Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Valtion sijoitusyhtiö osti 3,3 prosenttia Nokiasta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NOKIA LogoValtion sijoitusyhtiö Solidium Oy on hankkinut 3,3 prosenttia Nokia Oyj:n osakkeista noin 844 miljoonalla eurolla. Osakkeet on hankittu markkinoilta alkuvuoden aikana.

Nokia muodostaa hankintojen jälkeen noin 11 prosenttia Solidiumin osakeomistuksista, joiden yhteisarvo on noin 8,4 miljardia euroa.

”Luopuminen Telian osakkeista alkuvuoden aikana mahdollisti osaltaan meille sijoittamisen Nokiaan, joka on erinomainen lisäys Solidiumin portfolioon. Nokian vahva markkina-asema ja laaja teknologinen osaaminen ovat erittäin houkuttelevia tekijöitä ja tarjoavat hyvän mahdollisuuden arvonnousuun. Tehtävämme mukaisesti vahvistamme ja vakautamme kotimaista omistajuutta tässä Suomelle hyvin tärkeässä yhtiössä”, sanoo Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen.

Solidium kertoi tänään myyneensä myös Sammon osakkeita 467 miljoonalla eurolla. Yhtiö on näin tuoreen toimitusjohtajan Antti Mäkisen aikana järjestellyt sijoitussalkkuaan jo useammilla liikkeillä.

Nokian osake on noussut reilut 23 prosenttia alkuvuoden aikana. Nokian viime vuoden tulosjulkistus ja erityisesti muutaman vuoden päähän annetut näkymät saivat kurssin kohoamaan helmikuun alussa. Piristystä odotuksiin tuovat lähestyvät operaattoreiden 5G-investoinnit.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    Huawei mennyt ohi kepulikonstein, heikko liike Solidiumilta, 👎.

    • Hendriks

      Hyvä, nokian osto kannattaa aina. kuten Hmd- nokia puhelimienkin. ovat huaweita valovuosia edellä,!, hyvä liike solidiumilta,

Tuoreimmat jutut