Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tämän takia vaihdoin liittymäni Moi Mobiiliin – ehkä sinäkin?

Olemme Mobiili.fissä mainostaneet joidenkin kuukausien ajan Moi Mobiilia – siitä asti, kun Moi muutti tuotevalikoimaansa tuoden mukaan myös yksittäiset liittymät.

Saamme Moi-mainoksista rahaa, kun joku hankkii Moi-liittymän. Tämä tarkoittaa, ettei meidän olisi edes järkevää mainostaa tällä tavalla jotain huonoa tuotetta tai tarjousta. Nykyisin Moi tarjoaakin erittäin kilpailukykyisen vaihtoehdon – ja siksi itsekin päätin oman liittymäni siirtää Moille.

Tämäkin artikkeli on merkitty mainokseksi, vaikka kukaan ei sitä ole käskenyt tekemään tai mitään Moista kirjoittamaan. Uskon, että Moi voi olla monille muillekin kuin itselleni hyvä vaihtoehto ja tämän takia siitä on hyvä ihmisille kertoa.

En itse juuri soita tai lähetä perinteisiä tekstiviestejä, joten minkäänlaiset puhe- tai tekstaripaketit eivät voisi juuri vähempää kiinnostaa – eivätkä juuri puheluiden tai tekstiviestien hinnat muutenkaan. Oman liittymän valintani ratkaisee siis datan hinta.

Moi Mobiili tarjoaa SIM-korttia 6 eurolla kuukaudessa. Hinta sisältää datasiirtoa 4 gigatavua kuukaudessa. Tämän päälle lisädata maksaa 1,5 euroa alkavalta gigatavulta. Tai toisaalta voi valita Moin rajattoman datan 12 euron lisämaksulla eli yhteensä 18 eurolla kuukaudessa. DNA:n verkossa toimivan Moin liittymien nopeus on 100 Mbit/s.

Datalle on Moissa kaksi vaihtoehtoa. 6 euron kuukausimaksu sisältää 4 gigatavua. Rajattoman datan saa 12 euron lisämaksulla kuukaudessa tai sitten 4 gigatavun jälkeen voi maksaa 1,5 euroa alkavilta lisägigatavuilta.

Datalle on Moissa kaksi vaihtoehtoa. 6 euron kuukausimaksu sisältää 4 gigatavua. Rajattoman datan saa 12 euron lisämaksulla kuukaudessa tai sitten 4 gigatavun jälkeen voi maksaa 1,5 euroa alkavilta lisägigatavuilta.

Itselläni oli tähän asti vuosien ajan käytössä Elisan vanha Saunalahti Ykkönen 3G -liittymä ja siihen liitettynä Mobiililaajakaista Plus 4G MultiSIM-palvelulla, jonka uusmyynti on myös lopetettu jo vuosia sitten. Tällä ratkaisulla sain sekä puhelimeen että tablettiin rajattoman datan 50 Mbit/s -nopeudella hintaan 1,99 € (Ykkönen 3G) + 24,90 € (Mobiililaajakaista Plus 4G) / kk eli 26,89 eurolla kuukaudessa. Nyt syksyllä Elisa ilmoitti korottavansa Ykkönen 3G:n kuukausimaksun 3,99 euroon, joten kokonaisuuden hinnaksi olisi jatkossa tullut 28,89 euroa kuukaudessa.

Erityisesti tabletissa nettiä käytän kuitenkin todella vähän Wi-Fin ulottumattomissa eli mobiilidataa hyödyntäen. Laskeskelin, että voisin siirtyä Moi Mobiiliin ja ottaa yhden rajattoman datan liittymän (18 € / kk) ja yhden tavallisen Moin (6 € / kk) ja näin säästää vajaan vitosen kuussa aiemmin käyttämääni Elisaan verrattuna – ja samalla saisin tuplattua liittymän enimmäisnopeuden 50 megabitistä 100 megabittiin sekunnissa.

En kuitenkaan lopulta päätynyt aluksi ajattelemaani Moi-kokonaisuuteen.

Olin siirtänyt dataa viimeisen vuoden aikana sen verran vähän, että Moi ilman rajatonta dataa olisi keskimäärin tullut halvemmaksi. Tämän takia valitsin sen uudeksi liittymäkseni.

Olin siirtänyt dataa viimeisen vuoden aikana sen verran vähän, että Moi ilman rajatonta dataa olisi keskimäärin tullut halvemmaksi. Tämän takia valitsin sen uudeksi liittymäkseni.

Katsoin, miten olin dataa Elisan liittymälläni viimeisen vuoden ajalla käyttänyt ja huomasin, että koko vuodelta Moi Mobiili ilman rajatonta dataa olisikin tullut edullisemmaksi vaihtoehdoksi. Moi-liittymällähän pitää siirtää yli 12 gigatavua dataa kuukaudessa ennen kuin Moin rajaton data tulee kannattavaksi valinnaksi verrattuna käytön mukaan laskutettavaan. Itse en keskimäärin ollut viimeisen vuoden aikana näin paljoa siirtänyt.

Näin lopulta päädyin vaihtamaan Moi Mobiiliin ilman rajatonta dataa. 6 euroa kuukaudessa sisältäen 4 gigatavua dataa, 1,5 euroa lisää alkavilta gigatavuilta neljän gigan jälkeen ja puhelut 0,055 € / min ja tekstarit 0,055 € / kpl. Tabletin jätin vaihtaessa säästöpäissäni ilman liittymää – sillehän sen yhteyden voi harvoin tarvittaessa puhelimesta jakaa.

Olen ollut erittäin tyytyväinen liittymäni vaihtamiseen Moille.

Toistaiseksi Moin kanssa on tullut kohdattua ainoastaan yksi ongelma. Jostain syystä näytä oma numero -asetus ei ollut käytettävissä iPhonessani ja soittaessa numeroni ei näkynyt puheluiden kohteille. Lähetin Moille asiasta sähköpostia illalla ja jo seuraavana aamuna sainkin takaisin vastauksen, että ongelma oli korjattu ja kehotuksen käynnistää puhelin uudelleen. Tämän tehtyäni numeron näyttö olikin jo käytössä. Sähköpostillakin toimiva asiakaspalvelu on erinomainen juttu – ei tarvitse roikkua keskustelemassa chatissa tai saati soitella asiakaspalveluun.

Mielenkiintoisesti Moihin vaihtamisen jälkeen olen myös pitänyt Wi-Fin päällä puhelimessa kotona, junassa ja bussissa. Näin dataa onkin yllättäen ainakin parina ensimmäisenä Moi-kuukautena kulunut todella vähän – vain 1,887 ja 2,401 gigatavua eli selvästi alle 6 euroon sisältyvän 4 gigatavun rajan.

Toistaiseksi Moihin vaihtamalla olenkin säästänyt enemmän kuin ennakkoon kuvittelinkaan.

Suosittelen tutustumaan Moin tarjontaan. Moikaan ei ole paras valinta jokaiselle. Mutta se voi olla sitä monille, kuten minulle – ja ehkä sinullekin.

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Tommi

  Kaikki muut liittymät vaan kallistuvat mutta MOI on ainakin edelleen halpa.

 2. Leon

  Vaihtaisin heti MOI:lle, jos he saisivat tuotteistettua MultiSIM -lisäpalvelun ilman soitonsiirtoja. MOIn liikeidea lienee tuottaa perheyhteisöille palveluja, eikä niinkään tarjota ratkaisua esimerkiksi kahden erityyppisen matkaviestimen käyttöön (megalomaaninen mediasoitin ja pieni, veden- ja iskunkestävä lenkkiluuri). MOI:n tuotekehitysjohtaja vastasi syyskesällä sähköpostiini, etteivät lupaa pikaisesti ratkaisua ehdottamaani tuotteistukseen, sillä vanhojen operaattoreiden MultiSIM -palvelut perustuvat vanhaan teknologiaan. MOI etsii uusia tapoja toteuttaa palveluja. Onko siis virtuaalinen SIM-kortti tulevaisuuden ratkaisu?

  • Mr. Knowitall

   Cloudi ratkaisee. Applen laitteet pärisevät jo nyt kaikki puhelun tullessa kun ovat samassa WiFi:ssä. Jenkeissä lanseerattu fiitsereitä jotka ohjaavat puhelut vastaavalla tavalla kuin applen continuity, mutta ei tarvitse olla samassa wifissä. Kunhan on datassa. https://www.att.com/shop/wireless/features/numbersync.html
   T-Mobilella taitaa olla joku vastaava…

   Ei tässä multisimmiä tarvita taikka MOIta.

 3. Matti#2

  Vaihdoin minäkin, lähes aina känny kuitenkin wifissä, joten lähdin tuolla 6€/kk liikkeelle.

  • Matti#2

   Eka lasku tuli, 6,5€. Ei paha. Tuo 4Gt dataa on oikeasti aika paljon. Sain kulutettua kuukaudessa 1,3Gt ihan normaalilla käytöllä. Kotona ja töissä tosin luuri aina wifissä.

   • Moi

    Aika vähän itse käytän kuukaudessa 200-300gt

 4. ruutana

  Ei sovi ruutanalle. Ruutana käyttää yleensä wlania nettiin, joskus harvoin kun tarvitsee päivätaksalla dual-sim luurin prepaidnettiä. Siihen käyttöön halvin laskutusliittyämä löytyy Globeteliltä.

 5. akzuh

  Omalla tapaa ärsyttää tämä mainostus. Varsinkin kun muutetaan julkaisu päivää, tämäkin julkaistu viikko sitten ja nyt nostetaan ”uutena” juttuna.

  • Robob

   Joo eihän tässä mene kuin koko saitin uskottavuus, mutta jostainhan se on kavereitten rahaa kiskottava kun kerta kaikki muutkin. Jos Apple ja Moi maksaa niin mitä sitten. Meillä on sponsoroidut ja keksityt valeuutiset ja sponsoroidut testit ja arvostelut. Tärkeintä on klikkaus ei itse jutun sisältö. Moi liittymä on ylivoimaiseti koko maailman paras ja Apple tekee ihan käsittämättömän hienoja ja parhaita tuotteita mahdollisimman edullisesti. Ostakaa ja klikkailkaa Moi!

   • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

    Linkitäppäs tähän vaikka kaksi mobiili.fi:n valeuutista, kun kerran väität niitä olevan. Jos et löydä niin kannattaisi varmaan harkita lääkitystä noihin harhoihin.

    • Markus Lehtiniitty

     Kyllä pakosti tulee vääriä tietoja uutisoitua, ja välillä mokattua, mutta nämä pyritään korjaamaan mahdollisimman nopeasti – toisin kuin on monilla muilla tämän aihealueen sivustoilla Suomessakaan.

     Moit on merkitty mainoksiksi silloin, kun ne sellaisia ovat. Ajoittain toki Moistakin voi olla jotain todellista uutisoitavaa, jolloin jutussa ei ole mainoslinkkejä eikä sitä myöskään sellaiseksi merkitty.

     Aika harvassa mainoksessa muualla myöskään todetaan tyyliin ”Moikaan ei ole paras valinta jokaiselle”, kuten yllä tehdään. Moi on paras valinta joillekin, ei varmasti kaikille.

     Apple ei edelleenkään ole ikinä maksanut mitään Mobiili.fille, ei ikinä sen koko historian aikana. 0,00 €. Ei suorasti, eikä epäsuorasti esimerkiksi matkojen tai muun kautta. Siksi se on aina niin huvittavaa, että sen väitetään maksavan jotain.

     Käytännössä sitten kaikki muutkin ovat maksaneet suoraan mainostilasta tai vähintään järjestäneet jonkinlaista suhteita ylläpitävää toimintaa.

     • Matti#2

      Paras olisi vaan haukkua kaikki pa#kaksi, niin olisi lukijat tyytyväisiä.

 6. Kairaaja

  Tuli vaihettua moille ja tulihan tossa 25ekk säästöä. Aika paljonhan täällä nykyää uutisissa haukutaa vaa paskaksi kaikkia muita laitteita paitsi A… ja sitähän suurin osa uutisista käsittelee. Luulis kyllä et apple maksaa teille jotain ;) vai tuleeko vaan esille se, että siellä mobiilissa käytetään vain applen laitteita.

  • Hendrik

   Ja jotkut käyttävät kaiken aikansa Applen uutisten kommentointiin, vaikkeivat omista valmistajan laitteita eikä niitä suunnittele ostavansa!. 🤔🙄

   • Kairaaja

    Omistan vieläki ja olen omistanut monta. Uusia en osta ellei tule jotain todella mullistavaa.

   • Henrik2

    Ja jotkut tekevät samaa Samsungin uutisissa… Olisiko kyseessä jopa Hendrik 🤔

 7. Tommi

  Kyllä se on vaan halpa, ja hyvin toimii 4G OnePlus 3T, OxygenOS 4 versiolla.

 8. aargh

  Maksutapoja voisi olla lisää :/

  • Matti#2

   Joo, on se perkele kun nää oravannahat ei enää kelpaa mihinkään!

 9. Topi

  Typerä tapa mainostaa, kiitos ja näkemiin.

 10. Matti

  Rsittavaa mainosroskaa!

 11. Hannu

  Tilattu 2 simmiä

 12. Esko

  Itsekin vaihtaisin, ellen olisi jumissa Saunalahteen vielä syksyyn asti. Hiukan ketuttaa tuo Sauniksen tämänhetkinen mainoskampanja pallo jalassa olemisesta, kun itse on pallo jalassa juurikin samaan firmaan :(

 13. KeijoG

  Äidin liittymät jo vaihdoin Moille, heidän hinnoittelumuutoksensa tuohon 6e/kk oli se ratkaiseva tekijä, äiti ei paljon soittele ja netin käyttö Wifin ulkopuolella on todella vähäistä. Se mistä nyt Moilla menee alle 10e/kk (6e/kk + puhelut), Sauniksen tarjous samalle tyylille on se tylsä pari kymppiä kuussa melkolailla turhasta.

  Itse en tarvitse omaa liittymää, mutta jos tarvitsisin, olisi se Moi ilman muuta vaikka se DNA:n verkossa toimiikin.

 14. Tomppa

  Täysi paska! En pysty kirjautumaan,numero ei siirry,ostamani moi-kortti ei ole minkään arvoinen!

  • OikeaHolisti

   Joillakin on vaan se peukalo keskellä kämmentä!

 15. Jeanne

  Moi on ollut meidän perheelle tosi hyvä muuten, mutta yksi meistä oli reippaasti ylittänyt datan käytön ja sitten tulikin yllättävän suuri lasku kun oli jakanut netin koneeseen ja käyttänyt nettiä 18gb:n edestä kun ei tullut hetkeen seurattua datankäyttöä Moin sivuilta… Kannattaa siis muistaa laittaa datarajoitus jos ei ole tuota rajatonta nettiä niin välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

 16. Duumari

  Mainos todellakin. Aluksi näytti todella hyvältä. Sitten aloin etsiä paljonko tuohon 6;en euroon kuuluu puhetta ja viestejä. No aikani etsiskeltyä selvisi ettei yhtään, vaan 5,5 snt / minuutti. Tällä kaavalla tyttären liittymä tulisi 30 % kalliimmaksi mutta oma ja vaimon hiukan halvemmaksi. Joten olkoon vanhat.

 17. Johanna

  Harkitsisin Moi liittymää vakavasti ja se kuulostaa mielenkiintoiselta mutta kun täällä susirajalla ei saa kuin soneran liittymän kuulumaan. Elisa ja DNA lupaavat kuuluvuuden mutta käytäntö on toista, kokeiltu on. Ehkä sitten joskus..

 18. Jokke85

  Elisa/Saunalahti sopimus aikoinaan tehty niin hyväksi että ei kyllä minulle tämä MOI tule yhtään halvemmaksi. 4G rajaton netti ja puhe alle 15€/kk. Kannattaa tiskillä käydä höpöttelemässä eikä netistä ottaa tarjousliittymiä. Kasvotusten helppo tinkiä, kättä päälle ja nimi paperiin. Myymälät nettikaupan takia muutenkin ahdingossa ja aiheuttaa työttömyyttä, halpuutus ja muu huuhaa uhkaa kaataa koko ekologian… Joo ymmärsitte pointin.

  • Toivander Kari

   Tarkista Telia-hinnoittelu ja yllätyt… Jos vähänkin matkustat ulkomailla…

  • Janne Mikael Laakso

   Juurikin näin, vaikka asiaan ei suoraan liitykään!?
   Käyttäkää siis enemmän suomalaisten tekemiä asiakaspalveluita, kaikki voittaa! Saat oikeasti parempaa palvelua ilman jonoja.

   …Koska muu jengi jonottaa puhelimissaan ja pääset töiden lisäksi ulos kotoa, saat jopa liikuntaa, ym.. en keksi huonoja puolia?

   Vastaus loistavaan kommenttiin!

   Artikkeli on mielestäni selkeästi mainos ja sellaiseksi merkittynä. Ei silti mikään poikkeus. Markkinoinnin on kehityttyvä muun maailman mukana!

   Voi kun tietäisitte montako % teette oikeasti itse päätöksistänne koskien elämäänne? 😂😎

   Koskee itseäni aivan saman lailla!! Eikä ny kannata tosta vetää palkokasvia yhteen aistiinsa tai etsiä/kysyä sitä prosenttia, se riippuu X määrästä muuttujia ja jos se lasketaan vaikka 5000 hlölle että olisi pätevä! En usko että nyky-tietokoneilla ihan hetkessä päästään pitävään tulokseen.

   Oma arvaus 0-100%, mutta käännyn kuitenkin markkinoiden puolelle et päättävät omista jutuista n.100%??

   Janne

 19. Toivander Kari

  Moi, vaihda Telia-yhtiöön ja saat todellista hyötyä useammassa maassa ja säästät…

 20. Finphenom

  Ihan yleisesti: Tehkää yksinkertaisia mainoksia, älkää tämmöisiä. Ja tämän jatkuva ylös nostaminen laittaa minut vihaamaan Moita, ja koko mobiili.fi sivustoa.

  Ja kun teette uutisia, niin yksi uutinen per puhelin riittää. Esim. tällä hetkellä tuolla on varmaan 12 uutista uudesta S8 puhelimesta.

  Lopetan koko sivuston seuraamisen, jos vielä kerran, tämä moi mainos hyppää ylöspäin!

  • Markus Lehtiniitty

   Laitoin yhden jutun lisää S8:sta ja nostin Moita. Onko nyt hyvä?

   • Åpoi

    Minulle sopii, erinomaista, kiitos.

    Sain Moilta kaksi liittymää yhden Telian liittymän hinnalla. Samalla nettinopeus viisinkertaistui.

 21. juujika

  Eivät kyenneet tarjoamaan edes halvempaa nettiä tai puheluita kuin mitä nykyinen. Lisäksi epävarmuus verkkojen toiminnasta kalvaa.
  Jatkuva ärsyttävä mainostus saa mut ainakin kiertämään tuotteen hyvin kauakaa jatkossa. Tulen suosittelemaan samaa muillekin.

 22. Åpoi

  Vihdoinkin Moin SIM kortit saapui. Postilta kesti 12 päivää tuoda ne, uskomatonta.
  En siirtänyt aktivointia, vaikka Moin chat palvelu kertoi sen mahdolliseksi, vaan ostin DNA:n Prepayt, joihin tein nron siirrot viikoksi. Täytyy vielä mainita, että on kätevää kun Moin lasku menee suoraan tililtä.

  • juujika

   Joo joo, mainostaja täällä mainostelee itseään. Kukaan sua usko.

 23. kjns

  Kiva kun te aina nostatte tän saman ”artikkelin” kerran viikossa ”uudeksi” artikkeliksi ja uutiskeräinten listoille.. kummasti alkaa mainokselta haisemaan vaikkei mukamas sellainen olekaan.

  Artikkelit artikkeleina ja mainokset mainoksina, jookos.

 24. Mikko Isotalo

  Meillä on perheessä neljä Moin liittymää. Eikä tämä ole maksettu mainos.

  Itseäni alkoi nyppimään varsin korkeat lasten kuukausimaksut rajattomista liittymistä, kun eiväthän nykylapset enää puhu puhelimeen juuri lainkaan. Samalla Elisa ilmoitti hälytinlaitteen ikivanhan Norppa-liittymän kallistumisesta 4,90 euroon kuussa.

  Vaihdoin neljään Moin liittymään, 16Gt dataa on yleensä riittänyt kolmelle lapselle, tosin on se vähän nirkoinen esim. pelimatkoilla YouTubea katsottaessa. Silti keskimääräinen lasku on ollut jotain 25…35e kolmelle lapselle ja hälytinlaitteelle (käyttää SMS-liikennettä) kuukaudessa. En pidä pahana, suosittelen juuri lasten käyttöön Moi Mobiilia.

 25. tap4an

  Mista tiedan onko liittymani suljettu vahingossa vanhaan osoitteeseen menneiden laskujen eraantymisen takia ? vai johtuuko puhelimeni toimimattomuus nyt jostain muusta asiasta, koska nettini on samassa laskussa ja se kuitenkin toimii. Nakeeko tata mistaan omista tiedoista ?

 26. Åboy

  Nyt on pari laskua mennyt tililtä ja voin vahvistaa, että kaksi Moin sim korttia on tullut 50% halvemmaksi kuin Telian liittymät.

 27. Erik Hiltunen

  Mulla on ollu Soneran 100mb 14.90€/kk vuoden.
  Joten ihan höpönlöpö mainontaa…

  • Åboy

   Sonera on nykyisin Telia.

   Saunalahti 100mb 29,90/kk
   Telia 100mb 12,90/kk
   Moi 100mb 6€/kk

 28. Erik Hiltunen

  Väärää mainontaa… Telialtakin saa halvempaa. Saako teiltä rajaton 4g 100Mbit/s alle 15€/kk. Muualta saa…

 29. Erik Hiltunen

  Täyttä höpönlöpöö ja tulee kalliimmaksi kuin esim Telialla….

  • Esko

   Telian rajaton 100 Mbit/s on 24,90/kk
   https://kauppa.telia.fi/yksityisille/tuotteet/puhelinliittymat.aspx
   Millä matematiikalla saat sen halvemmaksi kuin Moin?

   • JarmoK

    Moi:n rajaton on 6€+12€ kuukaudessa ja nopeus on 150 Mbit/s.

    Käytännössä olen mitannut 93 Mbit/s nopeuden Riihimäellä tuttavan luona. Mulla on neljä Moi-liittymää (2 x puhelin, tabletti ja mobiilireititin) eli 16 Gtavua dataa liittymien yhteisessä käytössä ja puheluita n.100 minuuttia kuussa joten alle 30€ laskut kuukaudessa.

 30. Erik Hiltunen

  Onkin estoja tehty jos kritisoi Moita? Jos yhtään osaa vertailla ja yhtäön ymmärtää mainostekstien ”väärät” katteet niin…

 31. Erik Hiltunen

  Onkin estoja tehty jos kritisoi Moita?

 32. Kari Toivanen

  Moi on tervehdys ja Telia on oikea ja järkevä liittymä seitsemässä eri maassa… puhelinlasku ei yllätä.

 33. Åboy

  Nyt tuli ensimmäinen pettymys. Sitä kun nykyään olettaa, että kaikki menisi automaattisesti. Jos ohjeita olisi lukenut tarkemmin, niin siellähän kyllä sanottiinkin, että iPhoneen joutuu asetuksia käsin rukkaamaan, eli omaakin syytä oli, ettei data kulkenut Ranskassa. Onneksi oli perjantai keskipäivä, niin sai hotellin iMacillä chat yhteyden Moi:lle ja 3G:n toimimaan. Harmikseni vasta illalla tajusin, ettei kukaan onnistunut myöskään soittamaan tavallisia puheluita minulle…
  Vaikka halpa onkin ja Suomessa pelittää, niin tämä saa kyllä miettimään vaihtoehtoista operaattoria…

  • ElämäniKevät

   Siis…HUI! Ihan ite joutuu kirjoittamaan APN: data.moimobiili.fi Siis… HUI!

   • BeCause

    Olennaistahan on ensin selvittää, miksi data ei kulje ja tässä tapauksessa, saada tietää mitä kirjoittaa ja minne.

 34. Hendriks

  Sama mainos jo seitsemättä(!) kuukautta!. Toivottavasti maksavat hyvin,. 😓

 35. Mikko

  Mä olen useamman kerran yrittänyt Moilta rakentaa pakettia, enkä saa sitä sen halvemmaksi kuin muiltakaan operaattoreilta. Toki jos jotain tuollaisia vanhoja liittymiä on, niin sellaiseen verrattuna. Kolme isointa firmaa myy 99,9% ajasta tarjouksella liittymiään, jolloin hinta onkin käytännössä sama kuin Moi:lla.
  Esim meillä 2 aikuista ja 2 lasta. Dataa käytetään niin paljon kodin ulkopuolella, että rajattomat on pakolliset kaikkiin. No me aikuiset ei puhuta kovin paljoa ja tekstarit menee netin yli nykyisin, mutta kuitenkin sen verran että rajaton on pakollinen.
  Eli kaksi liittymää rajattomalla puhe/sms/netti ja kaksi liittymää pelkästään rajattomalla datalla lapsille.

  Tällöin hinnaksi tulee laskurin mukaan 23e/simmi. Se on hyvä hinta, ei siinä mitään. Mutta esim itsellä on nyt Telian joku XL vai mikä onkaan, missä on 5000min/sms ja rajaton data 150megalla kotimaassa. Sen lisäksi Pohjola/Baltia rajaton käyttö ja Euroopassakin 10gigaa/kk. Okei, reissuja ei paljoa ole, mutta jo laivaristeilyllä eron huomaa, etenkin kun DNA:lla ei ole 4G Roaming sopimuksia ulkomailla, eli edes ruotsinlaivalla ei Maarianhaminassa enää toimi netti järkevällä nopeudella. Ja mitä tämä kustantaa? 24kk tarjouksen sai kun liittymät vaihtui uuteen tarjoamaan keväällä, hintaa 24,90e/kk. Eli neljä liittymää yhteensä 99,6e. Moin paketin hinta 93e.

  Eroa siis 6,6e Moin hyväksi. Nyt kun muistetaan, että lasten liittymissä Moin paketissa puhe/sms meni käytön mukaan, tarkoittaa se sitä, että 60min/sms saa per lapsi lähettää viestejä/puhua kuussa ja se on todella vähän, koska pelkistä viesteistä menee jo tuon yli, kun kaikilla ei ole Whatsappia tai imessagea, siihen perus ”tuun kotiin” puhelut, niin jo 60min tulee nopeasti täyteen. Sit Moi onkin jo kalliimpi. Rajattomalla puheella/viesteillä se olisikin vielä kalliimpi.

  Tähän kun lisää vielä yhden Tabletti liittymän keskittämisedulla, niin edelleen kilpailija on halvempi. Vasta tämän jälkeen alkaa Moi tulemaan selkeästi halvaksi, jos ottaa nimenomaan näitä tabletti jne liittymiä ja niissä kaikissa ei tarvitse olla rajatonta.

  Yksittäisen liittymän tarpeeseen Moi on edullinen vain silloin, kun pystyy pitämään datan käytön oikeasti pienenä, eikä katsele esim videoita paljoa, puhuu todella vähän ja ei käy ulkomailla.
  Perus nuorelle aikuiselle aktiivikäyttäjälle, tai nykyajan koululaisille tuosta ei hyvää pakettia saa.

  Ja muutoin edullisen saa vasta sitten, kun puhelimien lisäksi alkaa olemaan tabletteja pirusti ja niiden käyttö kohtuullista.

  Eli kannattaa oikeasti todella tarkkaan noita käyttäjään katsoa laskuilta ja miettiä onko se juuri omaan käyttöön halpa vai ei ja pitää mielessä se, että kaikissa vertailuissa Moi pärjää siksi, että luonnollisesti verrataan normaali hintoihin, millä kilpailijat ei käytännössä koskaan liittymiään myy. Ja esim Teliallakin on niitä 10gigan liittymiä, jotka sisältää puhetta ja voi lopullisella käytöllä olla aikalailla samoissa Moin kanssa.

  Omat vanhempani olisivat täydellisiä asiakkaita Moillle, mutta tänävuonnakin yhteensä 4kuukautta ulkomailla, niin Dna 3G sopparit ei siellä riitä (edellisellä reissulla toisella pariskunnalla oli juuri Dna ja ei koko reissulla toiminut kunnolla).

  Lyhyesti siis: Moi on hyvä ja erilainen operaattori, mutta tarkkuutta se vaatii kenelle sopii, on aika rajoitetut kohderyhmät kuitenkin kyseessä.

  • Taylor

   Tuosta Moista tulee itselle mieleen Kanadan (ja Pohj.-Amerikan) liittymät, joissa tuo suunnilleen 4GB ehkä ei aina edes sitä. Tosin siellä paremmat yhteydet kotona ja joka kulmassa wifi. Ja siellä muuten myös puheluita kuuluu jonkun verran (itsellä 500min) ja rajattomat kansainväliset viestit.

   Tuota kaipaisin myös Suomen operaattoreille, mihin tahansa viesti lähteekin, niin ei lisämaksuja. Toki paketti kalliimpi vrt moihin. Datasta tulee mieleen se käytäntö et Wifi jokapaikassa jne. Suomessa ei ole wifiä jokapaikassa ja siitä johtuen tarvitsen rajattoman netin, kun Suomessa olen.

   Jos moihin sais jonkun verran viestejä/puheluita per kk niin olis harkinnassa. Moi sopii varmasti kakkoskortiksi, jota ei käytetä älyttömästi videon tms. katseluun.

  • Lumiastasiirtynyt

   Whatsapp löytyy jo melkein kaikilta keillä on Moi liittymä sillä tämä on tarkoitettu älykännyköihin ei peruskännyköihin. Elikkä oma vika jos haluaa maksaa puheluista ja txt viesteistä enemmän!

 36. hintola

  Oman ja kolmen lapsen liittymät Moissa. Säästän 30-50 €/kk aikaisempaan. Edellyttää, ettei soitella tuntikausia puheluita. puhelut siis vaikkapa whatsappilla. Data soi kyllä!
  Viime jaksolla lapsilla yhteensä 0 tekstaria, itsellä 4!
  Kuukauden kokeilin Teliaa, kun sain rajattoman datan liittymän euron halvemmalla. Nopeudet kauttaaltaan alle puolet Moista(DNAsta siis) pk-seudulla. Vaihdoin takas. Asiakaspalvelu innokasta, mutta pieniä kommelluksia aktivoinnissa yms. ollut, mutta on niitä ollut muillakin aikaisemmin ihan riittämiin.

  Saa nähdä, jaksaako hinta pysyä 6 ja 12 eurossa?

 37. Kärmesmies

  Meinasin vaihtaa MOIhin kun Telialla ei menneet kaikki asiat ihan putkeen. Ja kun sitten törmäsin kaupungilla MOI:n myyntijengiin, alettiin hieroa kauppoja.

  Aluksi oli tarkoitus koittaa mobiililaajakaistaa kotimokkulassa. Myyjä kuitenkin huomasi nyrpeän ilmeeni hintaa kertoessaan ja kysäisi nykyistä hintaani. Eroa oli yli 10 euroa, joten liittymä jäi ottamatta.

  Olin aikoinaan saanut hyvät diilit Soneralta ja riittävästi kiukuttelemalla sain myös uudet roaming-paketit hyvään hintaan.

  Jäi siis kokeilematta tällä erää. Toisaalta kun kaverin puhelimella kokeiltiin, ei DNA:n verkossa olisi ollut edes 4G:tä kotonani, joten kokeilu olisi jäänyt lyhyeksi muutenkin.

 38. jarppi

  Myykös moi mobiili myös puhelimia. Ostan puhelimeni osamaksulla ja otan liittymän aina samasta paikasta kuin puhelimen.

 39. Sails_up

  Moit otettiin koko perheelle ja yrittäjänä meni puhelinlasku niin pieneksi ettei kannattanut jatkaa puhelinedusta veron maksamista (puheluita ei juuri lainkaan). Mobiilivarmennetta MOI ei vielä kykene tarjoamaan 9/2017.

 40. 2,90€ kuussa

  Minäkin vaihdoin, kunnes Saunalahti teki tarjouksen liittymästä hintaan 2,90€. Sisältää rajattoman 4g netin, 0,07€/min puhelut ja samanhintaiset viestit. 2 vuoden ajan hinta tuo 2,90€/kk, ei määräaikaisuutta. Paneeko Moi paremmaksi?

  • Valikoidutasiakkaat

   Tämä tarjous tuli vain jollekin Moi asiakkaille. Moi tuskin tekee parempaa tarjousta koska jäisi tappiolle

Tuoreimmat jutut