Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlea ja Huaweita vastaan joukkokanne Nexus 6P -puhelinten ongelmista

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawein valmistama Nexus 6P vuodelta 2015.

Huawein valmistama Nexus 6P vuodelta 2015.

Googlen ja Huawein yhteistyössä julkaisema Nexus 6P -älypuhelin on useiden käyttäjien mukaan sammahdellut itsestään, vaikka akkua olisi runsaasti jäljellä. Nyt yhtiöt joutuvat vastaamaan joukkokanteeseen, kertoo XDA Developers.

Lähes vuosi sitten huhtikuussa 2017 Googlea ja Huaweita vastaan nostettiin ryhmäkanne, joka koski Nexus 6P -älypuhelimen satunnaista sammahtelua. Kanteen mukaan valmistaja oli tietoinen suhteellisen yleisestä ongelmasta, mutta jatkoi siitä huolimatta puhelimen myyntiä eikä vastannut asiakkaiden yhteydenottoihin.

Nyt tapaus on vihdoin edennyt, ainakin hieman. Pohjois-Carolinan osavaltion käräjäoikeuden tuomari Beth Labson Freeman on päättänyt, että Googlen ja Huawein aloitteet hylätä tapaus kumotaan. Tuomiossa julistettiin myös, että joukkokanteen käsittely jatkuu, minkä lisäksi asiakkaat ovat oikeutettuja takuukorvauksiin Huaweilta. Kuluttajansuojalakia koskevat tutkinnat Googlea vastaan jatkuvat nekin.

Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi osan takuuseen tai perusteettoman edun tavoitteluun liittyvistä väitteistä, mutta muilta osin joukkokanteen käsittely on kaukana valmiista. Edessä on mitä todennäköisimmin pitkä kamppailu kuluttajien sekä Googlen ja Huawein välillä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hendriks

  Kiinalaisia nyt on turha yrittää saada vastuuseen, 👎.

 2. Henrik3

  Kanteen mukaan valmistaja oli tietoinen suhteellisen yleisestä ongelmasta, mutta jatkoi siitä huolimatta puhelimen myyntiä eikä vastannut asiakkaiden yhteydenottoihin.

  Huawei ei ole ottanut itse vastuuta tästä,joten ongelmiakin on silloin luvassa kyseiselle valmistajalle. Sitä saa,mitä tilaakin!.
  Asiakkaat ovat oikeutettuja takuukorvauksiin Huaweilta.

  • SANDY

   En usko Huawein tehneen Mitään väärää

   • Henrik3

    Ok.

  • Jokke85

   Googlehan noita nexus malleja Jenkkilässä myy, Huawei ainoastaan laitteen valmistaja. Nyt tiedät, miksi Huawei kieltäytyi pixel puhelimen kokoonpanosta ja HTC suostui…

   • Jokke85

    Google’s Nexus brand is dead, leaving the Nexus 6P as the last high-end phone in this fan-favorite line. The 6P was designed and manufactured by Huawei, but Google didn’t want its device partnership to end there. According to a Huawei executive, Google asked Huawei to make the Pixel phones as well. However, Huawei wasn’t interested.

 3. Ismo

  Ei tuo mikään ongelma ole vaan ominaisuus. Olen kuullut monella Android- ja Windows Phone- käyttäjällä samasta ongelmasta kun on kyse riittävän vanhasta luurista. Ja juuri tuosta syystä Apple teki tehon pudotuksen omiin luureihinsa. Se vaan on fysiikan laki, että vanha akku ei kestä virtapiikkejä. No, Apple joutui kuseen hidastamisesta, ja Google sammuilusta. Eli teet niin tai näin, niin tyhmät ja tietämättömät ihmiset haastavat sinut oikeuteen. Vittu että vituttaa tämä ihmiskunnan tyhmyys aina välillä…

  • Jokke85

   Tuo kyseinen ongelma on muistipiirissä, ei akussa. Nexus kun sammahtaa, se ei enää käynnisty google tekstiä pidemmälle. Ongelma korjaantuu asentamalla android 6. Syytä en tiedä miksi piiri lopettaa toiminnan uudemmalla versiolla, ehkä piirissä jokin osa hajalla ja sekoaa sen jälkeen kun tulee uusia ominaisuuksia.

Tuoreimmat jutut