Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Bosen näkemys lisätyn todellisuuden laseista: ääni keskiössä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Bose AR -prototyyppilasit.

Laadukkaista kuulokkeista ja kaiuttimista tuttu Bose aikoo tehdä uuden aluevaltauksen omalla tyylillään. SXSW-tapahtumassa Bose on esitellyt tulevaisuuden suunnitelmia, joihin kuuluu omat lisätyn todellisuuden älylasit. Bose kertoi AR-alustastaan myös tiedotteessaan. Asiasta uutisoi muun muassa Cnet.

Normaalisti älylaseissa lisätty todellisuus on ajateltu näkökenttään lisättynä materiaalina. Bosella on kuitenkin omanlainen tapa lähestyä lisättyä todellisuutta. Bose tuo nimittäin keskiöön äänen.

Ympäristön havainnoinnissa Bosen prototyyppilasit eivät hyödynnä kameroita tai sensoreita, vaan pään liikkeitä tai GPS:ää. Lasit saattavat kertoa esimerkiksi tietoja nähtävyyksistä, ohjeita eri paikkoihin tai ravintolasuosituksia. Pään liikkeiden avulla voi myös esimerkiksi vaihtaa musiikkikappaletta.

Bose on julkaissut kehittäjille työkaluja Bose AR -alustalle ja aikoo sijoittaa 50 miljoonaa dollaria eli reilut 40 miljoonaa euroa yrityksiin, jotka tulevat kehittämään sovelluksia ja palveluita Bosen AR-laseille. Ne tulevat tukemaan ääniohjauspalveluista Google Assistantia ja Applen Siriä. Äänipainotteisen lisätyn todellisuuden alustan ansiosta Bose AR ei rajoitu vain älylaseihin, vaan sen voi sijoittaa myös esimerkiksi kuulokkeisiin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hendriks

    ”Iphone X aloitti trendin, jota monet haukkuivat – kuvassa yli 20 puhelinta, jotka kopioivat nyt ratkaisua”

    http://www.iltalehti.fi/digiuutiset/201803072200794583_dx.shtml .

Tuoreimmat jutut