Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applen HomePod on muita älykaiuttimia tyhmempi – mutta kuulostaa paremmalta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple HomePod

Apple HomePod.

Apple toi perjantaina ensimmäisillä markkinoilla – vain Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa – myyntiin oman HomePod-kaiuttimensa. Hinta Yhdysvalloissa on 349 dollaria.

Ensiarvioissa HomePodin ääntä on kehuttu vuolaasti, mutta sen sisältämää Siriä pidetty kilpailijoita eli Amazonin Echo-kaiutinten Alexaa ja Google Home -kaiutinten Google Assistantia tyhmempänä.

Loup Ventures testasi älykaiutinten älykkyyttä myös suorassa vertailussa. HomePodin Siri ymmärsi kysymyksistä 99,4 prosenttia, mutta osasi vastata vain 52,3 prosenttiin oikein. Google ylsi 81 prosenttiin, Amazonin Alexa 64 prosenttiin ja Microsoftin Cortana 57 prosenttiin.

Yllättäen monet muilla Apple-laitteilla Sirillä onnistuvista kysymyksistä eivät ole toistaiseksi lainkaan tuettuja HomePodilla. Näitä ovat esimerkiksi sähköpostit ja kalenteritiedot.

Siri on HomePodin heikkous, mutta äänenlaatu yhtä lailla merkittävä vahvuus. HomePod sisältää uutta teknologiaa, jonka avulla se mukauttaa äänentoistonsa sopivaksi käyttötilaansa ja sijaintiinsa tilassa. Äänenlaatua on kuvailtu kirkkaaksi, bassotoistoa rikkaaksi ja HomePodin äänenlaatua yllättävän täyteläiseksi – lisäksi jopa hämmästystä on herättänyt HomePodin kyky täyttää koko tila äänellä niin, että äänen suuntaa on tavanomaista vaikeampi havaita.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. iHonor

  Tyhmä kaiutin (ja ruma) tyhmille ihmisille😂

 2. jojo

  Applen iPhone on muita älypuhelimia tyhmempi – mutta maksaa enemmän.

 3. Hendriks

  Älykaiutin itsessään on jo typerä laite,.

  • Hendriks

   Oh my god, että olenkin typerä,.

 4. Minä

  Onko Vilillä jo tekosyy keksittynä?

  • Vili

   Mikä tekosyy? HomePodihan vaikuttaa erinomaiselta kaiuttimelta, äänenlaatu käyttäjien perusteella tuntuisi olevan paljon odotettua parempi ja suurin osa ylistää sitä.

   Eiköhän jengi tämän ensijaisesti osta äänenlaadun takia? Siri varmaankin paranee ja laajenee ajan myötä, äänenlaatua on paha jälkeenpäin parantaa ;)

   • Minä

    Jos äänenlaatua hakee, niin miksei osta perinteistä kaiutinta. Älykaiuttimessa se äly on se juttu. Applen HomePod on älykauttimena lähes yhtä hyödyllinen kuin puhelimen laittaminen lasipurkkiin.

 5. Matti#2

  Eiköhän se äänenlaatu ole kuitenkin tärkein. Siriä voi parannella softalla, jos sitä kukaan ylipäätään edes oikeasti käyttää.

  • Semmottiis

   Toki älykaiuttimessa se äly on merkittävä. Jos tarvitsee pelkän bluetooth-kaiuttimen niin muilta valmistajilta saa parempaa ääntä halvemmalla.

   Lisäksi itse ainakin haluan, että jo ostaessani softa on kunnossa tai siihen on vähintään luvattu saapuvan jonkun tietyn fiitserin tuki. Nyt Siristä voi tulla joskus fiksumpi, mutta mitään takuita sille ei ole. Ei ainakaan lähitulevaisuudessa.

   • Raajakainen

    Laitatko vielä linkin halvemmasta ja äänentoistoltaan laadukkaammasta bluetooth-laitteesta?

    • Matti#2

     Bang&olufsen onyx3:a on saanut mm. cdon.comista 129€

     • Matti#2

      Ja jos ostaa kaksi niin toimii stereona…

     • Raajakainen

      Kiitos vastauksesta! Tuosta käykin selväksi että hinta on edullisempi. Entäs se laadukkaampi äänentoisto?

   • Vili

    Jaaha siellä pistettiin klassikko :) Aina on noita ”parempia halvemmalla” ja sitten niitä ei kuitenkaan löydy.

    Apple HomePod: The audiophile perspective plus 8 1/2 hours of measurements; HomePod is 100% an audiophile-grade speaker

    “Okay, everyone. Strap in. This is going to be long,” WinterCharm writes via Reddit. “After 8 1/2 hours of measurements, and over 6 hours of analysis, and writing, I finally ran out of wine.”

    “I am speechless. The HomePod actually sounds better than the KEF X300A,” WinterCharm writes. ” If you’re new to the Audiophile world, KEF is a very well respected and much loved speaker company. I actually deleted my very first measurements and re-checked everything because they were so good, I thought I’d made an error.”

    “Apple has managed to extract peak performance from a pint sized speaker, a feat that deserves a standing ovation,” WinterCharm writes. “The HomePod is 100% an Audiophile grade Speaker.

    • Matti#2

     Tuo B&O on todella hyvä, mutta en voi väittää paremmaksi kun kokemusta vain siitä. Kaiuttimien paremmuus on muutenkin aika subjektiivinen asia.

 6. Jussi

  ”HomePodin Siri ymmärsi kysymyksistä 99,4 prosenttia, mutta osasi vastata vain 52,3 prosenttiin oikein.”

  Ihmettelen toimittajan päättelykykyä, joka ilmeisesti johtuu apple-viruksesta?
  Miten voi tulla em lopputulokseen, että homepodin siri ymmärtää lähes kaikki, mutta osaa vastata noin puoleen oikein. Miten siis ymmärrys tulee esille, kun on koneesta kuitenkin kysymys.

  • Minä

   Ymmärsi tarkoittaa ilmeisesti sitä, että se antoi jonkin muun vastauksen kuin ”I didn’t understand your question.” tjsp.

   • Minä

    Hiton autocorrect! Tarkoitin:
    ”Ymmärtäisin tarkoittavan ilmeisesti sitä, että…”

Tuoreimmat jutut