Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google paljasti jälleen haavoittuvuuden Windows 10:stä – Microsoftilta ei vielä korjausta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Windows 10

Google on paljastanut lyhyen ajan sisään jo toisen haavoittuvuuden Windows 10:stä. Tilannetta vakavoittaa se, että Microsoft ei ole toistaiseksi tehnyt mitään asian korjaamiseksi.

Windows Central uutisoi, että Googlen tietoturvaprojekti Project Zero on jälleen paljastanut haavoittuvuuden Windows 10:stä. Googlen mukaan tilanne on vakava, sillä kyseisestä haavoittuvuudesta hyötyminen on verrattain helppoa. Taitava hakkeri voi löytyneiden tietoturvapuutteiden takia saada tietokoneen käyttöönsä ylläpitäjän oikeuksin. Microsoft ei kuitenkaan ole Googlen kanssa samoilla linjoilla, vaan on listannut viimeisimmän tietoturvapuutteen ”tärkeäksi” eikä ”kriittiseksi” perustuen siihen, että hyökkäyksen toteuttaminen ei onnistu niin sanotusti etänä, vaan vaatii fyysistä pääsyä tietokoneelle.

Viime viikolla Project Zero paljasti nollapäivähaavoittuvuuden Microsoft Edge -selaimesta. Google antaa Microsoftille 90 päivää aikaa korjata tilanne, tai se ilmoittaa tietoturvapuutteista julkisesti. Aiemmin löydettyyn ongelmaan on päivityksen yhteydessä tulossa korjaus 13. maaliskuuta, mutta nyt paljastetun haavoittuvuuden paikkaamisesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Viimeisin haavoittuvuus uhkaa Project Zeron mukaan vain Windows 10 -laitteita. Vanhemman Windows-version käyttäjät ovat siis turvassa.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut