Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Menikö Facebookin tiedonjano koko puhelimen käytöstä liian pitkälle? Uusi sovellus poistettiin pikavauhdilla tylyn mediahuomion jälkeen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Bolt App Lock.

Bolt App Lock.

Facebookin omistaman Onavon VPN- eli verkkoliikenteen salauspalvelun toiminta on ollut tapetilla viime viikkoina sen jälkeen, kun Facebook alkoi suositella sovellusta linkkinä Facebook-sovelluksessaan iPhonelle.

Facebookin päällimmäinen kiinnostus sen jo vuonna 2013 ostamassa Onavossa on ollut päästä sen kautta seuraamaan sovelluksen asentaneiden koko puhelimen käyttöä, paljastaen esimerkiksi käytetyt sovellukset, niissä vietetyn ajan sekä muita yksityiskohtia.

Tämän viikon loppupuolella esille nousi uusi Onavon kehittämä sovellus, Bolt App Lock. Se mahdollisti haluttujen sovellusten lukitsemisen Android-laitteissa koodin, kuvion tai sormenjälkitunnistuksen taakse. Itse sovelluksen tarjoama toiminnallisuus on kuitenkin Facebookin näkökulmasta lähes yhdentekevä – tärkeämpää on sovelluksen mahdollistama tiedonkeruu.

Sovelluksen tiedonkeruusta kerrottiin asiallisesti sovelluksen esittelyssä Google Play -sovelluskaupassa. Myös tietojen jakamisesta Facebookille parantamaan sen tuotteita ja palveluja sekä tarjoamaan tietoa ihmisten arvostamista palveluista kerrottiin asianmukaisesti.

Vastaanotto verkon eri medioissa sovellukselle oli kuitenkin hyytävä. Esimerkiksi Gizmodo totesi otsikossaan, että ”Facebook lanseeraa toisen harhaanjohtavan ’turva’sovelluksen, joka on suunniteltu imuroimaan tietosi”.

Mediaraporttien jälkeen hiljaisesti 5. maaliskuuta julkaistu Bolt App Lock katosikin nopeasti Google Playsta. Asiasta ensimmäisenä kertoneelle TechCrunchille Facebookin edustaja kommentoi kyseessä olleen ”pienen, lyhyen testin”.

Onavon päätuote, Protect-VPN-palvelu, on edelleen saatavilla normaaliin tapaan – eikä Facebook ole sen osalta perääntynyt tiedonkeruusta. Silti median Facebookin toimintaan Onavon kanssa kiinnittämä huomio voi nyt olla saanut aikaan käänteen, jossa Facebook ei ainakaan enää vie tiedonkeruuta aiempaa pidemmälle.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut