Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Uber kavensi tappioitaan – myi kyytejä ja ruokaa jo 11 miljardilla dollarilla loka-joulukuussa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Uber-logo taustalla.Kyytipalvelu Uber pienensi tappioitaan loppuvuonna liikevaihdon kasvaessa. Uber on kertonut tuloslukuja liiketoiminnastaan The Informationille ja Bloombergille.

Uberin loppuvuoden nettoliikevaihto kasvoi loka-joulukuussa vuotta aiemmasta 61 prosenttia 2,22 miljardiin dollariin. Uberin asiakkailta perimät maksut, eli sen bruttoliikevaihto, kasvoi 11 miljardiin dollariin.

Uberin nettoliikevaihto koko vuodelta 2017 oli 7,5 miljardia. Tappiota kertyi 4,5 miljardia dollaria.

Uber on kertonut myös oikaistun käyttökatteensa olleen huomattavasti vähemmän tappiolla, 2,2 miljardia dollaria. Oikaistuissa tulosluvuissa on Uberin tapauksessa on jätetty huomiotta muun muassa oikeusjuttuihin liittyviä kustannuksia sekä osakepohjaisten kannustinten vaikutus. Lisäksi käyttökate kuvaa tulosta ennen rahoituskuluja, veroja, poistoja ja arvonalennuksia.

Loppuvuonna oikaistu käyttökate oli -475 miljoonaa dollaria verrattuna -607 miljoonaan dollariin edeltävän heinä-syyskuun aikana ja -882 miljoonaan dollariin vuotta aiemmin.

Uberin ruoan kotiinkuljetuspalvelu UberEATSin osuus Uberin bruttoliikevaihdosta kasvoi loppuvuonna jo 10 prosenttiin. Uber on kasvattamassa palvelusta toista tukijalkaa kyytien rinnalle.

Vuoden lopussa Uberilla oli kassassa 6 miljardia dollaria.

Japanilainen SoftBank nousi alkuvuodesta Uberin suurimmaksi omistajaksi noin 15 prosentin omistusosuudella. Uberin odotetaan listautuvan pörssiin vuoden 2019 aikana.

Viime viikolla Uber ja Googlen robottiautoprojektina aloittanut Waymo pääsivät sopuun oikeusjutussa, jossa kyse oli Waymon yrityssalaisuuksien varastamisesta. Uber sopi jutun antamalla Waymolle 245 miljoonan dollarin arvosta osakkeitaan.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut