OnePlussan kevään 2021 OnePlus 9 -sarjan huippupuhelinten ympärille kehkeytyi heinäkuun alkupuolella pienimuotoinen kohu, kun kävi ilmi OnePlussan rajoittavan niissä suorituskykyä monissa suosituissa sovelluksissa.
OnePlussan toiminnan paljastunut AnandTech-sivuston artikkeli perustui sen omiin kattaviin tutkimuksiin, joissa selvisi, että OnePlus 9 -puhelimet havaitsevat laajan joukon suosittuja sovelluksia, jolloin ne rajoittavat suorituskykyään.
OnePlus Nord 2 5G
- 6,43" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 8 + 2 Mpiks. kamera
- 32 Mpiks. etukamera
- MediaTek Dimensity 1200-AI -piiri
- 4500 mAh akku
OnePlus 9
- 6,55" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 48 + 50 + 2 Mpiks. kamera
- 16 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 888 -piiri
- 4500 mAh akku
OnePlus 9 Pro
- 6,7" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 48 + 50 + 8 + 2 Mpiks. kamera
- 16 Mpiks. etukamera
- Qualcomm Snapdragon 888 -piiri
- 4500 mAh akku
OnePlus totesi kehittäneensä toiminnallisuuden viime kuukausien aikana akunkeston ja lämmönhallinnan parantamiseksi OnePlus 9 -sarjan älypuhelimissa. OnePlus kertoi, että sen kehitystyön ansiosta tarjolla on ollut yhä todellisuudessa sulava käyttökokemus, mutta samalla akunkesto on parantunut. Käytännössä OnePlussan mukaan uudet huippuluokan järjestelmäpiirit ovat liian tehokkaita moniin peruskäyttötilanteisiin ja kokonaisuutena parempi käyttökokemus saavutetaan, kun kaikkea tehoa ei edes yritetä käyttää.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nyt OnePlus on kuitenkin kertonut tulevansa tarjoamaan jatkossa käyttäjälle asetuksissa suorituskykyvalinnan, jolla voi valita haluaako pitää ”suorituskyvyn optimoinnin” eli käytännössä suorituskyvyn rajoittamisen päällä tai kytkeä sen pois.
Uusi valintamahdollisuus on tulossa osaksi OxygenOS-ohjelmistoa Android 12 -käyttöjärjestelmäversion yhteydessä.
Samalla OnePlus vahvisti, että samat suorituskykyoptimoinnit ovat mukana myös uudessa OnePlus Nord 2 5G -älypuhelimessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Perustuen palautteeseen käyttäjiltä ja medialta, tutkimus- ja tuotekehitystiimimme työskentelee parhaillaan lisätäkseen valinnan käyttäjille laittaa optimoitu tila päälle tai pois päältä pystyen näin paremmin hallitsemaan puhelintensa suorituskykyä. Tavoitteemme on saada tämä ratkaisu valmiiksi osana OxygenOS 12:n ensimmäisiä koontiversioita”, kommentoi OnePlus muun muassa Android Police -sivustolle.
OnePlus ei ole pyrkinyt optimoinnillaan suoraan saavuttamaan parempia suorituskykytestituloksia, vaan esimerkiksi GeekBench-suorituskykytesti toimii puhelimissa ilman suorituskyvyn rajoittamista. Välillisesti OnePlus 9 -puhelimet kuitenkin tarjoavat lopulta useissa suorituskykytesteissä todellista, monissa suosituissa sovelluksissa toteutuvaa suorituskykyään parempia tuloksia, kun monia suosittuja sovelluksia ajettaessa suorituskykyä rajoitetaan sovelluksen tunnistamisen perusteella.
Aiemman AnandTechin artikkelin mukaan OnePlus 9 -puhelimet tunnistavat esimerkiksi laajasti eri Google-sovellukset, kaikki suositut some-sovellukset, kaikki Microsoftin Office-sovellukset sekä eri suositut selaimet, kuten Firefoxin ja Microsoft Edgen, ja rajoittavat niitä käytettäessä puhelimen suorituskykyä. Rajoitetun suorituskyvyn sovelluksia ovat esimerkiksi Chrome, YouTube, Facebook, WhatsApp, Instagram, Snapchat, TikTok, Twitter ja Zoom – sekä myös OnePlussan omat järjestelmäsovellukset, jotka löytyvät puhelimesta esiasennettuna. Näissä sovelluksissa puhelimet rajoittavat suorittimen tehoa.
Sen sijaan erillisissä suorituskykytestisovelluksissa, kuten GeekBenchissä tai monissa suosituissa peleissä, pois lukien kuitenkin esimerkiksi Pokémon GO, OnePlus 9 -puhelimet eivät rajoita suorituskykyä sovelluksen tunnistamiseen perustuen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
GeekBench-suorituskykytesti poisti näiden löydösten myötä aiemmin puhelimet listaltaan. GeekBenchin mukaan se pitää OnePlussan toimintaa, jossa suorituskykyyn vaikuttaa pelkästään jo käytettävän sovelluksen tunnistaminen, suorituskyvyn manipulointina.
Lopulta OnePlus näyttää myös ymmärtäneen yskän ja toimivan asiassa sillä tavalla kuin sen olisi kannattanut alun perinkin: tarjota käyttäjälle valintamahdollisuus huipputehon ja parempaan akunkestoon ja vähäisempään lämpenemiseen johtavan suorituskyvyn optimoinnin välillä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »