Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Elisa korottaa vanhan matkapuhelinliittymätyyppinsä kuukausimaksua 100 prosentilla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

elisa logoElisa korottaa ainakin yhden vanhan matkapuhelinliittymänsä kuukausimaksua 1. marraskuuta alkaen.

Korotus iskee ainakin Saunalahti Ykkönen 3G -nimellä alun perin myytyyn liittymään, jonka kuukausimaksu nousee marraskuun alusta 1,99 eurosta 3,99 euroon eli 100 prosentilla – tai toisin sanoen tuplaantuu. Hinnankorotus ei ole ensimmäinen Ykkönen 3G:lle, sillä alun perin liittymää myytiin nollan euron kuukausimaksulla, josta se on kohonnut ensimmäiseksi 0,66 euroon ja sittemmin tähänastiseen 1,99 euroon.

Elisan mukaan nyt tehtävän ”muutoksen taustalla on yleinen kustannustason nousu ja liittymien kohonneet ylläpitokustannukset”. Elisa kertoo yhtenäistävänsä liittymiensä hinnoittelua.

Elisan kertoo, että sen yleisten sopimusehtojen kohdan 10 mukaisilla perusteilla Elisalla on oikeus muuttaa palvelun ominaisuuksia, sopimusehtoja ja maksuja. Muutostilanteessa asiakkaalla on oikeus irtisanoa mahdollisesti toistaiseksi voimassaoleva liittymäsopimus päättymään ilman irtisanomisaikaa.

Elisan nykyisin tarjoamissa käytön mukaan puhelujen ja tekstiviestien osalta hinnoitelluissa liittymissä on aina mukana myös rajaton data. Edullisimmillaan uuden Elisan liittymän saa nyt 4,90 eurolla kuukaudessa, mutta tällöin netti on vain 0,25 megabittiä sekunnissa nopeudeltaan. Tässä liittymässä puhelut maksavat 0,069 euroa minuutti ja viestit 0,069 euroa kappale, kun Ykkönen 3G:ssä hinnat ovat nykyisin molempien osalta vastaavasti 0,071 euroa.

Osa asiakkaista on pitäytynyt vanhassa Ykkönen 3G -liittymässä, koska he ovat liittäneet sen yhteyteen MultiSIM Mobiililaajakaistan ja liittymä on näin säilynyt edullisempana vaihtoehtona useamman eri laitteen tarpeisiin kuin Elisan nykyinen liittymätarjonta.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Keponen

  Kustannustaso noussut 100%….

 2. Ihan vaan

  Varmaan nolla unohtunut pilkun jälkeen. 0,69€ kpl on vähän eri kuin 0,069€.

  • Markus Lehtiniitty

   True dat.

 3. Saunalahden Kakkonen

  Jaahas, miksei mun palkka sitten nouse 100%. Saunalahti ykkösen voi mun puolesta tunkea kakkoseen. Ja syvälle.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Jos sun palkkas on 1,99€/kk ni laita tilinumero ni maksan sinne joka kuukaus toiset 1,99€ kuukaudessa.

   • Matti#2

    :D

 4. pyärämiäs

  kauheeta ryästöö! ny vaihtakaas operaattoria vaik dna:han!

  • Kasper

   Eihän tuo ole mikään kunnon nousu prosentti DNA nosti halvimman liittymän hintaa 450%.

 5. Peppe

  DNA Tekee vielä parempaa vaihtaa/lopettaa ”vanhan” dna onni-liittymän 0.066 euroa/kk ja tilalle dna perus-liittymä hintaan 2.99e/kk. DNA: Uudistamme liittymävalikoimaamme vastaamaan tämän päivän tarpeita.

 6. linzi

  Nyt on pakko kysyä miksei kukaan tehnyt juttua siitä kun DNA nosti hintoja pari kk takaperin? siellä sentään kk maksu ponnahti 0,67€–> 3,90€.

 7. Henskelimies6

  Eikös alkuperäisen hinnan 1,99 € ja uuden hinnan 3,99 €..välinen ero ole
  prosentteina 50,12 %

  eli jos lisätään 1,99 € hintaan 50,12 %..niin saadaan 3.99 €
  ja tarkistusmenetelmällä jos otetaan 3.99 € pois 50,12 %..niin jäljelle jää 1.99 €

  • Janne Laakso

   Ei, koska vertailu tehdään lähtötasoon. 3,99 on reilut sata prosenttia enemmän kuin 1,99. Toiseen suuntaan muutos olisi sitten tuon reilut 50 prosenttia, jos hinta putoaisi 3,99 -> 1,99. Ja muistathan, että Suomessa desimaalit erotetaan pilkulla, ei pisteellä ;)

 8. niinpä

  Tele nosti myös hintoja aikaisemmin. Aiemmin 0,69€ maksanut liittymä hinta nostettiin 1 euroon ja sitten taas keväällä liittymän hinta nostettiin 3€ joten korotusta oli siinäkin. Näillä nostoilla sitä raming maksun poistoa otetaan jo asiakkailta etukäteen.

 9. jyrpä

  Juu ja vähän uudemmankin , satakieli nousee 2,9€ -> 4,9€ eli vaivaiset 70% lisää – no täytyy lähettää juuri tilaamani 700€ luuri takaisin näille kiskojille !

 10. Elsisapaska

  Tosi paska operaattori, varsinainen riistäjä.

 11. Roope

  Eipä hätää, menipähän liittymät vaihtoon.
  Saunalahti menetti asiakkaansa, ahneuksissaan.

 12. Taisto Nieminen

  Minulla on saunalahti ykkönen ja siinä on varmaan 3-G verkko onko se kalliimpi kun 4-G että kumpi kannattaa pitää

 13. Taisto Nieminen

  Minulla soneran netti ja langallinen laajakaista ja sähköposti jos vaihdan saunalahteen miten langallisen laajakaistan ja pysyykö sähköposti samana mitä se nyt minulla on vai vaituuko se saunalahden sähköpostiksi

Tuoreimmat jutut