihtoehtona.
Suomessa Huawei on keskittynyt jo pitkään älypuhelinten sijaan muihin tuotteisiin, eikä myöskään Mate 50 Prota näillä näkymin kannata odottaa virallisesti myyntiin Suomessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mate 50 Pron rinnalla Huawei julkisti myös läheisen sisarmallin Mate 50:n, erikoisversio Porsche Design Mate 50 RS:n sekä teknisesti astetta vaatimattomamman Mate 50e:n. Näitä Huawei ei ole tuomassa muille markkinoille.
Mate 50 Prossa on reunoiltaan kaareva 6,74 tuuman AMOLED-näyttö 2616×1212 pikselin tarkkuudella, 1,07 miljardin sävyn väritoistolla, 120 hertsin virkistystaajuudella, 300 hertsin kosketustunnistuksella sekä 1 440 hertsin PWM-kirkkaudensäädöllä. Näyttöä suojaa kestäväksi kehuttu Kunlun-lasi.
Mate 50 Pro sisältää myös 3D-kasvojentunnistuksen: edessä on 13 megapikselin ja f/2,4-aukon ultralaajakulmakameran lisäksi 3D-syvyyskamera. Lisäksi Mate 50 Prossa on myös sormenjälkilukija näytön alla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mate 50 Pron 50 megapikselin RYYB-kennollisessa pääkamerassa on f/1,4-f/4,0-välillä vaihtuva aukon koko ja optinen kuvanvakain. 120 asteen ultralaajakulmakamera on tarkkuudeltaan 13 megapikseliä ja aukon kooltaan f/2,2. Takakamerakolmikon täydentää 64 megapikselin periskooppirakenteinen telekamera f/3,5-aukolla ja optisella kuvanvakaimella. Optinen zoom on 3,5x, mutta hybridizoom yltää peräti 200x-tasolle. Kameroiden toimintaa tukee lisäksi laser-tarkennus.
Optiikan kannalta erikoisuutena pääkameran vaihtuva aukon koko mahdollistaa kameran mukautuvan paremmin sekä kirkkaisiin että vähäisen valon kuvausolosuhteisiin kuin myös syväterävyysefektin säätämisen. Aukon koko muuttuu automaattisesti, minkä lisäksi manuaalitilassa tarjolla on kymmenen eri asetusta aukon koolle.
Mate 50 -puhelimissa debytoi myös Huawein uusi XMAGE-brändäys kameroiden osalta. Huawei keksi tämän uuden brändin yhtiön pitkän yhteistyön Leican kanssa tultua päätökseensä. XMAGE-brändin alla tarjolla ovat esimerkiksi oletuksen ohella eloisammat (Vivid) ja kirkkaammat (Bright) valokuvatyylivaihtoehdot. Kuvausominaisuuksiin Mate 50 Prossa lukeutuvat myös makrovideokuvaus sekä makrokuvaus kuva kuvassa -tilassa tavallisen kuvan rinnalla.
Järjestelmäpiirinä on Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, mutta 4G-versiona, koska Yhdysvaltojen rajoitukset eivät mahdollista komponenttien toimittamista Huaweille 5G-tuotteisiin. Huippuluokan suorituskyvystään huolimatta Mate 50 Prokin rajoittuu siis vain 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyksiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
RAM-käyttömuistia Mate 50 Prossa on 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 256 tai 512 gigatavua. Tallennustilaa voi lisäksi laajentaa maksimissaan 256 gigatavun NM Card -muistikortilla.
Mate 50 Pron 4 700 milliampeeritunnin akku latautuu 66 watin langallisella ja 50 watin langattomalla pikalatauksella. Käänteistä langatonta latausta eli langatonta virranjakoa muille laitteille se tukee 7,5 watin teholla.
Myös Mate 50 Pro on IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis. Globaalisti Mate 50 Pron värivaihtoehdot ovat lasipintaiset musta ja hopea sekä tehonahkapintainen oranssi, jonka osalta vedenkestävyys yltää jopa 6 metrin syvyyteen asti. Kiinassa lisävärivaihtoehtoja ovat lasipintainen violetti sekä tehonahkapintainen musta. Mitat ovat 162,1 x 75,5 x 8,5 millimetriä ja paino 209 grammaa lasi- ja 206 grammaa tehonahkapintaisena versiona.
Käyttöjärjestelmänä Mate 50 -puhelimissa on Kiinassa Huawein Androidin pohjalta kehittämä HarmonyOS 3.0, mutta globaalisti ohjelmistona on jo entuudestaan tuttu EMUI 13, Yhdysvaltojen rajoituksista johtuen edelleen ilman Google-palveluja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi erikoisominaisuutena Kiinassa Mate 50 -puhelimet tukevat myös satelliittiviestintää kiinalaisen Beidou-satelliittijärjestelmän (BDS) kautta. Satelliittiyhteyksien avulla on mahdollista lähettää esimerkiksi hätäviestejä ja sijainti myös tavallisen mobiiliverkon ulottumattomissa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »